Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİT Kocaeli Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarının yoğun bakım odasında müzik eşliğinde şarkı söyleyip göbek atma görüntüleri infial yarattı. Yaklaşık iki yıl önce kaydedildiği tahmin edilen ve şimdi sosyal medyada yayılan görüntülerle ilgili Kocaeli İl Sağlık Müdürü idari soruşturma başlatmış. Orada o odada ölümle yaşam arasında mücadele verenler, o oynak arkadaşların kendi yakınları olsaydı da bu saygısızlığı yapabilecekler miydi acaba?

        KORKUTUCU

        Bu ve benzeri görüntüler ilk değil, belli ki son da olmayacak. Akıl ve vicdan sağlığını yitirmiş insanların yaşadığı bir ülke haline geldik. Bu durum düşündürücü olduğu kadar da korkutucu.

        Afrin Zeytin Dalı Harekâtı’nı stüdyoda simülasyonla canlandıran TGRT Haber’e ne diyeceğiz? Spiker güya stüdyoda patlayan bombayla irkiliyor. F-16, spikerin üzerinden geçiyor. İnsan merak ediyor, sizinle aynı dünyada ama farklı boyutlarda, farklı yaşamlar mı sürüyoruz?

        ***********

        ÖRNEK ALINACAK DOSTLUK

        TÜRK popunun en güçlü seslerinden Yeliz, yeni şarkısı ‘Bekle Yağmur Geliyor’u sosyal medyada heyecanla paylaştı. Ve ilk yorumlardan biri, Nilüfer’den geldi. Nilüfer, Yeliz’in paylaşımının altına “Okul arkadaşım, harika bir slow şarkı. Tam da özlenen türden. Yolun açık olsun” yazdı. Yeliz de “Canım arkadaşım, şarkımı beğenmen o kadar mutlu etti ki beni. İyi ki varsın, çok teşekkürler” yanıtını verdi.

        İtalyan Lisesi’nde birlikte okudukları yıllardan bu yana dostlukları bozulmayan, birbirlerinin başarılarıyla gururlanan bu sanatçıların ilişkisi keşke onlardan sonra gelen ve birbirlerinin açığını bulmak, aşağı çekmek için her yolu deneyen kuşağa da örnek olsa...

        ***********

        KIZINDAN ROL ÇALMADI

        KATILDIĞIM en eğlenceli düğünlere Yeşim Salkım’ın kızı Gizem’inkini de ekledim. Önceki gün Point Otel’de yapılan düğüne aile, akrabalar ve çiftin arkadaşlarının yanı sıra Yeşim Salkım kendi arkadaşlarını da davet etti. Ben de o kontenjandan oradaydım.

        Aslında düğünlere gitmeyi pek sevmem çünkü her şey o kadar abartılı, o kadar gösterişlidir ki beni bana yabancılaştırır. Oysa becerilebilse, sadelik çok daha şıktır. Tıpkı Gizem’in düğününde olduğu gibi...

        ***********

        DUYGUSAL KONUŞMA

        Sandalyeye takılan bir çiçek, masada bulunan bir mumluk, gösterişten uzak bir mönü ve dedikoduya değil, çiftin mutluluğuna ortak olmaya gelen davetliler.

        Yeşim Salkım da kızından rol çalmamaya o kadar özen gösterdi ki... Salkım, “İki kızım vardı, şimdi bir de oğlum oldu” minvalide kısa ama duygusal konuşmasının ardından sahneye çıkıp birkaç şarkı seslendirdi, sonra topuklu ayakkabılarını çıkarıp düz tabanlarını giyerek eğlenenlerin arasına karıştı. Ne gelen ünlü konuklar sahneye çıksın istedi ne de evlenen benim kızım diyerek mikrofonu esir aldı.

        Düğünde herkesi memnun edip en çok düğün sahibinin eğlenmesi zordur. Bunu başaran Gizem ve Ozan’a bir ömür mutluluklar dilerim.

        Diğer Yazılar