Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Antalyaspor karşısında müthiş bir oyun oynayan Beşiktaş, İstanbul’da sürpriz bir sonuca imza attı. Süper Lig’in yeni takımı Adana Demirspor karşısında favori olan Siyah-Beyazlılar ilk 45 dakikayı 2-0 önde kapatınca taraftar kolay bir galibiyet bekliyordu doğal olarak. Üstelik ikinci yarı 52. dakikada sahanın en iyilerinden olan Rıdvan’ın golüyle fark üçe çıktı.

        3-0’lık bir skor Beşiktaş adına çok iyi bir sonuçtu. Her an gol atması muhtemel olan Siyah-Beyazlılar bu dakikadan sonra maçı daha farklı kazanırız diye düşündü, ya da en azından bu sonuçla maçı bitiririz diye rahattılar. Fakat futbolda her türlü sonucun olduğu unutulmamalı. Maç bitene kadar neler olacağını kestirmek çok güç. Beşiktaş - Adana Demirspor karşılaşmasında da bunu yaşadık.

        Sergen Yalçın, takımın önde olma avantajı ile yorgun oyuncularını çıkarıp maçı en azından bu sonuçla bitirmek istedi. Ne var ki Pjanic’in oyundan çıkması ile çok şey değişti. Ghezzal da sakatlanınca tüm planlar alt üst oldu. Bir oyuncunun ne kadar önemli olduğunu bu maçta bir kez daha gördük. Topa hakimiyeti, pas yüzdesi, arkadaşlarına pozisyon yaratması üst düzeyde olan Pjanic oyun dışı kalınca Beşiktaş oyundan düştü.

        Orta alan hakimiyeti ve pas oyunu zayıflayınca son yarım saat Beşiktaş adına sıkıntılı anların yaşanmasına neden oldu.

        Adana Demirspor, Vargas’ın serbest vuruştan kazandığı golle umutlandı. Yıldız oyuncu Balotelli 67. dakika oyuna girdiğinde bir şeylerin değişeceği haberini de verdi. Topla buluştuğu ilk an, kullandığı serbest vuruştu. Kalenin üzerinden giden şut, bu oyuncunun kalitesine yakışmamıştı. Ancak dakikalar 79'u gösterdiğinde uzaktan attığı gol, tam da Balotelli vuruşuydu.

        REKLAM

        Skoru 3-2’e getiren Adana Demirspor, golü bulma adına büyük bir mücadele verdi. Beşiktaş, topu oyunda tutmakta zorlandı. Baskılı oynayan, kenarları iyi kullanan bir rakip vardı karşısında. Son saniyede gelen gol maçın berabere bitmesini sağladı.

        Son goldeki faul pozisyonu çok tartışıldı. VAR’ın işlevi de sorgulandı elbette.

        Bu sonuç Adana Demirspor cephesinden bakıldığında müthiş bir geri dönüştü. Beşiktaş gibi bir takımı İstanbul’da 3-0’dan gelip beraberi bitirmek kolay değildi. Bu anlamda Demirspor çok zor bir işi başardı. Balotelli farkı maça damga vurdu diyebiliriz.

        Beşiktaş’ın yoğun maç trafiğinde fiziksel düşüş gösterdiği bir gerçek. Yine de üç farklı bir skoru koruyamayışı yadırgandı. Oyuna sonradan girenlerin katkılarını da tartışmak gerekir.

        Siyah-Beyazlı oyuncuların 3-0’dan sonra oyun bitti hissine kapılmaları, maçın berabere bitmesinde önemli bir etkendi.

        Yine de Demirspor’un oyunu bırakmadan son ana kadar verdiği mücadele de göz ardı edilmemeli.

        Karşılaşma oldukça zevkliydi. Atılan 6 gol ve yaşanan bir çok pozisyon heyecanlı bir maç izlememize neden oldu.

        Oyuna damga vuran iki isim vardı. Oyunda kaldığı süre içerisinde Pjanic, ve sonradan sahaya çıkan Balotelli.

        Diğer Yazılar