Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “MÜMİN Sarıkaya kim” diye sorsam, pek çoğunuz düşüneceksiniz, belki ismini bileceksiniz de yüzü gözünüzün önüne gelmeyecek biliyorum. Peki ya, “Ben yoruldum hayat, gelme üstüme” diye şarkıya başlasam? O zaman mutlaka eşlik edeceksiniz. Bazı sanatçılar böyle, kendileri değil eserleri önde. Geçen hafta bir dost ortamında Mümin Sarıkaya da bizimleydi. İtiraf edeyim, şarkısını ezbere bildiğim Sarıkaya’yı ben de tanımıyordum. “Ben yoruldum hayat gelme üstüme. Diz çöktüm dünyanın namert yüzüne. Gözümden gönlümden düşen düşene” diyen bu gencecik, yakışıklı, duygulu ve mütevazı adam o gece bize şarkılarını söylerken aralarda da hikâyelerini anlattı. ‘Nabız’, ‘Yazın Yağar Kar Başıma’... Hepsi gerçek, hepsi yaşanarak yazılmış.

        ‘İSTANBUL BENİ BOĞUYOR’

        Sarıkaya, Yozgat’ta yaşıyor ve İstanbul’a sadece işi olduğunda geliyormuş. “Bir an evvel dönmek istiyorum, boğuluyorum burada” dedi. Tam bir Yozgat âşığı. “Bizim oralar” derken, gözleri parlıyor, “Sizin buralar” derken puslanıyor... Yokluğun en büyüğünü görmüş. Bir de “Dostum-kardeşim” diyenlerin gerçek yüzünü... ‘Al Başımdan Bu Dertleri’ mesela öyle yazılmış. “Çaldım dostun kapısını, dayadım üç gün sırtımı. Yediğim birkaç lokmayı çalar başıma başıma” derken aslında bize kendi yaşadığını anlatıyormuş.

        YENİ ALBÜM ARALIK AYINDA

        Peki ya her birimizin kendinden bir şey bulduğu, videosu yüz binlerce kez izlenen ‘Ben Yoruldum Hayat’? İşte o da, bir doğum gününün sabahında, yine müthiş bir hayal kırıklığının ertesinde, gözünden, gönlünden düşenlerle yazılmış...

        Bize aralık ayında çıkacak yeni albümünün şarkılarını da seslendirdi Sarıkaya. Ancak yazmamamız sözünü alarak. Affına sığınarak bir şarkıdan bahsedeceğim. ‘Sela’yı (şarkının gerçek adı bu olmayacaktır) dinlerken, yıllardan sonra ilk kez ciğerimin delinip geçildiğini hissettim ve hiç istemesem de o gece onca insanın içinde gözyaşlarıma hâkim olamadım. Yolun açık olsun Mümin kardeşim.

        ************

        ‘DİNLİYOR AMA TANIMIYOR’

        SARIKAYA bir gün İstanbul’da taksiye binmiş. Taksici yabancı müzik dinliyormuş. Sarıkaya, “Türkçe dinlemez misin abi” demiş. “Hiç dinlemem” diye yanıtlamış taksici. Sarıkaya ısrar etmiş ,”Hiç mi Türkçe şarkı bilmiyorsun” diye.

        “Bir şarkı var bir tek onu biliyorum. Ben Yoruldum Hayat” demiş. Sarıkaya, “Abi o şarkıyı kim söylüyor biliyor musun” diye sormuş. Taksiciden “Hayır” yanıtını alınca, şarkıyı mırıldanmaya başlamış. Taksici otomobili durdurmuş. İnanamamış, sarılmış Sarıkaya’ya. Sarıkaya öyle mütevazı ve tanınmamak o kadar umurunda değil ki bu hikâyeyi “Bir tek benim şarkımı dinliyor” diye değil, “Şarkımı dinliyor ama o da beni tanımıyor” diye gülerek anlattı.

        ************

        O nasıl ses öyle!

        YOUTUBE’A yükledikleri videolarını bir arkadaşım izlettiğinde ağzım açık kaldı. Birbirinden yetenekli ve ‘okullu’ iki genç, Kadir Bayram ve Uğur Balcı, Müslüm Gürses’in ‘Unutamadım’ (Kaç Kadeh Kırıldı) şarkısına öyle bir cover yapmış ki içinde kafa sesinden tut da, dik, tiz, akapella ne ararsan var. Mümin Sarıkaya ile tanıştığımız akşam onlar da bizimle birlikteydi. Canlı canlı şarkılarını söylerken hepimiz önlerinde şapka çıkardık. Türkiye’den gencecik ama müthiş iki yetenek.

        Videolarını izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Eğer doğru bir menajerin elinde doğru yönlendirilip doğru bir plak şirketine giderlerse çok büyük yıldız olur bu gençler.

        Diğer Yazılar