Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Her şeyimizi borçlu olduğumuz modern Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü fiziken aramızdan ayrılışının 79.yılında minnetle, şükranla ve özlemle anıyoruz.

        Son zamanlarda, Atatürk’e ve “en büyük eserimdir” dediği Cumhuriyet’e saldıranlar “meczuplar” değil; Atatürk devrimlerini içine sindiremeyen, çağdaşlıktan, aydınlıktan hoşlanmayan “karşı devrimciler”dir.

        Atatürk; Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkıntıları arasından modern Türkiye Cumhuriyeti’ni inşa etti ve “aydınlanma hareketi”yle de halkta Cumhuriyet’i sahiplenme ve koruma bilincini yarattı.

        Günümüzde, birçok cepheden saldırıya uğrayan Atatürk Cumhuriyet’i; özünde kalkınmacı, odağında insan ve “eşit yurttaşlık” olan, modern yaşam biçimini öngören, “kimsesizlerin kimsesi” bir “ahlak” ve “dürüstlük” rejimidir.

        Unutmayalım ki; laiklik, demokrasi ve Cumhuriyet; var oluşumuzun sigortasıdır.

        Atatürk; modern ve çağdaş eğitimi “esas” almış, bilimi, fenni ve aklı öncelemiş, bunu da “benim manevi mirasım; bilim ve akıldır” sözüyle ifade etmiştir.

        377 LİDER İÇİNDE

        Atatürk; kadın-erkek eşitliğini sağlayarak kadını özgürleştirmiş, kadınlara miras hakkını sağlamış, “medeni nikah”la kadına kimlik ve kişilik kazandırmış, “karma eğitim” ve kadınların eğitim olanağından yararlanmalarına ortam hazırlamıştır.

        En önemlisi; olaylara Türk Ulusu’nun gözüyle bakan ulusal menfaati her şeyin üstünde tutan Atatürk; “söz konusu vatansa gerisi teferruattır” felsefesiyle tüm karar ve uygulamalarını şekillendirmiştir.

        ABD’de Kentucky Üniversitesi Öğretim Üyesi Ordinaryus Profesör Arnold M.Ludwig, “dünyanın kaderini değiştiren” 377 lider üzerinde 18 yılını verdiği, bilimsel çalışmalarla yaptığı liderler için “ülke yaratma ya da kurtarma, savaş kazanma, toprak genişletme, ekonomiyi ilerletme, orijinal bir ideolojiyi geliştirme, iktidarda kalma ve ahlaki bir örnek oluşturma” gibi ölçütleri kullanarak yaptığı bilimsel araştırmada Atatürk; en yüksek 37 puan üzerinden 31 puanı alarak birinci sırada yer aldı. Atatürk’ü sırasıyla 30’ar puanla Amerikan Eski Başkanı Franklin Roosevelt ile Çin Eski Lideri ve ideoluğu Mao izledi..

        Öte yandan; “Atatürkçü Düşünce” ve “Çanakkale” konularında kitapları olan ve Atatürk fotoğrafları koleksiyonu bulunan, “Türkiye bir idealdir ve Avrupa’nın geleceğidir.”düşüncesine sahip Belçikalı Düşünür Daniel Dumoulin yazısında, “Türkiye; Atatürk’ü Allah’a borçlusun, her şeyini de Atatürk’e borçlusun” diyor.

        Sonuç olarak: Mustafa Kemal bir temeldir. Bir yöndür. Yapılmış, her şeyi bitmiş bir bina değildir. Onu ancak; devam ettirerek, sürdürerek sayabiliriz. Kendisine yeni şeyler, yeni değerler ekleyerek sayabiliriz. Atatürkçülük; uygarlıktır, eşit yurttaşlıktır, kadın-erkek eşitliğidir ve ulusal egemenliktir.

        Diğer Yazılar