Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Hayatın her alanında olduğu gibi, kadınlar futbolda da var olma mücadelesi veriyor.

        70’li yıllarda başlayan kadın futbol serüveni günümüze gelene kadar büyük sıkıntılar yaşadı. Önce Dostlukspor diye tanıdık kızların futbol mücadelesini. Gösteri maçlarından öteye gitmeyen bir sevdaydı. 90’lı yıllar yükseliş dönemi oldu. İstanbul, İzmir, Ankara, Samsun, Kocaeli ve Bursa’da kurulan takımlarla birlikte resmiyet kazandılar.

        Voleybol, basketbol ya da bireysel olarak kızları spor alanlarında görmek mümkün. Elde ettikleri başarılar ortada.

        Ancak “Erkek sporuna özenen bir gurubun futbol oynaması. Kadınlar futboldan ne anlar?” algısını yıkmak kolay olmadı.

        Bugün dünyanın birçok ülkesinde kadın futbol ligi olduğunu biliyoruz. FIFA ve UEFA kadın futboluna önem veriyor. Federasyonları bu konuda zorluyor. Uluslararası şampiyonalar her geçen gün daha çok ilgi görüyor.

        Ülkemizde, federasyonun gözetiminde 3 ligde maçlar oynanıyor. En son Beşiktaş şampiyonluğu kazanan takım oldu. Beşiktaş Kulübü her türlü zorluğa rağmen kadın futbol şubesini desteklemeyi sürdürüyor.Beşiktaş başta olmak üzere, liglerde yer alan tüm takımları ve destek verenleri kutlamalıyız.

        Toplumsal birliktelik adına kızların futbola özendirilmesinin anlamı büyük. Yalnız futbol değil elbette. Sporun her alanında yer almalarının sosyal ve kültürel kazanımları ortada.

        REKLAM

        Amatör olarak oynanan kadınlar liginin profesyonelleşmesi artık zorunluluk olmalı. Bu işe gönül verenleri teşvik etmek gerekiyor.

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kadın futbol şubesini kuracaklarını açıkladı. Dileriz Süper Lig’deki öteki takımlar da bu işe soyunurlar.

        Üstelik şirketler kadın futbol takımlarını desteklemeye daha gönüllü gözüküyorlar. Küçük bütçelerle çok büyük işler yapılacağı bir gerçek.

        İzlediğimiz şampiyonalarda, kadınların erkeklerden geri kalmadıkları, hatta daha yetenekli oldukları çoğumuzu şaşırtıyor.

        Kadın hakem, kadın antrenör ve kadın futbolcular sahalarımıza ayrı bir renk katacaktır.

        Gelecekte kadın futbolunun erkek futbolunu geçecek boyuta gelmesi söz konusu. Bu nedenle konuyu sosyal bir proje gibi görmek yerine, ciddi futbol yatırımı olarak ele almakta yarar var…

        Diğer Yazılar