Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray, kupa maçının ilk ayağında Rizespor ile berabere kaldı. Sezonun ikinci yarısı için ölçü olabilecek bir karşılaşma izledik…Galatasaray klasik oyununu oynamaya çalıştı. Futbolcular istekli ve mücadeleye odaklı düşünceleri olumluydu. Savunma dizilişi zorunlu olarak farklı isimlerden oluşmuştu.

        İlk yarı lisansı çıkmadığı için maç eksikliği olan Linnes, buna rağmen performansı ile şaşırttı. Tüm atakların içerisinde vardı. Sanki sezon başından bu yana ilk 11’de oynarmışcasına başarılıydı. Hatasız bir maç çıkardı. Galatasaray adına büyük kazanç. Üstelik her iki ayağını kullanması avantaj. Gerektiğinde sağ bek oynayabiliyor. Rizespor maçı sonrası, Fatih Terim’in savunma da ilk tercihi olacaktır.

        8 AY SONRA GELEN GOL!

        Buna karşın Şener, bir türlü istenilen yükselişi gösteremiyor. Bu oyunu ile forma bulma şansı çok az.

        Bir başka isim ise Emre Akbaba. Yine aynı sahada sakatlanan, bu nedenle 8 ay sahalardan uzak kalan Emre, attığı beraberlik golü ile sahalara iyi bir dönüş yaptı. Eski günlerine dönüş sinyali veren Emre, maç eksiğini giderdiğinde faydalı olacak özelliklere sahip.

        Bu nedenle Linnes ve Emre Akbaba’nın Galatasaray’ın iki yeni transfer gibi sahada olması takım adına büyük kazanç olacak…

        Orta alanda Lemina’nın iyi işler yaptığı ortada. Seri daha çok topla oynama yerine, savunma arkasına toplar atabilse gol yollarını açmış olabilirdi. Fatih Terim, orta saha organizasyonunda yeni bir arayışa gidecek. Bu anlaşılıyor.

        Bir başka eksiklik ise kenarların çalışmaması. Beklerle yapılan bindirmeler yeterli değil. Yeni katılan oyuncular bu sorunu çözebilir. Sıkışan oyunu açma konusunda, yetenekli oyuncuların bireysel özelliklerine ihtiyaç var.

        Yoğun bir hazırlık dönemi ve kupa maçı oynamanın oyuncular üzerinde farklı bir ağırlığı söz konusu. Lig için ölçü olmasa da, ortaya koyulan oyun mücadele olarak üst düzeydeydi.

        GALATASARAY’IN KADROSU İYİ

        Şunu net olarak söylemek gerekirse, Galatasaray iyi bir kadroya sahip. Eksik yerlere yapılan takviyeler takımı güçlendirecek. Şampiyonluk iddiası olan Sarı-Kırmızılıların liderle olan puan farkına karşın, bu amaca ulaşması hiç de güç değil…

        İlk 11’in değişmez oyuncularının bir kısmını kenarda oturtan Fatih Terim’i sevindiren bir performans izledik. Kupa maçlarında izlediğimiz Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan daha iyi oldukları bir gerçek…

        OĞULCAN'I İZLEMEK HEYECAN VERİCİ

        Öncelikle ev sahibi takım iyi bir hazırlık dönemi geçirmiş. Galatasaray gibi güçlü rakibine karşı çok dikkatli bir oyun sergilediler. Alan daraltarak, rakibine hareket alanı bırakmamaya çalıştılar. Kalabalık savunma ile öncelikle Falcao’nun topla hareket alanını sınırladılar. İyi savunma yaptılar. Kontra topları çok iyi kullandılar. Oğulcan’ın müthiş performansını izledik. Aldığı her topla rakiplerini geçmeyi başaran genç oyuncu ikini yarı da adından çok söz ettirecektir. Topa hakimiyeti, oyun aklı ve topu kullanması hızıyla birleşince ortaya güzel görüntülerin çıkmasına neden oldu. Rizespor adına Oğulcan büyük kazanç …

        Diğer Yazılar