Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Beşiktaş, 11 eksikle çıktığı Altay karşısında ilk yenilgisini aldı. Siyah-Beyazlıların kadro kurmakta zorlandığı bir gerçek. Bunun yanı sıra kendi bölgelerinde oynamayan oyuncular ile maça çıktılar. Savunmada bir tek Rıdvan kendi bölgesinde görev yaptı. Atiba stoper oynadı. Genç Serdar ilk kez çıktığı bir maçta gösterdiği performansla dikkat çekti. Hava toplarında etkiliydi.

        Sol bek Nskala zorunluluktan sağ bek oynadı. Zorlandı. Hatalar yaptı. Fazlasını beklemek de mümkün değildi.

        Beşiktaş bu kadar eksik kadro ile sahaya çıktığında işlerinin çok zor olduğu ortadaydı. Olağanüstü bir gündü onlar adına. Yine de maçı almak adına iyi mücadele ettiler. Bireysel hatalar sonucu karşılaşmayı yenik bitirdiler.

        İlk yarı Pjanic’in de sakatlanması neredeyse her şeyin bittiği andı. Orta alanda top tutan, pas yapan, forvete pozisyon yaratan oyuncu kalmamıştı.

        Burada sorgulanması gereken ilk 11’de yer bulamayan oyuncuların ellerine geçen fırsatı kötü kullanması oldu. Sergen Yalçın, Gökhan Töre, Salih, Kenan ve Oğuzhan’ı mecbur kaldığı için sahaya çıkarmıştı. Ne var ki 4 oyuncu sahanın en kötüsüydüler. Takımın yenilgisinde büyük rol oynadılar. Özellikle Gökhan aldığı topların neredeyse tamamını kaptırdı. İkili mücadelede hiç yoktu. Tek bir şut atamadı. Gökhan neden ilk 11’de oynamadığını sorgulamalı.

        Kenan da bireysel oynamayı biri kenara bırakıp pas oyununu düşünse golü bulmaları çok kolay olacaktı. Ceza sahası içerisinde kaybettiği toplar bir yana, attığı şuta benzemeyen vuruşlar şaşırttı doğal olarak.

        Sahanın en iyilerinden birisi olan genç Rıdvan öyle bir hata yaptı ki kaptırdığı top gol olarak ağlara gitti. Enerjisini yitirmeyen Rıdvan takımın kötü olduğu bir maçta sivrilen isimlerin başında geldi.

        Altay yenilgisinin üzerinde fazla durmanın anlamı yok. Yedek kadro ile bundan fazlasını yapmak zordu. Oyunun belirli bölümlerinde maçı kazanma şansı yakaladıklarını da göz ardı etmeyelim.

        Beşiktaş bu kadar çok oyuncunun sakatlanmasına bir çare bulmalı. İdeal kadronun neredeyse tamamına yakını neden sakatlanıyor? Yoğun maç trafiği mi? Yoksa antrenmandan mı kaynaklanıyor? Bunun yanıtını Sergen Yalçın ve ekibi bulacaktır.

        Çarşamba günü Hollanda’ya gidecek olan Siyah-Beyazlılar Ajax gibi çok güçlü bir takımla oynayacak. Sakatlıkların çokluğu doğal olarak herkesi ürkütüyor. Dileriz sakat oyuncular iyileşir ve sahada olur.

        Altay, Mustafa Denizli ile Süper Lig’de iyi işler yapıyor. Son 3 maçını da kazanarak lig liderliğine adını yazdırdı. Yeni bir takım. Çok sayıda transfer yaptılar. Pas hataları yapıyorlar ancak oyunu bırakmıyorlar. Heyecanları var. Kontra topları iyi kullanıyorlar. Topladıkları puanı hesaba katarsak, işler onlar adına iyi gidiyor…

        Diğer Yazılar