Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇEN hafta İstanbul’da sanatın tadını çıkardım. Mesela daha önce hiç gitmediğim Bomontiada’ya gittim. Gitmişken de orada ‘Sanata Bi Yer’ sergisini gezdim. Sanatın, bir alan ihtiyacından yola çıkan bu sosyal sorumluluk projesinde, üniversite öğrencilerinin eserlerine yer veriliyor.

        Sergideki, resim, heykel, fotoğraf, baskı-edisyon gibi çalışmaların bir kısmı satıldı. Kalanlar da bu sosyal sorumluluk projesine destek veren Doğuş Grubu’na ait restoran, showroom ve festival alanlarında sergilenmeye devam edecek. Bütün çaba, sanata bir yer bulmakta...

        AŞKIM KAPIŞMAK DA SAHNEYE ÇIKACAK

        Bir sergi daha gezdim. Aslında, bir sanat partisine katıldım demek daha doğru. Okan Bayülgen’in Quasar Tower içine açtığı Dada Salon Art Gallery’de Ionesco’nun tiyatro oyunu ‘Gergedanlar’a modern bir selam veren 26 orijinal gergedan illüstrasyonunu boyadık.

        Bayülgen türlü sanat etkinliklerine ev sahibi olan mekânı için “Asla reklam yapmayacağım, kulaktan kulağa yayılacak burası” dedi. Dada Salon Kabarett adı verilen bölümde de çoğunlukla yeni yeteneklere yer vereceğini söyledi. Zaten görüşmelere kendisi giriyor ve burada program yapacak isimleri kendisi seçiyormuş. Bunu da benden duyun, Aşkım Kapışmak eylülde Dada Kabarett’te ilişkiler üzerine stand up yapmaya hazırlanıyor.

        **********

        20 SENE NİYE BEKLERSİN!

        MÜZİKLE ilgilenenler Ayhan Günyıl’ın ülkemizin en iyi gitar sanatçılarından biri olduğunu bilir. Tam 21 yıldır Tarkan’ın orkestrasında çalıyor. Ara ara da sevenlerine sürpriz yapıp albümler çıkarıyor. Günyıl’ın birkaç hafta önce çıkan dördüncü albümü ‘Sezen Şarkıları’.

        Sezen Aksu’nun ‘Keskin Bıçak’, ‘Kaybolan Yıllar’ gibi klasik olmuş şarkılarını gitarıyla yorumlayan Günyıl’ın albümünü meditasyon niyetine dinliyorum. Öyle iyi geliyor ki insana ‘iyi müzik’.

        Albümün prodüktörü Ercan Saatçi, ki Saatçi de 20 yıl aradan sonra geçen hafta kendisine ait yeni bir şarkıyla, ‘Seni Görmeyeli’ ile sesini duyurdu.

        Ercan Saatçi’nin şarkılarını bir başka severim. 2008’de çıkardığı, bana hâlâ ilk günkü gibi taze gelen ‘Hasret’ albümünün şarkılarını hele de ‘Sakatlık Bende’yi müzik listemin baş köşesinde bulunduran ben, şimdi oraya ‘Seni Görmeyeli’yi de ekledim.

        YENİ ALBÜM SONBAHARA

        Sonbaharda albüm çıkaracakmış Saatçi. Bir yandan seviniyorum yeni şarkılar gelecek diye, diğer yandan da kızıyorum bu iyi müzik adamına. Başkalarına hit şarkılar verir, başkalarının şarkılarını söyler de, kendi şarkılarını kendin söylemek için 20 sene niye beklersin be adam!

        Diğer Yazılar