Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sinema-dizi oyuncusu Bergüzar Korel, dile getirince herkes konuşmaya başladı.. Korel, tatilini geçirdiği Çeşme’nin pahalılığından yakınmış, düşüncelerini şöyle dile getirmişti:

        Attığınız adım başı her yer her şey para olmuş. Bir de pahalı.. Alaçatı özellikle feci bir halde..”

        O dedi ya, bir anda Türkiye gündemi oldu.

        - Alaçatı’da gezerken bir kahve-bir suya 20-30 lira verdik..

        - İki kişi balık yedik, 35’lik rakı içtik, 800 lira bayıldık..

        - 20 liraya sandviç mi olur, kolaya da 10 lira aldılar.. Gittiğimiz yer de beach falan değildi..

        İşte bu serzenişler Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) ve Çeşme Esnaf Odası’nın 2017 sezonunun değerlendirildiği toplantının da konusu oldu.

        Turizmcilerin katılımının azlığından duyduğu üzüntüyü dile getiren ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, “2017 geçti, gelecek sezon için neler yapabiliriz konuşmamız gerekiyor” dedi.

        Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da pahalılığa değindi:

        Burada her kesime hitap edecek yerler var. Herkes bir restorana gittiğinde, fiyat tarifesine bakıyordur. Fiyatı yüksek geldiyse ikinci defa gitmeyiz. Çeşme’nin pahalı olduğuna inanmıyorum. Pahalı olan yer yok mu? Var. Bazı yerler var ki fiyatlar çok yüksek. Ama çeşitlilik gerekli mi? Evet, gerekli.”

        ÖNLEM GEREKİYOR

        Başkan bunları söylüyor ama durum dışarıdan öyle gözükmüyor. Hatta İstanbullular’ın gelmesiyle fiyatların uçtuğu söyleniyor. Tatil yapan ve yapacaklarda öyle bir imaj oluşmuş. Onu acilen kırmak gerek.

        Çoğu kişi Çeşme’den, Yunanistan’ın Sakız Adası’na geçiyor.. Ve fiyatları karşılaştırıyor. Diyorlar ki: “Orada yediğimiz fiyata deniz ürünlerini Çeşme’de yememiz imkansız..”

        Eğer onlar yanlış biliyorlarsa bunu tatilciye anlatmak gerek..

        Fiyatları karşılaştırmalı mı vereceksiniz, yoksa başka bir formül mü bulacaksınız bilemem.. Bildiğim tek şey var.. O imaj tamamen yerleşmeden önlem alınmalı.. Dolululuk oranları üstlere çekilmek isteniyorsa sezon başlamadan adım atılmalı..

        ************

        Ne güzel söylemiş

        Söz ağzımdayken benim esirim, söz ağzımdan çıktıktan sonra ben onun esiriyim.

        (Hz. ALİ)

        Diğer Yazılar