Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzonspor’un bu sezon ilk kez bu kadar yüksek tempoda bir maç oynadığına şahit oldum. Bordo-Mavililer öylesine istekli arzuluydu ki, Galatasaray’ın aklını başından aldı diyebilirim. Hatta bugüne kadar neredeydiniz de diyesim geliyor. Sahada tam bir takım oyunu vardı, kötü oynayan hiç kimse yoktu. Şoktaki Galatasaray yüksek tempoyu kaldıramadığı gibi ilk yarıda tesadüf goller yemediğine bence dua etmeli.

        Tabii ki maç Trabzonspor adına çok gerilimli başladı. Bilindik olaylar camiayı yıprattığı gibi herkes endişeliydi. Fakat Trabzonspor acayip enerjikti, stadyumu dolduran binlerce taraftarın süper temposunu da alkışlamak gerekiyor. Bu zor günlerde takımına sahip çıkmaları on numara işti. Neyse; Trabzonspor savunması nasılsa fire verir düşüncesindeki Galatasaray’ın ilk yarıda neredeyse rakibinin kalesine gidemediğini de hatırlatmakta fayda var. Durica, Uğur Demirok ikilisi hatasızdı. Orta sahada Okay-Onazi ikilisi çok üretkendi. Kanattaki Bero’nun performansı da iyiydi. Rıza Hoca’nın yeniliği Sosa’yı kulübede oturtmaktı. 10 numara pozisyonunda Yusuf Yazıcı’nın oynaması da doğruydu. Ama Olcay’ın yerine Castillo ile maça başlayabilirdi. Gelelim Feghouli ve Olcay’ın oyundan atılmalarına... İkisi de hak etti. Her iki takım da 10 kişi kaldı ama tempo hiç kesilmedi ve Türkiye harika bir maç izlemiş oldu.

        Burak Yılmaz ve Rodallega’nın yokluğunda N’Doye’un performansını da kutlamamız gerekiyor. Biraz N’Doye’dan bahsedelim. Trabzonspor’a geldiği günden bu yana inanın bir kez olsun sorun çıkarmadı. Aldığı ücrette bile indirime gitti. Görev verdiler oynadı, vermediler kenarda oturdu, sesini çıkarmadı. Galatasaray maçında şans geldi, gereğini yaptı golünü attı. Helal olsun. İkinci yarıda da Trabzonspor yine olağanüstü istekliydi. Galatasaray’da Muslera olmasaydı inanın farklı bir mağlubiyet olacaktı desek, sanırım yanlış bir şey söylememiş oluruz. Nokta. Sonuç olarak Trabzonspor bu galibiyetle hayat buldu; ‘Ben büyüğüm, düşerim ama yerden kalkmasını da bilirim’ mesajını verdi. Bu zaferin mimarı Rıza Hoca’yı gönülden kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

        HOCA BÜYÜ MÜ YAPTI!

        Rıza Çalımbay Hoca çok kısa bir süre içerisinde takımını toparlamış. Trabzonspor’u çözmüş ve yeniden özgüven aşılamış. Sanki büyü yapmış gibiydi! Çünkü bu değişim ancak böyle anlatılabilir.

        BU GALİBİYET ŞARTTI

        Trabzonspor’un yeniden ayağa kalkması için galibiyet şarttı. Rakibi hem lider hem de namağluptu. Ve kazanan Trabzonspor oldu, normale dönen de Trabzonspor oldu. Bundan sonra ne mi olur? Bu gazla yukarıya doğru tırmanış sürer. Zaten doğru olan da budur.

        Diğer Yazılar