Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) kurucu başkanı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile birkaç defa görüşme fırsatım olmuştu. Herkes gibi çok sevmiştim. Herkes gibi ben de partisine oy vermemiştim.

        O da bu gerçeği bildiğini söylemişti tebessüm ederek: “Herkes bizi çok sevdiğini söyler ama oy vermez”.

        İlk defa geldiğim Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi’nde zihnimdeki bu Muhsin Başkan hatıralarıyla etrafı inceledim. Birçok yerde onun fotoğrafları ve sözleri var. Önceki gün gittiğim Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’nde Erbakan Hoca’nın fotoğrafları gibi. Liderlerine saygı gösteriyorlar.

        Ancak beklediğimden daha küçük, biraz da dağınık buldum doğrusu. Partiden ziyade dernek görüntüsü vardı.

        Ancak BBP’nin özgül ağırlığı ve Muhsin Başkan'ın ismi, genel merkezin görüntüsünden daha güçlü zihinlerde.

        Genel Başkan Mustafa Destici ile de ilk defa baş başa bir görüşme gerçekleştirmiş oldum.

        “Önce ülke, sonra ittifak, sonra parti” diye bir önemliler sıralaması olduğunu sık sık vurguluyor.

        Zaman zaman ittifakın kararlarına, politikalarına itirazları oluyordu. Hayat pahalılığının, ekonomik krizin ve bürokrasideki aksaklıkların şikayetleri Destici’ye de ulaşıyor doğal olarak.

        REKLAM

        İktidar ortağı gibi görünmenin zorluklarını yaşıyorlar zaman zaman.

        Bu nedenle vatandaşın taleplerini, şikayetlerini kimi zaman ittifak üyeleriyle baş başayken, kimi zaman da medya aracılığı ile iletiyor. Kimine çözüm bulunuyor, kimine bulunamıyor.

        ASGARİ ÜCRETE % 40-45 ZAM YAPILMALI

        Yine de Destici’nin vatandaştan yana tavırlarının olumlu sonuçları oluyor. Birkaç örnek verdi kendisi.

        Bugünlerde karara bağlanacak olan asgari ücret konusunda işçileri rahatlatacak bir zam oranı olması gerektiğini savunuyor.

        “Çıkacak enflasyonun üzerine 15-20 puan refah payı koyarak asgari ücret belirlenmeli. 6 aylık enflasyon % 20-25 olarak gerçekleşecek gibi gözüküyor. Yani % 40 ile % 45 arasında asgari ücrete zam olmalı. Bu da 8.250 civarında bir rakam ediyor sanırım.”

        Türk-İş'in asgari ücrette kırmızı çizgi olarak 7.785 TL açıkladığını düşünürsek, Cumhur İttifakı’nın üyesi olarak Destici’nin teklifi oldukça iyi bir rakam.

        SEÇİMLERE KENDİ AMBLEMİMİZLE GİRMEK İSTİYORUZ

        Muhsin Başkan kendisine oy verilmemesinin nedeni olarak “Baraj altında kalıp, oylar boşa gidecek diye düşünüyor insanlar. Bu nedenle bizi seviyor ama oy vermiyorlar” demişti.

        Destici’ye bunu hatırlattığımda hak verdi.

        Bu açmazdan kurtulmak için önümüzdeki seçimleri bir fırsat olarak görüyor.

        “İttifakın üyesi olarak baraj sorunumuz olmayacak. Bu yüzden kendi amblemimizle 33 seçim bölgesinde, kendi milletvekili adaylarımızla seçime girmek istiyoruz. Artık Muhsin Başkan'ı ya da partimizi sevenler 'Oylarımız boşa gitmeyecek' diyecek ve oy verecekler bize. Hedefimiz % 5 oy ve grup kuracak milletvekili sayısı çıkarmak.”

        REKLAM

        Partisi adına çok mantıklı bir tercih. BBP’nin gerçek oy potansiyelini de görmüş olacağız böylece.

        Ancak bu tercih, ittifak içinde oy kaymalarına neden olabilir. MHP ve AK Parti buna ne der?

        “Bu görüşümü dile getirdim. İttifak ortaklarımızla bunu konuşuyoruz. Elbette ittifakın yararını önceliyoruz. Ama biz bu sayede seçmenimizi sandığa daha çok getirme imkanı bulacağız. Bunun da ittifakın genel oylarına ve Cumhurbaşkanımıza daha fazla katkısı olacaktır.”

        ZORLANMADAN SEÇİMİ ALIRIZ

        Seçimlerde Cumhurbaşkanlığını Erdoğan’ın rahatlıkla alacağını söylüyor Destici. "Parlamentoda iktidar partilerine bir ders verme eğilimi var seçmende' görüşüne pek katılmıyor:

        “Hem parlamentoda, hem de Cumhurbaşkanlığında sorun yaşamadan alacağız seçimi. Muhalefetin vatandaşa sunduğu bir şey yok. Bunu da görüyor seçmen. Biz de sahadaki çalışmalarımızı arttırdık. Sürekli şehirleri dolaşıyoruz. Gördüğümüz ilgi ve alakadan çok memnunuz.”

        Diğer Yazılar