Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Oynadığı son iki lig maçında galibiyet göremeyen Galatasaray sahasında Alanyaspor’a yenilerek taraftarını şaşırttı.

        Avrupa Kupası karşılaşmasında Lazio galibiyeti ile dikkat çeken Galatasaray’ın, Alanyaspor’a karşı oynadığı oyun beğenilmedi. Üstelik son 3 maçta kalesinde gördüğü 5 gol hiç de alışık olmadıkları bir durum oldu.

        Takımı gençleştiren, hızlı oynamayı hedefleyen Sarı-Kırmızılılar beklentinin çok uzağında kaldı. Diagne’nin kadroya alınmayışı da yadırgandı doğal olarak. Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle kadroya alınmadığı varsayılan Diagne olayı, Sarı-Kırmızılı takım için bir sorun olarak ortada.

        Karşılaşmaya iyi başlayan, atak çeşitliliği sağlayan ve pozisyon bulmakta zorlanmayan Alanyaspor, daha istekli ve kazanma arzusu içerisindeydi. Zaman zaman yaptıkları baskı ve alan kapatmada gösterdikleri performans yerindeydi.

        İlk yarı oyun üstünlüğü tamamen Alanyaspor’un elinde geçti. 3 fırsat yakaladılar. Gole çok yaklaştılar. Bu sorunu gören Fatih Terim, ikinci yarı 3 değişiklik yaparak sonuca gitmek istedi. Emre Kılınç, Muhammed ve Feghouli’yi sahaya süren Terim , forvet hattını değiştirse de istediği sonucu alamadı.

        Son maçlarda iyi performans gösteren Halil, Kerem ve Morutan oyunda fazla bir etki gösteremediler. Oyunun genelinde, Galatasaray’ın yaptığı pas hataları vardı. Yedlin, atağa katılmada zayıftı. Bunun üstüne kaptırdığı toplar da vardı. Aslında Sarı-Kırmızılı takımın iki beki de, ileri çıkmada istenileni yapamadılar.

        Kenarlar çalışmayınca, alanı iyi kapatan Alanyaspor kalabalık savunması ile gole izin vermedi. Galatasaray’ın asıl sorunu orta sahanın verimsiz oluşuydu. Taylan, Berkan ve Cicaldau baskıdan kurtulamadılar. İkili mücadelede kaybeden taraftılar. Oyuna yön verme, forvete pas atma sıkıntısı ciddi bir sorun olarak gözüktü. Özellikle Taylan’ın formsuzluğu takımı ciddi biçimde etkiliyor.

        Takım olarak kötü gününde olan Galatasaray’da, bireysel beceri olmayınca golü bulmakta zorlaştı. Fatih Terim, rotasyonu denese daha iyi olabilirdi. Lazio karşılaşmasının fiziksel ve mental yorgunluğu oyunda kendini hissettirdi.

        İkinci yarı tüm riskleri göze alarak, daha kalabalık biçimde rakip alanda olmayı düşündüler. Bu anlarda savunmanın yerleşme sorunu, geriye dönmedeki geç kalış golün yenilmesinde en önemli etkendi.

        Lig maçlarında ortaya çıkan sorun ise Sarı-Kırmızılı takımın kolay gol yemesi. Savunmada Marcao’yu aradılar diyebiliriz.

        Hızlı oynayan, sahasından çabuk çıkan, ikili mücadeleleri kazanan, savunmasını dikkatli kuran Alanyaspor galibiyeti hak eden bir oyun sergiledi.

        Bu yenilgi, Fatih Terim’i yeni arayışlara itecektir. Elinde yeterince oyuncu grubu olduğu gerçek. Yorulan ve istediği verimi alamadığı oyuncularını kenara alacaktır. En azından formanın öyle kolay giyilemeyeceğini futbolcularına anlatacaktır.

        Diğer Yazılar