Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Futbol Federasyonu kümeden düşme ve yabancı futbolcu kararları ile çoğunluğun beklentisine olumlu yanıt verdi.

        Kulüpler Birliği, koronavirüs salgını nedeniyle bir dizi talepleri gündeme getirmiş, Federasyon'u yönlendirmişti.

        Süper Lig kulüplerinin başı çektiği önemli isteklere 2. ve 3. Lig kulüpleri de destek verince Futbol Federasyonu son ana kadar renk vermese de beklenilen kararı alarak genel bir mutluluk yarattı.

        Bursaspor gibi bir iki kulüp tepki gösterse de, alınan karar yerindeydi.

        Futbola verilen aradan itibaren bu konuda çok yazı yazdık. Düşmenin kaldırılması hakkaniyetli bir karar olacak diye…

        Ardından yabancı futbolcu kararının yanlışlıkları da gündeme geldi. Futbol Federasyonu her iki kararda duygusallık bir yana, ekonomik çıkarları ve yaşanılan pandemi sürecini dikkate aldı.

        REKLAM

        Aslında bu sorunu gündeme taşıyan ilk olarak Kasımpaşa kulübü oldu. Üstelik düşme sorunu olmayan İstanbul takımının önderlik yaptığı konuya en büyük desteği ise Fenerbahçe ile Beşiktaş kulübü verdi. Bulundukları liglerden düşen takımlar öncelikle Kasımpaşa olmak üzere Ali Koç ile Ahmet Nur Çebi’ye çok şey borçlular. Bu üçlü büyük uğraş vermese bir alt lige düşmüş olacaklardı.

        Birçok sorunun yaşandığı sezon süresince, eleştiriler Futbol Federasyonu’nu çok zorlamıştı. Bu anlamda alınan kararlar futbolda iç barışı sağlamış oldu. Dileriz, önümüzdeki sezon kalite istatistiğini yükseltir.

        Futbol Federasyonu üyesi İsmail Erdem’in alınan kararlar için yaptığı, “Olağanüstü bir durum, olağanüstü bir karar “ açıklaması işi en net biçimde özetliyor aslında.

        İKİ ÖNEMLİ SORUN MASADA

        Futbol Federasyonu yeni sezon başlamada önce iki taleple karşı karşıya. Birincisi kesilen cezaların geri ödenmesi. Diğeri ise yayın sorunu.

        Kulüpler Birliği bu konuda oldukça ısrarlı. Bakalım Nihat Özdemir, bu istekler için nasıl bir tavır alacak. En azından konuyu yönetim kuruluna ne zaman getireceğini açıklaması bekleniyor.

        FENERBAHÇE TRANSFER YAPAMAZ!

        Futbol Federasyonu kulüplerin harcama limitlerini açıkladı. Fenerbahçe dışındaki kulüplerin çok etkilenmeyeceği anlaşılıyor. Bankalar ile henüz bir anlaşma yoluna gitmeyen, Sarı-Lacivertliler bu limite göre transfer yapamaz bir durumla karşı karşıya.

        Bırakın yeni transferi, yüksek maliyetli oyuncuların gitmesi bile söz konusu. Bu sorun Beşiktaş’ı da ciddi biçimde etkiliyor.

        Tek çıkış, takas formülünü gündeme getiriyor. Bu da ne kadar yapılabilir, bekleyip göreceğiz.

        Önümüzdeki günler ne gösterir bilinmez…

        Diğer Yazılar