Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyük şehrin takımları bu hafta coştu... Beşiktaş, G.Saray, F.Bahçe, Kasımpaşa, Başakşehir kazandı, İstanbul 5’te 5 yaptı.

        *Başkent Ankara ama kuşkusuz İstanbul’dur futbolun merkezi... Zaten Avrupa’nın önde gelen birçok ülkesine göz atarsak, Devler Ligi’ne temsilci gönderemeyen tek başkentin de Ankara olduğu ortaya çıkıyor... Roma, Londra, Paris, Madrid, Berlin, Lizbon, Atina, Brüksel, Viyana, Bükreş, Moskova, Kopenhag, Prag, Kiev.... Liste uzar gider... Bu ayrı bir tartışma konusu tabii...

        * Bu hafta diğer takımlar, ‘İstanbul’u dinlediler gözleri kapalı... Açılışı Kasımpaşa yaptı, güzel bir futbolla Antep’e 4 attı... Babel isminin hakkını verdi, Adem Büyük yıldızlaştı... Paşa, geride kalan 5 haftada ligin en golcü takımı (10)... Aynı zamanda 38 isabetli şut ile en çok kaleyi bulan ekip... Maç başına 7.6 isabetli şut ortalaması... Alkışlar Şota’ya...

        * Cumartesi akşamı ‘Has’ta uyandı... Saray’da ‘şimdilik’ barış sağlandı... Sneijder, Kayseri’de yine attı. Aslan bu statta üst üste 6. galibiyetini aldı. Cimbom her maçını Kadir Has’ta oynasa, karşısında ne Real Madrid kalır ne Barcelona!..

        * Kadıköy’deki ikinci 45’lik, F.Bahçe için sezonun en güzel şarkısıydı... Kanarya maziyi hatırlattı... Azim, hırs, yardımlaşma, ne ararsan vardı... İlla 10 kişi mi kalması gerek?..

        * Başakşehir de harikaydı... Mahallenin en havalı çocuğunu dövmüş gibi gurur yaşadı... Akhisar bu kadar mı değişir?.. 1 haftada Almanya’dan San Marino’ya geçiş yaptılar!..

        * Ve Beşiktaş... İç saha avantajı yok, sakatlar çok... Ama takım havayı yakaladı... Londra baskınının ardından Balıkesir’de biraz yorgundu... Ancak kalitesiyle kazandı, zirveye kondu... Taraflı-tarafsız herkesin takdirini kazandı... Beşiktaşlılar’ın dilinde tek temenni: Elemtere fiş kem gözlere şiş!..

        Diğer Yazılar