Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hoş geldin 2018, umarım hepimize sefa, mutluluk, huzur, sağlık, bereket ve sevgi getirirsin. Her yılbaşı benim için birkaç gün sonra doğum günümü kutladığım için ayrı bir anlam taşımakta. Açıkçası sevgili okuyucum 40’lı yaşlarla tanışalı birkaç yıl oldu ama daha tam alıştığımı söyleyemeyeceğim. 30’lar ne ara bitti, 40’lar ne zaman başladı hiç anlamadım... Bir gün baktım önce bayramlardaki çocuklar için “abla” oldum, ardından bakkaldan pazarcıya, hatta evimin önündeki duraktaki taksici genç çocuk bile bana abla diye hitap eder oldu. “Bana teyze, teyze dediler...” reklamını 40’lı yaşlarımda bizzat yaşıyorum. Victor Hugo 40’lı yaşlar için “gençliğin yaşlılığı” demişti zamanında. Ben de bugün sizlerle “gençliğin yaşlılığı” hayatımdan çıkardığım bazı çıktıları paylaşmak istiyorum. Yaşadıklarıma geri dönüp baktığımda çıkardığım ilk anlam hayatımıza giren her insanın bize bir şey öğretmek için var olduğudur. Bazen sevmeyi öğrenirsiniz, bazen de unutmayı, affetmeyi, barışmayı veya kabullenmeyi. Zamanla şairleri daha derin anlamlar çıkararak okur olursunuz, her yaşta da farklı bir bakış açısıyla değerlendirirsiniz aynı eserleri.

        DEĞERSİZ OLMUYORUM

        Gençken kendimi daha katı bir şekilde eleştirirken artık anladım ki biri bana değer verdi diye değerli, vermedi diye değersiz olmuyorum. Hayatta başarılı olmak kadar başarısız olmak da insanı geliştirir. Bir işte veya ilişkide başarısız olmak bizi değersiz hale getirmez. Kendimle barışmayı ve olduğum gibi kabul etmeyi öğrenince hayatım çok daha huzurlu oldu.

        Meğer hayatıma yaptığım en büyük yatırım genç yaşlarda felsefe, psikoloji ve edebiyat okumuş olmammış. Adalet, eşitlik, hoşgörü, sevgi, özgürlük – tüm bu kavramların derin akademik analizleri tüm bireyler tarafından bilinse içinde yaşadığımız dünya herkes için daha güzel olmaz mıydı? 20’li yaşlarımda tüm başarıların parayla ölçülebileceğini düşünürdüm ama şimdi anladım ki yaşamın parayla ölçülmeyen bir anlamı olmalı. Daha iyi ev, araba ve maddi kazancın ulaşıldığında bile gerçek anlamda mutluluk getirmediğini gördüm.

        Önemli olan yaşamınızın bir farklılık yarattığını bilmektir. Bu da parayla ölçülmüyor. 2018 yılına kadar yolu bir şekilde benimle kesişmiş herkese teşekkür ederim, bana kattıklarınız sayesinde hayatım anlam kazandı. Herkese iyi yıllar...

        Diğer Yazılar