Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir’in tanınmış iş insanı ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun eski başkanı Mahmut Özgener, Nisan ayında yapılacak seçimde İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanlığı’na aday. İTO, ekonomik ve ticari alanda İzmir, Ege ve ülkemizin en önemli, etkili ve güçlü sivil toplum örgütlerinden biridir. İTO; ticarette, ihracatta, ekonomik gelişmede, yurt dışında imaj oluşturmada ve mesleki eğitimde kentin tüm potansiyelini harekete geçirebilecek bir güce sahiptir. Önemli olan; bu gücü “efektif” hale getirerek İzmir’i bölgesinde ve dünyada marka kent yapmaktır.

        Bunun için de; çağı ve dünyayı doğru okumaya, mevcut potansiyeli daha da geliştirerek “ortak akıl” ekseninde yeniliği ve ileri teknolojiyi öncelemeye ihtiyaç var.

        Unutulmamalıdır ki; ekonomisi güçlü, katma değeri yüksek mal üretimi fazla, milli geliri hakça paylaşılan, sivil toplum örgütleri etkili ve demokrasisi kaliteli bir kent ve ülkede yaşamanın temel belirleyicisi; her alanda “vizyoner” yönetici profilidir. İzmir’in kabuğunu kırarak dünyaya açılmasının yolu da; kamu yönetiminde, siyasette, özel sektörde ve sivil toplumda “vizyoner” yöneticilerin işbaşında olmasından geçer.

        YENİ HEDEFLER

        Özgener; seçilmesi halinde İTO’nun sadece ekip arkadaşları ile değil; “ortak akıl” zemininde ve tüm üyelerle birlikte yöneteceğini söylüyor. Bu arada, Özgener; her meslek gurubunun gelişimini, dünyayla entegrasyonunu, mevcut sorunların çözümü için öneriler oluşturulmasını ve bunların izlenmesini önemsediğini vurguluyor. Ayrıca; Özgener, uygulayacağı yönetim stratejisini de; “diyalog, görüş alışverişi, çoğulcu düşünce ve İzmir’in büyük potansiyelini harekete geçirmek” şeklinde formüle ediyor. Öte yandan; Özgener, yalnızca İzmir’in değil; Ege’nin ve Türkiye’nin en önemli ekonomik kuruluşlarından ve markalarından olan İzmir Ticaret Odası’nın kurumlar, dernekler ve bireyler arasındaki iletişimini geliştireceğini ve “sinerji”sini arttıracağını özellikle vurguluyor.

        Bunun için de; Özgener, iletişim atölyeleri kuracağını, uluslararası konferanslar düzenleyeceğini, dünyanın önemli kentlerinin Ticaret Odalarıyla işbirliğini artıracağını da anlatıyor. Özgener’in 12 projesinden bazıları da; “inovasyon üssü”, veri bankası ve gurme köyü kurulması, çarşıların “Kemeraltı ve Karşıyaka Çarşısı” canlandırılması, KOBİ’lerin sorunlarının çözülmesi, üyelerin “spor ekonomisi”nden daha çok pay alması ve ara elaman yetiştirilmesi için üniversitelerle işbirliği yapılarak gençlerin eğitilmesidir.

        Sonuç olarak: İzmir’in her alanda “geniş vizyon”la yönetilmesine ihtiyaç var.

        Diğer Yazılar