Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Twitter, Türkiye’de 2020 yılının en çok konuşulan isimlerini açıkladı. Listenin başında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yer alıyor.

        Bu iki ismin gündemdeki yükselişi bize halkın beklentileri ve tercihleri konusunda çok şey söylüyor aslında...

        Sağlık ve Eğitim Bakanı'nın çok konuşulmasının pandemi şartlarıyla elbette çok ilgisi var fakat aynı zamanda ikisi de vatandaşla en sıcak ilişkiyi kuran, siyaset üstü bir tavır takınarak her kesimi kucaklayan, hizmet odaklı davranan isimler.

        Göreve geldiklerinden beri partizanlık yapmadılar, hamasi söylemlerden, muhalefetle gereksiz tartışmalara girmekten özenle kaçındılar.

        Medyaya karşı çoğulcu ve demokratik yaklaşımları, gelen her türlü soruya verdikleri detaylı yanıtlar ve sosyal medyadaki babacan tavırları ile AK Parti’ye asla oy vermeyen kesimlerin dahi sevgisini kazandılar.

        Gerçi ikisi de mutlak bir başarı tablosu çizemedi, özellikle Milli Eğitim Bakanı Selçuk uzaktan eğitimde yaşanan aksaklıklar nedeniyle çok eleştirildi.

        Sağlık Bakanı Koca ise hızlı bir yükselişin ardından duraklama dönemine girmişti ki şimdi aşı konusundaki tavrıyla tekrar beğeni toplamaya başladı.

        Aslında vaka sayılarını birkaç ay boyunca gizleme hatasına düşmeseydi, vefat sayılarına ilişkin akıllarda hiçbir soru işareti bırakmasaydı, kendisine yönelik teveccüh daha da büyük olacaktı.

        Bu arada 2020 yılı MediaCat ve Ipsos Celebrity Güven Endeksi araştırması sonuçlarına göre Türkiye'nin en güvenilir ünlü ismi ise Haluk Levent olmuş. Twitter'ın açıkladığı listede de dikkat çekici bir yeri var.

        Aslında onun durumu çok daha takdir edilesi… Arkasında kamu desteği olmadan adeta fahri Sosyal Politikalar Bakanı gibi çalışıyor.

        Açık söyleyeyim Ahbap’ı ilk kurduğunda kişisel PR’ı için geçici bir heves içinde olduğunu düşünmüştüm fakat yıllar içinde güven veren çizgisini hiç bozmadı. Bütün Türkiye’yi saran bir iyilik ağı kurdu. Üstelik böylesine kutuplaşmış bir ülkede o da kesinlikle parti ayrımı yapmaksızın herkesin yardımına koştu.

        Demek ki halkımız, gündelik siyasi polemikleri bir kenara bırakarak, kimseyi ötekileştirmeden arı gibi çalışan isimleri baş tacı ediyor.

        Siyasetçilerimiz, birbirine laf yetiştirmeye çalışmak ya da parti liderlerine hoş görünmek için çırpınmak yerine bu üç ismin yükselişini örnek almalı…

        Yeni parti kuracak Muharrem İnce'ye önerilerim

        Yeni parti kuracak Muharrem İnce'ye önerilerim
        0:00 / 0:00

        Muharrem İnce’nin yeni parti hazırlığı içinde olduğu Memleket Hareketi’ni başlattığı günden itibaren belliydi ama CHP yönetimi partiden ihraç eder ve onun da rüzgârını arkasına alır diye bir müddet bekledi. Kılıçdaroğlu “İhraç söz konusu değil” deyince demek ki artık harekete geçmeye karar verdi. Ne diyelim, hayırlı olsun.

        Yalnız kendisine naçizane bazı önerilerim olacak…

        Seçim gecesi yaşananlar yüzünden tabanınız size hâlâ küskün. Bunu aşmanın yolu, olup biteni parti yönetimine yükleyen açıklamalar yapmaktan değil, o geceyi unutturacak, seçmeni heyecanlandıracak yeni projeler yaratmaktan geçer. Geçmişe değil, geleceğe odaklanın.

        Cumhurbaşkanı adayı olmak için baştan tutturmayın. Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu gibi tabanın desteğini alan bir isim aday olursa, CHP tabanı oyları böldüğünüzü düşünerek size oy vermez, Meclis seçimlerine odaklanın.

        Muhalefeti CHP’ye karşı mı yapacaksınız yoksa iktidara karşı mı? Eğer iktidara yüklendiğinizin iki katı CHP’ye yüklenecek olursanız iktidarın CHP’yi bölme projesinin bir parçası olarak görünürsünüz, dikkat edin.

        Çok fazla yeni parti kuruldu. Hiçbiri anketlerde büyük bir varlık gösteremiyor. Seçimlerde sizi bağlayacak fazla iddialı laflar etmeyin.

        Partinizin ideolojik çizgisi net olsun. Ekonomiye ağırlık verin ama “Milletin derdi ekmek parası, ideolojik faktörlerin etkisi yok” safsatasına inanmayın, Türkiye’de seçmenler kimlik aidiyetlerini merkeze alarak oy veriyor.

        Kavgacı değil kucaklayıcı olun. Toplum, işine odaklı çalışkan liderler görmek istiyor. CHP içinde Mansur Yavaş örneğini yabana atmayın.

        Diğer Yazılar