Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Kendinizle alakalı geleceğe dair merak ettiğiniz bir soru yazın?” sorusuna verecek bir cevap bulamadım!

        DasDas’ın yeni oyunu ‘Muhteşem Danton ve Genç Arthur’un İnanılmaz Hikayesi’ni izlemek için yerimize geçtiğimizde koltuklarımıza bırakılmış küçük bir kağıtta yazıyordu soru... Oyunun ortalarında bir yerde ‘Genç Arthur’ bu kağıtları toplayıp, ‘seyircilerin zihinlerini okuyarak’, verdikleri cevapları açıklıyordu. Bir kadın gelecekte aşık olup olamayacağını merak etmiş, bir başkası istediği işi yapıp yapamayacağını. Salondaki hemen herkes Arthur’un zihinlerini okuması için ‘cevaplarını’ kutuya atarken ben ‘cevapsız kağıdımı’ avucumun içinde sakladım.

        30 yıl önce böyle bir soruyla karşılaşsam onlarca, yüzlerce cevap verebilecekken şimdi içimden doğru kelimeleri bulabilmek için, 18 yaşımdaki benden ‘harf’ istiyorum...

        Mesela lisedeki yıllığıma yazılan ‘geleceğime dair merak ettiğim soruların’ hepsine tek tek cevap verdim geçip giden yıllarda.

        Zavallı George Costanza gibi, ‘hayatım düşündüğümün, hayal ettiğimin, olmasını istediğimin tam aksi bir şey’ falan da olmadı doğrusu.

        Ama işte gelin görün ki eğlenceli bir oyunun orta yerinde, geleceksiz bir ‘şimdinin’ girdabına girdim, kurtulamıyorum kaç gündür... Geleceğime dair merak ettiğim bir soru düşünüp duruyorum...

        ACABA GAVIN BU HAYATI İSTİYOR MU?

        Ben böyle değil 5 yıl, 10 yıl, birkaç saat sonram için bile merak edecek bir şey bulamamanın acısıyla kıvranıp dururken 8 yaşındaki Gavin Thomas’ın ‘geleceğe dair soracağı bütün sorulara’ ailesinin onun adına cevap vermesine takıldım dün!

        Henüz 3 yaşındayken dayısı Nick Mastodon’un çektiği ‘Vine’ videolarıyla sosyal medyada milyonlarca takipçi edinen, ‘yüzünün çeşitli ifadeleri’ sanal alemde 1 milyardan fazla sosyal medya paylaşımında kullanılan ve tüm dünyada fenomen olan Gavin’in annesi Kate, sosyal medyadaki ününün oğluna bir kariyer sağlayacağına inanıyor: “Gavin YouTube Gamer olmak istiyor.”

        Gavin’in ‘kafası’ ileride ‘gelecekle’ ilgili boş sorularla meşgul olmasın diye şimdiden oyunculuk ve internet videosu edit etme kurslarına yollamaya başlamışlar bile...

        Gavin’in Weibo’daki hesabında meslek olarak, ‘internet ünlüsü ve meme ikonu’ (internette üzerinden bir söz, bir fotoğrafla yayılan konulara ‘meme’ deniliyor...) yazıyor.

        Yüzündeki çeşitli ifadelerle internet ünlenen Gavin Thomas...
        Yüzündeki çeşitli ifadelerle internet ünlenen Gavin Thomas...

        Çektiği 6 saniyelik video’yla daha 2.5 yaşındayken Gavin’in ‘geleceğine dair merak edeceği’ tüm sorularına cevap veren dayısı, “Sosyal medyanın çocuk olmayı ve ebeveyn olmayı çok daha karmaşık bir hale getirdiğini düşünüyorum” diyor.

        Guardian’dan Oscar Schwartz’a konuşan dayı Nick Mostodon, bu internet şöhretinin ve şimdiden geleceğiyle ilgili yaptıkları planların Gavin’in hayatını nasıl etkilediğini bilemediklerini belirtip ekliyor: “Yalnızca sekiz yaşında, ancak internet şöhreti onun için normal hale geldi. Bunun ne anlama geldiğini tam olarak anladığını sanmıyorum. Düşündüğüm tek şey 15 yıl sonra ne hissedeceği. Minnettar mı olacak? Keşke dayım o video’yu hiç çekmese miydi diyecek? Bazen çocuklarımıza hiç de istemedikleri bir gelecek verdiğimizi hissediyorum.”

        HİÇ KİMSE VE HİÇBİR YERDE OLMAK

        Çok değil 10 yıl sonra, benim ‘kendimle alakalı geleceğe dair merak ettiğim sorular’ sormaya başladığım yaşta, sevgili Gavin, şimdi 40’lı yaşlarımın ortasındaki halim gibi ‘cevapsız’ bir sorunun girdabında çaresizce dönüp durmaz umarım...

        İnsan sandığından da kısa bir sürede ‘hiç kimse ve hiçbir yerde’ olduğunu fark ediveriyor maalesef... Ve tam da bugün benim olduğum yaşta hayata gözlerini yuman Fernando Pessoa’nın “Olduğum şeyle olmadığım şey arasında, hayal ettiğim şeyle hayatın beni yaptığı şey arasında bir boşluğum...” sözlerindeki gibi; eğlenmeye gittiğiniz tiyatro oyununun ortasında, elinizdeki kağıtta yazan “Kendinizle alakalı geleceğe dair merak ettiğiniz bir soru yazın?” sorusuna verecek bir cevap bulabilmek için 8 yaşında bir çocukla dertleşiyorsunuz...

        Diğer Yazılar