Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son haftaların başarılı takımı Fenerbahçe galibiyet serisini ısrarla sürdürüyor. Şampiyonluk iddiasını kazanarak yine gösterdiler. Bursa maçının bu denli zor geçeceğini kimse beklemiyordu. Hafta arası sorun yaşayan hatta antrenmana çıkmayan Yeşil-Beyazlılar, belki de sezonun en çekişmeli maçını ortaya koydular.

        Karşılaşmanın her iki devresi çok farklıydı. Oyuna iyi başlayan, topla daha çok oynayan ve pozisyonlar bulan Fenerbahçe’ydi. Sol kanadı iyi kullanan Sarı-Lacivertliler, Hasan Ali ve Aatif’la etkili toplar taşıdılar. Oyunu, Bursaspor ceza alanına yıktılar. Tek sorun son vuruşların yetersiz kalışıydı. Bursaspor’un çok iyi savunma yaptığını da vurgulamalıyız. Çok adamla alan daraltılar. Rakiplerine kelimenin tam anlamıyla adım attırmadılar. Boş bırakmadılar. Topa vurdurmadılar. Yakaladıkları topları rakip alana taşımaya çalıştılar.

        Fenerbahçeli oyuncular rakip savunmanın arkasına sarkamayınca ilk yarı beklenen golü de yapamadılar. Sol kanadı iyi hatta çokça kullanan Sarı-Lacivertliler, sağ tarafı hiç kullanmayı düşünmediler. Son maçlarda iyi işler yapan Şener kendini gösteremedi.

        İlk yarının iki önemli pozisyonu vardı. Birinde Volkan kalesini boşaltarak büyük bir risk alıp, savunmanın kaçırdığı Yusuf’a müdahale etti. Bir başka önemli dakika da Ertuğrul’un kaleye giden topu kafayla engellemesiydi.

        İkinci yarı Aykut Kocaman tüm riskleri göze aldı. Elinde ki kozlarını sahaya sürerek sonuç almak istiyordu. Valbuena’nın sahaya çıkması yalnız maçı değil, seyirciyi de ateşledi. Fransız oyuncu, oyunun rengi oldu. Heyecanı attırdı. Aldığı her topu golcülerine aktarmayı başardı. Bursaspor, ilk yarının aksine oyunu önde oynamak istedi. Fenerbahçe’nin işi biraz daha kolaylaştı. Her iki takımın mücadele gücü, oyunda kalma isteği karşılaşmanın seyir zevkini yükseltti.

        Kulübede ki yıldız Valbuena, yine kurtarıcı olma görevini fazlasıyla gösterdi. Fransız yıldız maçı çevirecek adam görevini artık içselleştirmiş. Daha önce ki moralsizliğini bir kenara atmış. Maçın önemli figürü olduğunun bilincinde. 45 dakikalık performansı en çok Aykut Kocaman’ı sevindirmiştir. Yenik duruma düşen Sarı-Lacivertliler’in, son dakikalar da ortaya koydukları enerji kelimenin tam anlamıyla müthişti. Yüksek tansiyon diyeceğimiz dakikaları iyi değerlendirdiler. Soğukkanlı ve dirençli oluşları galibiyette büyük rol oynadı.

        H.ALİ MÜTHİŞTİ

        Her geçen gün daha iyi oynayan Hasan Ali, dün sol açık gibiydi. Top taşıdı. Ortalar yaptı. Galibiyet golünün pasını verdi.

        ALPER NEREDE?

        Futbolundan daha çok magazin haberleriyle gündeme gelen Alper, yalnız kendine değil futbola da ihanet ediyor. Dün de sahanın en kötüsüydü.

        Diğer Yazılar