Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        tecrübeli ekibi Arjantin, tıpkı Almanya gibi Rusya’da hayal kırıklığı yaşayan bir diğer takım oldu. Genç ve enerjik Fransa karşısında pes etmek zorunda kaldı. Tangocular, dün Kazan’daki gösteride ayakta kalamadılar.

        Efsane yıldız Maradona tıpkı vatandaşları gibi hüzün ve gözyaşları ile kupadan elenmenin üzüntüsünü en derinden yaşayanlardı. Her maçı heyecanla izleyen Maradona’nın görüntüsü aslında tüm Arjantinliler’in bir fotoğrafıydı…

        Şampiyonaya sıkıntılı başlayan Arjantin, Fransa karşısında daha tempolu bir oyun sergiledi. Kazanmak için tüm riskleri göze aldılar. Çok topla oynadılar. Hazırlık pasları yaptılar. Oyunu geniş alana yayarak, rakiplerinin savunma bloğunu bozmak için çaba gösterdiler. En büyük kozları ise dünya yıldızı Messi’ydi. Usta oyuncu, daha çok orta alana yakın oynayıp, arkadaşlarına iyi paslar atmak istedi. Ceza sahasının uzağında oynaması tam da Fransa’nın istediği gibiydi. Sıkı markaj altında zorlandı. Yine de iki golün hazırlayıcısı oldu…

        Biri penaltıdan 7 golün atıldığı maç final niteliğinde geçti. Uzatmalarda gelen gol Arjantin’i umutlandırsa da, çok şey beklenen Messi ve arkadaşları Rusya’ya veda etti.

        Fransa, kupaya en yakın ekip. Atletik oyunculardan kurulu fizik gücü yüksek bir oyuncu topluluğu var. Mbappe, Mercado, Griezmann üst düzey oyuncular. Arjantin savunmasını her pozisyonda geçtiler. Hızlarına yetişmek çok zordu. Penaltıyı yaptıran ve iki gol atan Mbappe sahanın yıldızıydı. 19 yaşındaki oyuncu Messi’nin, Ronaldo’nun tahtını zorlayacak.

        SUAREZ-CAVANİ ORTAKLIĞI

        Portekiz ile Uruguay benzer futbol yapılarına sahipler. Bireysel özellikleri yüksek oyuncuları var. Portekiz, Ronaldo’dan çok şey bekliyordu. Uruguay savunması alan daraltarak rakiplerine karşı resmen duvar örmüşlerdi. Portekiz bu duvarı bir kez Pepe ile aşabildi. Teknik direktör Santos’un Quaresma’yı oyuna geç alması büyük yanlıştı. Portekizli, son dakikalar da maça tempo ve heyecan getirdi.

        Uruguay, maçın başında kazandığı golle oyunun tüm gidişatını ele aldı. Boş alan bırakmadılar. Takım olarak hatasız oynadılar. Suarez ve Cavani’nin müthiş oyunları ile çeyrek final biletini aldılar.

        Diğer Yazılar