Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hemen herkesin başına mutlaka ve mutlaka gelmiştir. Ve sonucunda da memnun olan çok az gibidir.

        Sıhhi tesisat, elektrik, beyaz eşya veya telefon arızası yaşayanlar yahut da bir tadilata kalkanlardan bahsediyorum. Ya da ne bileyim bir mobilya siparişi verenler de olabilir. Banka veya başka çağrı merkezleriyle işi olanların büyük bölümü de aynı sıkıntı yaşıyor.

        Nedir bu sıkıntı..

        Kalitesiz, cahil, iş bilmez, düzeysiz, çözümün parçası olacağına sorunu büyüten elemanlar.

        Ya da “vur-kaç”çı bir işyeri.. O zaman vay halinize. Resmen sizi süründürürler. Ananızdan emdiğiniz süt burnunuzdan gelir.

        Yaşadığım için bilirim. Hem de bir değil iki değil. Ve görüyorum ki sadece ben değilim. Çevremde kimle konuşursam, söz verip gelmeyen tamirci, işi eksik yapan tesisatçı, çamaşır makinesini onarmak yerine iyice bozan servis, tadilatı gününde bitirmeyen usta...

        Çoğalt çoğaltabildiğin kadar. Bu tür yerler, kişiler iyice çoğaldı.

        Ve bunlar o kadar da pişkin ki “Git şikayet et” diyorlar. Çünkü biliyorlar ki başlarına bir şey gelmiyor. Bunları denetlemek, uyarmak, ceza vermekle sorumlu olan kurumların vatandaşı düşündüğü yok.

        Bu kadar şeyi nereden biliyorum. Başıma geldi de ondan..

        Çamaşır makinem arızalandı, internete girip markanın yetkili servisi olduğunu yazan merkez servisi aradım. Hemen ilgilendiler, geldiler baktılar, şu parça, bu parça derken bana 800 lira hesap çıkardılar. Ve dediler ki “sıfır gibi olacak.”

        Evet oldu. Tamir ettik diye bana teslim ettikleri makinem hükmü olmayan bir sıfır gibi oldu. Aynı gün arızalandı. Öyle gürültülü çalışıyor ve yerinde duramıyor ki kameraya çekip gelen servis ekibine gönderdim. Randevu gününde gelmediler. Defalarca telefondan sonra bir gün sonra rica minnet geldiler, 400 lira daha aldılar.

        Artık tamam” dediler.. Ama nerdeeee.. Çalıştırdım, yıkama bitti bu kez makine kendi kendine su alıyor.

        Tekrar aradım, gelip bakalım dediler. Ne gelen var, ne bakan..

        Önce tüketici hakları derneğini aradım, açan yok.. Sonunda birini buldum dava açmamı söylediler. (o kadarını ben de biliyorum.)

        Tüketici Hakem Heyeti’ni aradım, aylar sürermiş. Markanın ithalatçısını aradım. Üç yıldır artık o markayı Türkiye’ye getirmiyorlarmış. İnternette Bornova’da ‘yetkili’ olduğunu iddia eden de yetkisiz servismiş.

        Yani vatandaşı insafsız, kalitesiz çakma servislerin eline mahkum edenler, lütfen göreve..

        ************

        Ne Güzel Söylemiş

        Kişi kim olduğunu bilmek isterse, kimleri sevdiğine baksın.

        (Hz. Mevlana)

        Diğer Yazılar