Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Lig maçlarının başlamasına birkaç gün kala, Fenerbahçe son ‘oyuncu deneme’ maçını da oynadı.

        Aykut Kocaman, elindeki tüm oyuncuları görmek için herkese şans vermeyi yeğliyor. Henüz kafasında ideal bir 11 olduğunu söylemek zor. İtalyan Cagliari karşısında her iki devre farklı bir kadroyla mücadele ettiler. Tüm oyuncuların şans bulması, takım içindeki kırgınları gidermek anlamında önemliydi. İyi oynayan, kendini gösteren takımın vazgeçilmezi olacak. Bu nedenle her futbolcu aldıkları süreyi en verimli biçimde kullanmaya çalıştı. Üstelik altyapıdan gelen gençlerin forma giymesi ayrıca önemliydi. Transfer döneminde takımların politikasına baktığımızda ‘yabancı hayranlığı’ en üst seviyede. Neredeyse bazı takımlarda hiç Türk oyuncu yok. İşte, bu anlayış ve gençlere şans verme tutumundan dolayı Aykut Kocaman’ı kutlamak gerekir.

        Kocaman’ın bir başka şaşırtan kararı ise; geçen sezonu boş geçen Gregory van der Wiel’i son dakikalarda sahaya sürmesiydi.

        Dün bir kez daha gördük ki; Fenerbahçe’nin en az 3 oyuncuya ihtiyacı var. Yönetim bu sorunu nasıl giderir, bilemeyiz. Ancak, Aykut Kocaman kendine göre bir çözüm üretmeye çalışıyor. Önce Mehmet Topal’ı sonra da Souza’yı savunmada deneyerek bir yargıya varacak.

        Orta alanda yer alan Salih’in fiziksel gücü dikkat çekti. Dün oynanan maçın en önemli özelliği, Fenerbahçe takım oyunu oynamak için büyük yol kat etmiş. Her iki yana atılan uzun toplar ve kanat beklerinin atağa çıkışı dikkat çekti. Tek sorun ceza alanı içinde çoğalma sorunu.

        Ayrıca, İtalyan ekibine neredeyse hiç pozisyon vermeyen Sarı-Lacivertliler 5-6 net gol şansı yakaladı.

        TAKIMIN LİDERİ

        Valbuena, şimdiden taraftarın sevgilisi oldu. Topa hükmediyor. Takımını yönlendiriyor. Yıllardır F.Bahçe’de oynuyor gibi. Takımı sürükleyen bir isim.

        Diğer Yazılar