Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Melih Bulu istifa etmez çünkü kendisine “Aman dik dur, eğilme” diye günde onlarca telefon geldiğini tahmin etmek hiç zor değil.

        Velev ki etti…

        Bu durumda Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaziçi kadrosundan bir ismi seçer mi?

        Bence aksine, bunu bir geri adım olarak telakki eder ve azıcık da olsa diyalog çabasında olan Bulu yerine çok daha sert bir isimle karşılaşabilir Boğaziçi camiası…

        Gelenin gideni aratması ihtimalini göz önünde bulundurmalarında fayda var yani...

        Keşke Cumhurbaşkanı Erdoğan olaya el atıp toplumsal uzlaşı adına Bulu’yu istifaya davet etse ve sonra da Boğaziçi kadrosundan bir ismi atasa. Örneğin yine kendisinin atadığı önceki rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan adaylar arasında…

        Muhalefetin yeni oyun planı

        Muhalefetin yeni oyun planı
        0:00 / 0:00

        Farkında mısınız muhalefet liderleri son dönemde çeşitli ziyaret bahaneleri ile sık sık ikili görüşmeler yapıyor ve ardından ortak basın toplantısı düzenliyor.

        Belli ki birlikten güç doğar prensibiyle hareket ediyorlar. İki lider bir araya gelince medyanın ilgisi daha fazla oluyor. Ayrıca seçmen tabanlarını yakınlaştırma işlevi de var.

        Geçen hafta Babacan ve Kılıçdaroğlu birlikte kamera karşısına geçmişti. Bu hafta da hem Akşener ve Babacan hem de Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu ortak basın toplantısı düzenledi.

        Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Oğuzhan Asiltürk ziyareti sonrası gözler Saadet Partisi’nin tutumuna dikilmişken Kılıçdaroğlu-Karamollaoğlu buluşması ittifak içi bir güven tazeleme adımı gibi görünüyor.

        Zaten Karamollaoğlu önce “Sistem değişikliği şart" dedi, dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yeni Anayasa' açıklamasına dair "Bunlar doğrudan doğruya gündemi değiştirmeye yönelik. Anayasa'dan önce zihniyetlerin değişmesine ihtiyaç var” diyerek açık eleştiri yaptı. Yani muhalefete “Buradayız, bir yere gittiğimiz yok” mesajı verdi.

        İYİ Parti yakında parlamenter sisteme dönüş önerisini anlatmak için liderlerle buluşacak. CHP ve DEVA ortak çalışma yürüteceğini açıklamıştı. Kısacası muhalefet geçen haftalardaki küçük sarsıntılardan sonra, Cumhurbaşkanı’nın sürpriz ‘yeni Anayasa’ çıkışına karşı da ortak bir dil geliştirerek kendi arasındaki konsolidasyonu yeniden güçlendirmiş gibi görünüyor.

        Hatta bu konsolidasyon çabasına HDP’nin siyaset turlarını da eklemek lazım. Geçen hafta Saadet Partisi’ni ziyaret etmiş, muhalefet içinde birlik sağlamak için diğer partilerle de görüşeceklerini açıklamışlardı. İYİ Parti’den de randevu almaya çalışarak, Millet İttifakı’nın içindeki büyük sorun olmaktan çıkmaya ve meşruiyet kazanmaya uğraşacaklar belli ki…

        Muhalefetin yeni oyun planı, HDP meselesi ya da Cumhurbaşkanı adayı gibi fikir ayrılığı yaratan başlıkları şimdilik geri plana iterek, iktidarı ekonomi üzerinden vurma prensibine dayanıyor.

        İlahi Temel Karamollaoğlu

        İlahi Temel Karamollaoğlu
        0:00 / 0:00

        Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Anayasa açıklamasını eleştirirken “Meclis'te çoğunluğu bulamayacakları neredeyse kesinken, milleti meşgul ediyorlar” demiş.

        İyi de Temel Bey parlamenter sisteme dönüş için de Anayasa değişikliği gerekiyor ve muhalefet milletvekillerinin sayısı Meclis’te çoğunluğu bulmaya yetmiyor.

        Ne yani o zaman sistem değişikliğini her dile getirdiğinizde iktidar da size dönüp “Milleti yok yere meşgul ediyorlar” mı desin?

        İlahi Temel Bey! En zayıf argümanı seçmişsiniz…

        Diğer Yazılar