Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstanbul’da hele de Boğaz hattında oturanların en büyük kâbusu, Boğaz’da gezen teknelerden gelen yüksek sesli müzik. Neyse ki bu yıl yetkililer şikayetleri ciddiye aldı da birkaç kaçak dışında, ses kirliliği engellendi.

        Doğma büyüme İstanbullu olmama rağmen hayatımda hiç Boğaz hattında bir tekneye binip de içinde vur patlasın çal oynasın eğlenmedim; ta ki bir arkadaşım arayıp “Müzik Boğaz’dan gelir etkinliğinde Mehmet Erdem konserine gidelim mi” diyene kadar.

        Ben sanıyordum ki, Boğaz’da sadece Arap oyun havaları ve ‘Ankara’nın Bağları’ çalıyor, insanlar da göbek atıyor…

        Mehmet Erdem
        Mehmet Erdem

        ZUHAL OLCAY’DAN NAZAN ÖNCEL’E

        Oysa, Haluk Levent’in kardeşi Berkant Acil’in sahibi olduğu Koşanadam Organizasyon, içini konser alanına dönüştürdüğü 900 kişilik teknesinde dışarıyı rahatsız etmeyecek koşulların yerine getirildiği ses düzeniyle şahane işler yapıyormuş. Mehmet Erdem konseri çok keyifli geçti.

        Boğaz’da iyi müzik dinlemek o sırada da yemeğini yiyip içkini içmek mümkünmüş.

        13 Eylül’de Rubato konser verecek. 14 Eylül’de ise, kendimi bildim bileli şarkılarına, beyefendiliğine ve sanatına hayranı olduğum Alpay…

        Ekim ayı sonuna kadar Zuhal Olcay, Feridun Düzağaç, Cem Adrian, Nazan Öncel ve Resul Dindar, Boğaz’ı keyiflendirecek isimler arasında. Biletler Biletix’te satışta.

        *

        Yoncimik’ten her zevke uygun program

        Dün gece Kalamış Performans Sahnesi’nin açılışına katıldık. Genel sanat yönetmenliğini Yonca Evcimik nam-ı diğer Yoncimik’in üstlendiği mekânın ilk konserini Kürşat Başar, Jale ve Zafer Çebi’den oluşan Kürşat Başar Trio verdi.

        Sanat Yönetmeni Yonca Evcimik olunca, sahne programı da çoğunlukla 90’ların yıldızları üzerinden belirlenmiş. Deniz Seki, Eda-Metin Özülkü, Ferda Anıl Yarkın, Yeşim Salkım, Hayko, Sibel Alaş, Erdal Çelik gibi isimler de bazen toplu bazen de bireysel performanslarla izleyicinin karşısına geçecek.

        Yonca Evcimik’i açılış gecesinde yakın arkadaşı Yeliz de yalnız bırakmadı.
        Yonca Evcimik’i açılış gecesinde yakın arkadaşı Yeliz de yalnız bırakmadı.

        Beni en çok heyecanlandıran, konser listesinde 80’lerde albümleri milyonlar satan arabesk kraliçesi Tüdanya’nın ismini görmek oldu. O kadar uzun zamandır sesi soluğu çıkmıyordu ki…

        21 Eylül Cumartesi akşamı Gazino Geceleri’nde İskender Doğan, Semiha Yankı ve Hilal Özdemir ile aynı sahneyi paylaşacak.

        Bence tarihi bir gece olacak.

        Diğer Yazılar