Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şampiyonlar Ligi’nde çok iyi bir performans yakalayan Beşiktaş 3’te 3 yaparak büyük bir başarıya imza attı. Ancak, Siyah-Beyazlılar Süper Lig’de aynı başarıyı gösteremiyor. Son 4 maçtır kazanamayan bir Beşiktaş var. Bir anlamda lig pahalıya mal oluyor…

        Her karşılaşmanın ayrı bir karakteri olduğu bir gerçek. Şenol Güneş, tecrübeli bir teknik adam. Kendi sahasında kazanamayan oyuncularını nasıl eleştirir bilemeyiz. En az oyuncular kadar, teknik kadronun da eleştirilecek yönlerini görmüştür diye düşünüyoruz.

        Öncelikle oyuncu seçimi ve M.Başakşehir gibi tecrübeli oyunculardan kurulu rakibe karşı taktik üstünlüğünü ele geçiremedi. Üstelik seyirci avantajı ve Avrupa morali elinde güçlü bir koz olarak varken…

        Öncelikle rakibin sistemine karşı olarak farklı bir hamle yapamadı Şenol Güneş. 90 dakika üretim sıkıntısı yaşadılar. Tempoyu yükseltip baskı kuramadılar. Son 5 dakikada ortaya konulan mücadele maçın tamamında yoktu.

        Babel’in yerine forma giyen Lens’le olmadığını gördük. Pas servisi yapamadı. Ağır kaldı. Babel’i arattı.

        M.Başakşehir, Beşiktaş maçına çok iyi hazırlanmış. Abdullah Avcı, rakibini iyi ezberlemiş. Futbolcularıyla maçın her dakikasında neler yapacaklarını iyi planlamış. Dirençli, pes etmeyen, sabırlı oynayan tecrübeli bir takım. Beşiktaş’ı orta alana sıkıştırdılar. Savunmada hata yapmadılar. Pas yollarını engellediler. Topa sahip olduklarında, sakin ve ayağa oynadılar. Oyun planları istedikleri gibi gitti.

        Abdullah Avcı’nın oyuncularına verdiği en önemli görev, “Kenar ortalarına dikkat edin, hava toplarını alın.” Bu görev başarıyla yerine getirildi. Beşiktaş’ın orta alanda etkisini pas trafiği ile çözmeyi başardılar. Adebayor’un oyunun içinde çok olması, Beşiktaş savunmasının dağılımını da disiplinsizliğe itti.

        M.Başakşehir’in oyun anlayışı, tecrübeli ayaklarla birleşince her takım için ciddi bir tehlike oluşturuyor. Takımın yaş durumu ortada. Buna rağmen oyundan düşmüyorlar. İstedikleri bölümlerde tempoyu yükseltiyorlar. Dün, Elia ile Visca daha iyi olabilseler sonuç farklı olabilirdi.

        Beşiktaş’ın en önemli oyuncusu, hatta sonucu değiştirecek olan Quaresma dün yine kendine has çalımlarını ve ortalarını yaptı. Seyirciyi ateşleyen güzel hareketler izledik. Ancak, M.Başakşehir savunmasını aşamadılar. Cenk, rakip ceza alanında kayboldu, pozisyon bulamadı…

        EMRE’YE BRAVO

        Demlenmiş bir çay gibi oynadığı futbol tat veriyor. Kaptan, dün takımını yönlendirdi. İyi toplar çaldı. Araya paslar attı. Sıkışan oyunu açtı. Topla çok buluştu. Kalitesini bir kez daha gösterdi.

        TALİSCA KAYIP

        Dün oyuna katkısı sıfırdı. Lens ve Oğuzhan ile en kötü oyuncuların başında yer aldı.

        Diğer Yazılar