Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YILLARDIR akıl ve vicdan sahibi insanlar olarak hayvanlara işkence edenin mala değil cana zarar verdiği gerçeğiyle cezalandırılması için çırpınıyoruz. Kanun değişsin istiyoruz. Pek çok kanun Meclis’ten elini kolunu sallayarak geçerken ‘hayvana işkenceye hapis cezası’ kararı çıkarmak, hayvanı ‘mal’ değil de ‘can’ olarak görmek ne kadar zor olabilir!

        Alın işte en son, Erzincan’da, asker de insan da demeye dilimin varmadığı Taner H., bir kediyi işkenceyle öldürdü.

        PARA CEZASI YETMEZ

        Görüntünün ortaya çıkmasıyla sosyal medyada başlayan isyan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ulaştı ve Soylu’dan hızlıca yanıt geldi: “Hemen tetkik ettireceğim, ilgileniyorum.”

        İşkenceci, hayvan katili Er Taner H. kısa sürede gözaltına alındı. Hatta Erzincan Valiliği’nin yanı sıra TSK bile konuyla ilgili açıklama yaptı. Sayın Bakan konuya duyarsız kalsaydı olay hiç buralara gelmeyecekti.

        Şimdi yasanın bir an evvel değişmesi için kendisinden aynı duyarlılığı sürdürmesini istiyoruz. Bu caniliğin karşılığı para cezası olamaz, olmamalı!

        *************

        YANINDAYIM BURCU

        ESİN Övet de yazdı ama izninizle iki cümle de ben edeceğim konu üzerine. Burcu Kara sosyal medyada bir kedi fotoğrafı paylaştı. Kedinin Burcu’nun olduğunu ve onu soğukta bıraktığını sananlar oldu. Kızcağıza edilen hakaretlerin ardı arkası kesilmedi.

        Burcu da hakaret edenleri mahkemeye verdi. Şimdi bir bir ceza geliyor bu kendini bilmezlere.

        İçlerinden, ‘nohut kafa’, ‘muşamba surat’ yazan biri, 23 yaşında bir kız öğrenciymiş ve 1740 lira para cezasına çarptırılmış. Şimdi bu parayı nasıl ödeyeceği üzerinden yine Burcu Kara’ya yükleniliyor.

        Hatta Cengiz Semercioğlu demiş ki “İlk beş taksidini ben ödeyeyim”. Ödeme Cengiz, ödersen sen de bu terbiyesizliği, ayarsızlığı ödüllendirmiş, sosyal medya şiddetinin önünü açmış olursun.

        BİR KURULUŞA BAĞIŞLAYACAK

        23 yaşına gelmiş üstelik de eğitimli bir genç hanım artık yaptıklarının sorumluluklarına katlanacak yaştadır. 13 olsa, sana katılalım, daha terbiyesi, hayat görüşü gelişmemiştir bu da ona ders oldu filan diyelim ama 23 yaşında biri için “Bir musibet bin nasihattan daha iyidir” demek dışında bir seçeneğimiz yok. Diğer sosyal medya şiddetçilerinin de ceza alması yakın.

        Burcu bu paraları ne yapacak biliyor musunuz, bir hayvan hakları kuruluşuna bağışlayacak. Yanındayım Burcu!

        *************

        ‘AİLE ARASINDA’ BİR İYİLİK FİLMİ

        MADEM havalar soğuyor o halde ‘iyilik’ üzerine kurulu sıcacık bir filmden bahsedeyim size: Cuma günü vizyona giren ‘Aile Arasında’. Akan bir senaryo, iyi espriler ve şahane oyunculuklar. Hayatın doğalında olduğu kadar, dozunda küfür, bol kahkaha...

        GÖNDERMELER HAVADA UÇUŞUYOR

        Demet Evgar’ı bir kez daha hayranlıkla izledim. Bir de Devrim Yakut’u... Çok özlediğim Ayta Sözeri ile de hasret giderdim.

        Didem Şahin’in, oğlu Lider için söylediği, “Horozumu saldım çayıra, tavuğu olan düşünsün” sözü filmin içinde kendine tam isabet bir yer bulmuş. Bir güncel cümle daha vardı filmde: “Gerçeklerin er geç ortaya çıkmak gibi bir huyu var.” Gülse Birsel bu repliği ‘sahneye çıkmak’ diye değiştirmiş.

        Bu cümle literatürümüze Erhan Çelik’le girmişti. Tesadüfe bakın ki filmi de Çelik’le birlikte izliyorduk. Hem biz hem de bizimle aynı salonda bulunan izleyiciler haliyle burada iki katı kahkaha attı.

        Pazar akşamı sinemada son seansa ancak önlerde yer bulabildik. Belli ki bu senenin son gişe sürprizi ‘The War Of The Roses’a (Güllerin Savaşı) da şahane bir gönderme yapan ‘Aile Arasında’dan çıkacak.

        Diğer Yazılar