Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Meral Akşener İYİ Parti kuruluşundan beri en güçlü ve etkili dönemini yaşıyor.

        Önce MHP Lideri Devlet Bahçeli ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Aramıza katıl” daveti, Millet İttifakı’nın içini karıştırmadığı gibi Akşener’i her iki blokun da yanında görmek istediği kilit aktör konumuna taşıdı.

        Halkla buluşmaları ve Meclis’teki etkili grup konuşmaları da bu yükselişte ciddi bir rol oynadı.

        Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayları arasında ismi giderek öne çıkıyor.

        Ne var ki bu hafta Akşener için son derece kritik. Kurultay sonrası parti içinde çıkan tartışmaları yatıştırması, küskünlerin gönlünü alması ve güçlü bir lider portresi çizmesi gerekecek.

        Ayrıca HDP’lilere yapılan operasyon konusunda nasıl bir tavır takınacağı da önemli. Muhtemelen hem Kobani eylemlerindeki şiddet üzerinden PKK’ya yüklenecek hem de demokrasi ve hukuk bağlamında gözaltıları eleştirecektir. Fakat terazinin hangi tarafının ağır basacağı önemli. Selahattin Demirtaş’ın kahvaltı davetine verdiği yanıttaki gibi ince bir ayara ihtiyacı olacak.

        Kurultayda “İYİ Parti’yi, iki yumruk arasına sıkıştırılan, bu vatanın has evladı Kürtler kurdu, Zazalar kurdu” mesajı tesadüf değildi.

        Cumhur İttifakı’nın İYİ Parti’yi HDP üzerinden sıkıştırma çabalarına rağmen, Kürt seçmenin Millet İttifakı’nda kalmasını veya yeni kurulan partilerle 3'üncü bir blokun oluşmasını sağlayabilir.

        Kısacası Akşener’in bugünlerde yapacağı siyasi manevralar hem kendi geleceğini hem de siyasetin geleceğini belirleyecek. İşi kolay değil...

        Ermenistan-Azerbaycan savaşına dair beyin yakan 7 tez

        Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalara dair pazar akşamı Habertürk TV’de 7 konuğun katıldığı 5 saatlik nitelikli bir yayın yaptık. Son zamanlarda hepimiz Suriye, Doğu Akdeniz ve Ege uzmanı olduk ama Dağlık-Karabağ bu kadar gündemde olmadığı için işin ABC’sinden başlamak gerekiyordu.

        “Neredeyse 100 yıldır süren sorun ne oldu da şimdi tekrar savaş noktasına geldi, arkasında başka hesaplar olabilir mi?” diye sordum konuklarıma. Hepsi farklı tezler attı ortaya.

        Öyle çılgın ve birbiriyle çatışan senaryolar yazıldı ki bir ara beynimden dumanlar çıkacak sandım:

        • Bu Rusya’da pişirilmiş bir operasyon. Rusya, NATO’nun Doğu’ya doğru genişlemesini engellemek ve Türkiye’yi Suriye ile Libya’da sıkıştırmak için tuzak kurdu.
        • Arkasında Rusya yok; aksine ABD, Türkiye ile Rusya’nın arasını bozmak için planladı.
        • Putin ile Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın arası açık. Bu çatışma Putin’in Paşinyan’dan intikam almak için kurduğu bir tuzak.
        • Asıl mesele Suriye. Türkiye YPG’ye karşı ciddi bir operasyon planlıyor. Bunun için Rusya ile görüştü ve Rusya İdlib kartına karşılık Azerbaycan’ın ilerlemesine ses çıkarmayacak.
        • Arkasında Fransa var; amaç Türkiye’yi çatışmanın içine çekerek agresif bir ülke gibi göstermek. Zaten Paşinyan Batı etkisi altında.
        • Arkasında Çin var. Amaç Kuşak-Yol projesine karşı çıkan Ermenistan’ı zayıflatmak.
        • Bu oyunu Türkiye ve Azerbaycan birlikte planladı, Ermenistan’ın agresifliğini fırsata çevirerek işgal altındaki topraklar kurtarılacak ve Türkiye bölgedeki etki gücünü göstermiş olacak.

        Yayın sırasında bir ara Ankara’dan önemli bir isimle yazıştık, “Bu tezlerden hangisi isabetli?” diye sordum. Bazıları için “Doğruya yakın”, bazıları içinse “Kuvvetle muhtemel” dedi ve ekledi: “Çözün artık bu oyunu da biz de öğrenelim!"

        Kim Kardashian ve Nusret arasındaki popo farkı

        Poposuyla ünlü Kim Kardashian, ülkesi Ermenistan’a sahip çıkan bir mesaj yayınlamış. Kadın tepeden tırnağa karikatür ama sonuçta kendince milli bir duruş sergilemiş.

        Bizim de Kardashian gibi dünyaca ünlü bir markamız var; Nusret.

        Poposuyla meşhur Kardashian ülkesine faydalı olmaya çalışıyor.

        Bizim Nusret ise el âlemin karısının popo sallamasını izlerken kadının kocasına yakalanıyor. Kendini de bizi de rezil ediyor.

        Hey Allah’ım ne bahtsız bir ülkeyiz! Dünyaya bizi doğru düzgün anlatacak bir ünlümüz bile yok.

        Diğer Yazılar