Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; önemli bir adım atarak İzmir’de “yerli otomobil” üretimini başlatmak için İşadamlarını bir araya getirerek “yerli otomobil zirvesi”ni gerçekleştirdi. İkinci “zirve”de İzmir Milletvekilleriyle gerçekleşti. Kocaoğlu’nun “yerli otomobil” atağı; ülkemiz ve İzmir sanayii için yaşamsal bir değer taşımaktadır.

        Bilindiği gibi; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Genel Kurulunda İşadamlarına ve sanayicilere “çağrı”da bulunarak “yerli otomobil üretecek bir Babayiğit yok mu?” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu “çağrı”sı üzerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun koordinatörlüğünde yapılan çalışmalar sonucunda “5 Babayiğit” bir araya gelerek “yerli otomobil” üretiminde ilk adımı attılar.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen toplantıda, elini taşın altına koyan “5 Babayiğit İş adamı” bir güç birliği oluşturarak “yerli otomobil” üretimi için imzaları attılar.

        Bu hamle; Türkiye için “mutlu son”a giden bir “mutlu başlangıç” oldu. Şimdi “yerli otomobil” hamlesinde sıra İzmir’e gelmişti. Bu kez de, İzmir’de de bu “yerli otomobil” hamlesini Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu başlattı.

        İZMİR’İN 8 BABAYİĞİDİ

        Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun koordinatörlüğünde başlatılan “yerli otomobil” hamlesinde ilk adım; 8 kişilik “Takip İzleme Komitesi”nin oluşturulması oldu.

        İşadamlarıyla yapılan toplantıdan sonra 2. adım da, geçtiğimiz Cumartesi günü İzmir Milletvekillerinin bir araya gelmesiyle atıldı. Peşpeşe yapılan hamleler ve atılan adımlar; İzmir’in “yerli otomobil” üretimindeki isteğini ve kararlılığını göstermektedir.

        Gelinen bu aşamada, işadamları ve farklı siyasi partilere mensup milletvekilleriyle yapılan toplantılarda, “yerli otomobil” üretimi için “yer seçimi” ve uygulanacak strateji belirlenecek.

        Böylece; “yerli otomobil” üretimi konusunda İzmir’de de yerel yönetimleriyle, iş adamlarıyla ve milletvekilleriyle bir ortak irade ve “güç birliği” oluştu.

        İzmir’de “yerli otomobil” üretimi projesini gerçekleştirecek olan 8 kişilik “İzleme ve Takip Komitesi” EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ESBAŞ Ceo’su Faruk Güler, Tiryakiler Otomakine Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryaki, Norm Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, TERBAY Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Baysak, CMS Jant Yönetim Kurulu Başkanı Bertuğ Ösen ve Sektör Danışmanı Mustafa Menku’dan oluştu. Böylece; İzmir’in de “8 babayiğit İşadamı yerli otomobil üretimi için” elini taşın altına koymuş oldu.

        Sonuç olarak: Kocaoğlu’nun koordinatörlüğünde başlayan yerli otomobil hamlesi; İzmir’i sanayide 1. lige taşıyacak.

        Diğer Yazılar