Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        JODI Kantor ve Megan Twohe’un The New York Times’ta yayınlanan yapımcı Harvey Weinstein’ın Hollywood’da onlarca kadını taciz ettiği haberi, sadece ‘bulunduğu mevkinin gücüyle’ türlü pislik yapan aşağılık bir adamın değil, ‘ikiyüzlülüğün’ hangi boyutlara ulaşabileceğinin de mükemmel çizildiği ‘emsalsiz’ bir tablo olarak asılı duruyor duvarda!

        Son günlerde Weinstein’ın iğrençlikleri kadar ‘onun yaptığı pislikleri’ bilen ama sesini çıkarmayan ‘ünlü’lerin rezilliği de lanetleniyor...

        Geçenlerde Daily Mail’den Katie Hopkins, yıllardır Harvey efendinin pisliklerini görmezden gelen Hollywood yıldızlarına ağzına geleni söylüyordu: “Her ödül töreninde bize ‘onun ne kadar iyi bir insan’ olduğunu söylediniz. Şu halinize bir bakın, ‘güçten düşünce’ elinizde kırbaçla ona vurmaya koşuyorsunuz. Onun parasını aldınız, Oscar’ından faydalandınız, ne verdiyse kabul ettiniz... Siz, hepiniz birer Weinstein’sınız...”

        Bırakın yıllardır bildikleri ‘sır’la ilgili bugüne kadar susmalarını, olay ortaya çıktıktan sonra bile bir açıklama yapmak için ‘günlerce’ bekleyen ‘yıldızların’ ikiyüzlülükleri bugüne kadar canlandırdıkları en iyi rol bence!

        ‘ÖDÜLLER ALDIM, SUSTUM’

        Senarist Scott Rosenberg, önceki gün Facebook hesabında 1990’larda birlikte çalıştığı Harvey Weinstein’la ilgili şunları yazmış: “Bir şeyi açıklığa kavuşturalım: Hepimiz her şeyi biliyorduk! Bütün bunların doğru olduğuna nasıl bu kadar eminim biliyor musunuz? Çünkü oradaydım. Ve hepinizi gördüm. Ve sizinle bu konuda konuştuk. Siz büyük yapımcılar, siz büyük yönetmenler, siz büyük menajerler; siz büyük finansçılar... Biz her şeyi biliyorduk!” ‘Con Air’ ve ‘Things to Do in Denver When You’re Dead’ gibi filmlerin senaryolarında imzası bulunan Rosenberg, patlayan Weinstein foseptiğinin etrafına toplanıp ‘iğrenç’, ‘korkunç’, ‘rezil’ diye ona vuranların ikiyüzlülüğünün ise ‘boktan bir doğruluk’ olduğunu söylüyor.

        “Ödülleri kazandım ve çenemi kapalı tuttum” diye ekleyen Scott Rosenberg, “Her şey için çok çok özür dilerim” diye bitiriyor itirafnamesini...

        ‘ÇOK HİKâYE DİNLEDİM’

        Hopkins ve Rosenberg’in söylediklerinin üzerine önceki gün Kelebek’te Ömür Gedik’in yazdıkları (ya da yazmadıkları mı desem) geldi önüme... Gwyneth Paltrow’dan Angelina Joile’ye peç çok yıldızın Harvey Weinstein’la ilgili taciz açıklamalarını şaşkınlıkla okuduğunu belirten Gedik, “Bizde yok mu sanıyorsunuz?” diye sorup ekliyor: “Basın, müzik, televizyon ve sinema dünyasının kulislerinde çok vakit geçirmiş, hayli fazla hikâye dinlemiş biri olarak söylüyorum. Gazeteler, film, müzik şirketleri ve televizyonlardaki yönetmenlerin, müdürlerin, yapımcıların arasında benzer hikâyeler var. Kadınlar, hatta erkekler taciz ediliyor.

        Kimisi dünden razı; yeter ki bir işi olsun, namı yürüsün diye bakıyor. Kimisi yüz vermiyor, kaçıyor ve adamın çemberine giremediği için bir süre sonra işsiz kalıyor. Kaderler, kariyerler bu adamların iki dudağı arasında çünkü. Bizde de bir sürü Harvey Weinstein var yani.”

        BİLİYORSAN ŞİMDİ KONUŞ!

        ‘Basın, müzik, televizyon ve sinema dünyasının kulislerinde çok vakit geçirmiş’ Ömür Hanım’ın keşke bir köşesi olsaydı da bizim Harvey’leri yazabilseydi! Neyse bu konunun espri kaldırır yanı yok. James Corden’ın hali ortada. Bu konuda şaka yaptı diye günlerdir medyada dayak yiyor ve özür üstüne özür diliyor... Ömür Gedik’e buradan sesleniyorum! ‘Çok vakit geçirdiği’ni söylediği sektörlerin ‘yönetici’ pozisyonundaki herkesi zan altında bırakmasın, çıksın kim ya da kimlerse ‘o aşağılık tacizciler’ isimlerini yazsın... Bir gazetecinin böyle bir şeyi bilip de yazmamasını geçtim, bir insan, bir kadın olarak ‘tacizi’ bilip de susuyorsa ve her şey ortaya çıktıktan sonra konuşursa bu sadece ‘bir ikiyüzlülük olur’, benden söylemesi...

        Diğer Yazılar