Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli’nde yaşını başını almış Mehmet T. adlı adam otobüse biniyor. Şoförün arkasında oturan iki genç kadının kıyafetleri nedeniyle otobüs şöförüne kaza yaptıracağını söyleyerek otobüsün karakola çekilmesini istiyor. Sebep? Hiçbir sebep yok, kadın görünce adamın aklı hemen bel altına kaymış. Kişi kendinden bilirmiş ya her şeyi. Malum, bu zihniyet için kadından geçtim, battaniye bile tahrik sebebi....

        Otobüs şoförü ve diğer erkek yolcuya, dik durdukları, olayı geçiştirmeyip üzerine gittikleri için teşekkür ediyorum ama o otobüsteki kadınlar neden sustu onu anlamakta zorlanıyorum.

        Yüz verince astarını istemek diye bir deyim var dilimizde. Bu tipler işte tam da bu yüzü bulunca ortaya çıktılar, astar peşinde koşuyorlar. Şort giydiği için otobüste tekme atılan genç kızı hatırlayın. Sosyal medya tepkisi olmasaydı tekmeci ceza bile almayacaktı…

        Eğer o otobüste ben olsaydım, bu adamdan şikayetçi olurdum. Ve tüm kadınlardan da şikayetçi olmalarını isterdim.

        Şimdilik münferitmiş gibi görünen bu tacizlere dur demezsek, tepkimizi koymazsak, biz kadınlar birbirimize sahip çıkmazsak bu sapkın zihniyetlerin ekmeğine yağ sürmüş olacağız.

        Yarın bu adamlar her yerde karşımıza çıkacak. Yol yakınken ses verin kadınlar!

        ************

        GİRNE, BEYRUT VE AJDA PEKKAN

        Hafta sonu Kıbrıs Girne’de Kaya Palazzo Resort Otel’in ve Beyrut’un dünyaca ünlü gece kulübü Skybar’nın açılış daveti vardı.

        Skybar’ı, Versay Sarayı’nın mimarisinden ilham alınarak inşa edilen otelin içine Skybar Kyreniaadıyla taşıyabilmek için bir yıldır görüşmelerini sürdüren Kaya Grup yöneticileri sonunda bu markayı Beyrut’tan DJ’iyle dansçısıyla, ses ve ışık tesisatıyla, konseptiyle getirdi.

        Tahmin edebileceğiniz gibi, Skybar’ın geldiğini duyan Kıbrıslılar ve turistler ünlü gece kulübünün kapısında kuyruk oldu.

        Açılış için bir de Ajda Pekkan konseri düzenlendi. Otelin iskelesine kurulan sahneye çıkan Pekkan geçen hafta Açıkhava’da yaşadığı ses sistemi arızasından mıdır bilmem her şeyi üç beş kez kontrol ettirdi ekibine.

        1.5 saaten fazla sahnede kalan, şarkılarını söylerken bir yandan da dans eden Pekkan, enerjisinden hiçbir şey kaybetmediği gibi konser sonunda da Skybar Kyrenia’ya geçerek eğlenmeye devam etti. Ben uyumak için odama giderken Pekkan hala kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlere poz veriyor, şarkılara eşlik ediyordu. Yanından geçerken hayranlıkla mırıldandım: Ah ne varsa sende var…

        ************

        7 YIL ARADAN SONRA ASİL GELİYOR

        20 Temmuz’da Kenan Doğulu’nun ‘Vay Be’ albümünü beklerken aynı gün Hakan Peker’in de ‘Unutuluyor mu Aşklar’ şarkısını çıkaracağını öğrendim. Bugüne kadar 17 albüm yapan, bizim kuşak için gerçekten ‘Bir efsane’ olan Peker 7 yıl aradan sonra ‘Asil’ adlı yeni bir albüm hazırladı.

        Albüm 5 Ekim’de çıkacak. Sözü ve müziği Emre Eyüboğlu’na ait ‘Unutuluyor mu Aşklar’ ile ise yazı kaçırmamak için önden kliplendirildi. Dinledim, tam bir dile dolanacak Hakan Peker şarkısı olmuş. ‘Hep kötüye mi zafer’ sözleri benim dilime dolandı bile…

        Diğer Yazılar