Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İLK filminde aşkın peşinden koşan Deliha, bu kez kariyerinin derdine düşmüş. Gupse Özay’ın hem yazdığı hem de yönettiği ‘Deliha 2’nin özel gösterimine giderken güleceğimden emindim.

        Film başladı. Evet, gülüyoruz ama bir anda filmde bir şey oldu. Bir mahalle sahnesi içimde bir yerde, yıllar öncesinde kalmış bir yaşanmışlığa dokundu.

        En fazla 8-9 yaşımdayım... Bakkala giderken ne kadar yaşlı komşumuz varsa hepsine, “Bir şey lazım mı?” diye soruyorum. Annem bana böyle bir şey tembihlememiş ama belli ki öğretmiş bir zaman.

        Sokakta koşup terleyip sonra da komşunun camından su içtiğimiz yıllar. Sokaktan eve var gücümüzle ‘Aaanneeeee’ diye bağırdığımız yıllar. Pilava ketçap döktüğümüz yıllar. Sokağımızda yaşayan tüm hayvanlara isim koyduğumuz, huyunu suyunu bildiğimiz yıllar. Şimdi yan dairendekiyle merhaban yokken tüm mahalleyi derdiyle, mutluluğuyla, adıyla tanıdığımız yıllar.

        SİNİRLERİM Mİ BOZUK?

        ‘Deliha 2’ öyle bir dokundu ki samimiyetini çok özlediğim bu anılarıma, başladım ağlamaya. Acaba benim sinirlerim mi bozuk diye düşünerek etrafıma baktım. Yoo, Barış Arduç’un da gözleri dolmuş. Gülenay Kalkan hüzünlü. Hayli sert görünümünün altında yumuşacık bir kalbi olan Tarık Ünlüoğlu da benimle birlikte bırakmış gözyaşlarını...

        Filmin iki yerinde güçlü bir alkış geliyor salondan. Biri ‘kadına şiddet’e, ‘şiddet öyle değil böyle olur’ için, diğeri de sokak hayvanlarına ve evsizlere gösterilen özene...

        ‘Bu bir mesajdır’ı gözümüze sokmadan ince ince verilen ‘ayarlar’da emeği olan herkesi tebrik ederim.

        İYİLİK GERİ Mİ GELECEK?

        ‘Deliha 2’den sana kalan ne diye sorsanız, içimde tıpkı çocukluğumdaki gibi yine nedensiz bir iyilik yapma isteği var. Bir de slogan atmak istiyorum: Birimiz hepimiz hepimiz birimiz için...

        Biliyorsunuz, Amerikan sinemasında bir süre sonra gerçek olması çok muhtemel hikâyeler anlatılır. Bu sayede hem halkın nabzı yoklanır hem de algı yönetimi yapılmış olur.

        Önce ‘Aile Arasında’ sonra ‘Arif V 216’ ve şimdi de ‘Deliha 2’. Üst üste üçüncü iyilik filmi. O samimi ve güzel günler geri mi gelecek yoksa? İnşallah...

        ***********

        BARIŞ ARDUÇ’UN DURUŞU

        ‘DELİHA 2’nin özel gösterimi öncesi, filmde rol almayan Barış Arduç’la tanıtım yüzü olduğu bir markanın lansmanında buluştuk.

        Arduç’un duruşuna hayran kaldım. Ne gece yapılan ‘Deliha 2’ özel gösteriminde ne de sonrasında düzenlenen kutlama partisinde öne çıktı. Filmi Gupse Özay’la birlikte değil tam arkasındaki koltuğa oturarak izledi. Partide de hep Özay’ın bir adım arkasındaydı.

        Diğer Yazılar