Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Siyasi tarafı beni ilgilendirmez.. İşine siyaseti karıştırmadığı sürece kimseyi de ilgilendirmez. 2002’de CHP’den Edirne Milletvekili, 2007’de ise aynı ilden AK Parti Milletvekili seçilmesi de onun hizmet için siyaset yaptığını gösterir. Başkaları eleştirse de düşüncem böyle.. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’tan bahsediyorum... Siyaset yaptığı dönemde TBMM’de, Avrupa Birliği Kurultayı, AB Karma Parlamentosu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği, AB Uyum Komisyonu ile Tarım ve Köy İşleri Komisyonu üyeliği görevlerinde bulundu.

        1964’te Edirne’de doğan, 1986 yılında mezun olduğu Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak göreve başlayan Budak, 31 yıl sonra da rektör oldu.. Göreve gelince farkını, gözler önüne serdi.. İlk teması öğrencilerle oldu.. Cezaevi kapısını andıran demir parmaklı üniversite girişine el attı. Yerine turnike koydurdu. Öğrencilerle top oynadı, yemekhanelerine gidip, tabldottan yemek yedi. Kantinlerine gidip çay içtiği öğrencilerle sohbet etti. Böylece hem onlarla sıcak ilişkiler kurdu hem de dertlerini dinledi.

        EVE KONUK

        Budak, son olarak bir üniversite öğrencisinin Kemalpaşa’daki evine gitti. Yolda uğradığı Yakaköy kahvesinde çiftçilerle sohbet etti. Köylüye, Ege Üniversitesi’nin toplumla her zaman iç içe olacağı mesajını verdi. Bir ziraat profesörü olarak tarım ve hayvancılık üzerine köylüleri dinledi, bilgilerini paylaştı. Dönüşte yolda bir çobanla da sohbet eden Budak, kendisini rektörlük binasına davet etti. Öğrencilerinin her zaman yanında olmak istediğini belirten Budak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Talha Emin Helvacı’nın davetiyle gittiği evde yer sofrasında yemek yedi. Kimileri ‘şov’ diyebilir ama bence hiç değil.. Rektörün yer sofrasındaki fotoğrafını siyaset bilimci Prof. Dr. Tanju Tosun şu sözlerle değerlendirdi:

        Tarihsel olarak buyurgan devletin öğrencilere mesafeli snop akademi yöneticileri profilini alt üst eden bir enstantane. Rektör Budak’ın bir öğrenci evinde öğrencilerimizle buluşması, akademinin soğuk yüzüne karşı sıcacık bir temas..”

        Rektör Budak aman kimseye kulak asmasın, aynen böyle devam..

        ************

        Ne güzel söylemiş

        Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir.

        (Mustafa Kemal ATATÜRK)

        Diğer Yazılar