Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DARICA Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda yasak olmasına rağmen hayvanlara yiyecek verilmesiyle ilgili yazdığım yazı için işletmenin genel müdürü Can Bodur aradı. O da en az benim kadar dertli. “Bu durum bizim tarafımızdan fark edilmiyor ya da umursanmıyor sanmayın sakın. Kanayan yaramıza parmak bastınız” dedi.

        Altı ay önce göreve başlayan Bodur, bu konuyla ilgili önce kendi personellerini eğitime aldıklarını çünkü ziyaretçilere müdahale sırasında çok sert tepkilerle karşılaştıklarını anlattı.

        BİR DİLİM ELMADAN NE OLUR?

        Örneğin bir kadın ziyaretçi, “Ben bir dilim elma veriyorum, ne zararı var ki?” diyerek yaptığı hatada ısrarcı olmuş ve bu kadıncağız, her gelenin -ki bu sayı hafta sonu neredeyse 5 bin 500 kişi civarında- hayvana bir dilim elma verdiği takdirde neler olabileceğini bir türlü anlayamayınca ortam çirkinleşmiş.

        Hayvanlar, yağı, tuzu, miktarı ve saati belli olan özel bir diyetle beslendikleri için dışarıdan yemek verildiği takdirde hem beslenme düzenleri hem de sağlıkları bozuluyor.

        Bodur, yaşanılanları anlatırken işlerinin ne kadar zor olduğunu anladım.

        Peki çözüm? Bana kalsa her kafesin önünde bir görevli önce ikaz etsin, ikaza uymayanı da tutup kolundan dışarı atsın. Ancak Bodur bu konuda biraz daha ılımlı. O, önce personeli sonra da ziyaretçileri eğiterek bu işin üstesinden gelebileceğine inanıyor.

        HEDEF BİLİNÇLENDİRME

        Üstelik hayalleri de var. Mesela bir gün gelecek ve ziyaretçiler burayı sadece bir eğlence parkı olarak görmekten ya da sirk sanmaktan vazgeçecek. Dünyada soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan -kızıl pandalar gibi- hayvanlar için bireysel olarak yapabilecekleri konusunda da bilinçlenmiş olacak.

        Ne güzel bir hayal değil mi? İnşallah ömrümüz bu hayalin gerçek olduğu günleri görmeye yeter...

        ***********

        SEÇKİN ÖZDEMİR VURMUŞ GOL OLMUŞ

        ‘KİRALIK Aşk’tan sonra ‘Ateşböceği’nde de izlemiştim Seçkin Özdemir’i. Son yılların sadece bakışıyla, yakışıklılığıyla ekranda olan sıradan isimlerinden biriydi benim için; ta ki ‘Tehlikeli Karım’ı izleyene kadar.

        SHOW TV’de pazar akşamları yayınlanmaya başlayan, başrollerini Gonca Vuslateri, Seçkin Özdemir ve Mustafa Üstündağ’ın paylaştığı ‘Tehlikeli Karım’ dizi piyasasında çıtayı bir hayli yükseltti o ayrı.

        Ancak, Seçkin Özdemir kendi oyunculuk çıtasını nasıl bu kadar yükseltti, işte onu merak ettim. Biraz araştırdım. Meğer iş, doğru rolü bulmaktaymış.

        Bugüne kadar romantik komediler içinde, vasat rollere sıkışıp kalan Özdemir eline yoğurabileceği iyi bir karakter gelince oynamış da oynamış.

        Hatta oynamak ne kelime, vurmuş gol olmuş!

        ***********

        ‘GÜLDÜY GÜLDÜY’ ÇOCUKLARI BEYAZPERDEDE

        GEÇEN hafta vizyona giren çocuk filmi ‘Bizim Köyün Şarkısı’ haftanın en iyi gişe açılışını yapınca içimdeki çocuk da eğlensin biraz diyerek izledim. Hep söylerim, içinde iyilik bulunan her şey beni fazlasıyla duygulandırıyor. Ben yine ağla ağla tabii ki ama salondaki çocuklar çok eğlendi.

        SHOW TV’nin fenomen programı ‘Güldüy Güldüy Show’un birbirinden yetenekli çocuk oyuncularının başrolde olduğu filmde, Tansel Öngel ve Güneş Sayın’ın yanı sıra Doğa Rutkay, Burak Kut, Yonca Evcimik ve İskender Paydaş da konuk oyuncu olarak yer almış.

        Çocuklar kadar yetişkinler de bu filmi izlesin çok isterim; çocuk kalplerini hatırlamak, nasırlayan duygularını yumuşatmak için...

        Yine Ege’ye yerleşesim geldi...

        Diğer Yazılar