Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİRKAÇ gün öncesine kadar, “Türk pop müziğinde sahneye en çok yakışan, en güler yüzlü ilk üç isim kim?’ deseniz, düşünmeden “Kenan Doğulu, Tarkan ve Murat Dalkılıç” yanıtını verirdim. Birkaç gün önce ne oldu? Kıbrıs Kaya Artemis Otel’de Resul Dindar’ı izledim.

        Karadeniz müziğinin sevilen ismi Dindar sahneye çıktığı anda iyi enerjisi ve yüzünden hiç eksik etmediği gülümsemesiyle salondaki herkesi etkisi altına aldı. Mutsuzluk kadar mutluluk da bulaşıcıdır bilirsiniz. Dindar ile birlikte bir salon dolusu insanın gülümsediği salonda oluşan pozitif enerjiyi düşünebiliyor musunuz...

        16 EKİM’DE AÇIKHAVA’DA

        Sanatçı, bellli ki işini çok severek mutlulukla yapıyor. Eğer siz de benim gibi daha önce kendisini sahnede canlı izlemediyseniz, bilin ki sadece Karadeniz müziği değil, ‘Aşk-ı Meşk’ adlı son albümünde yer alan Türk sanat müziği eserlerini ve hatta sevilen fantezi şarkıları da yorumluyor.

        Yarın (6 Ekim) İstanbul Moi Sahne’de 16 Ekim’de de Harbiye Açıkhava’da bir yardım konseri için sahnede olacak Dindar. Bu güler yüzlü sanatçıyı canlı izlemek isterseniz, haber vereyim dedim.

        ************

        Avrupalı turistler Kıbrıs’ta

        TÜRKİYE’NİN pek çok şehri sonbaharla kucaklaşmışken, Kıbrıs hâlâ yazı yaşıyor. Haliyle benim gibi ‘sona kalan’ tatilcilerin şu mevsimde tek adresi Kıbrıs. Hava bunaltmıyor, deniz ılık, hava temiz. Oteller tıka basa dolu. Kumarhaneleriyle meşhur Kıbrıs’ı kafamda hep ‘kumar oynayanların tercihi’ olarak kodlamışım ama çok yanılmışım. Bizim uzun süredir Ege ve Akdeniz sahillerimizde göremediğimiz Avrupalı turistler tatil için KKTC’yi tercih ediyormuş. Mesela benim kaldığım otelde kasım sonuna kadar neredeyse hiç boş oda yok.

        ************

        Giy gelinliğini, gel denize

        ANİMASYONUN her türlüsünü gördüm de işte bunu ilk kez görüyorum. Otele yerleşip deniz kenarına indim. Sessiz sedasız güneşlenirken bir gelin, bir damat, bir de fotoğrafçı geldi. Deniz kenarında hayli romantik bir fotoğraf çekimi gerçekleşiyor. Biz de ellerimizde telefon tam Instagram’lık kareler diye onları çekiyoruz. Bir ara gelin hanım beline kadar suya girdi. Damat da yanına gidip onu kucağına aldı. Ben de hayıflanıyorum, nasıl da gaza geldiler gelinlikle damatlık mahvoldu, ay gelinin saçı, makyajı da bozuldu diye... Neticede fotoğraf çekiminin ardından törene geçecekler sanıyorum. Sonra bir baktım çiftlerin biri gidiyor diğeri geliyor ve hepsi de sırılsıklam oluyor. Bu ne iş böyle dedim ve öğrendim.

        INSTAGRAM’LIK KARELER

        Meğer şimdi trend buymuş. Otelin fotoğrafçısının stüdyosuna gidiyorsun, onlarca gelinlik ve damatlık seçeneği içinden istediğini giyiyor, saçını makyajını yaptırıp soluğu sahilde alıyorsun. Prodüksiyonun büyüklüğüne göre çekimin fiyatı 250 ile 1250 lira arasında değişiyor. Yeter ki Instagram’a koyacak güzel fotoğraflarımız olsun diye bu sıcakta tatilinin neredeyse bir tam gününü bu prodüksiyona ayıran çiftlerin çabasını takdir ettim. Eskiden, hadi yeter artık diye kadını kolundan çeken erkekler, şimdi şöyle de poz verelim böyle de diye fotoğrafçıyı yönlendiriyor. Ey Instagram, ey ‘like’ meğer sen nelere kadirmişsin...

        Diğer Yazılar