Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Muharrem İnce, CHP'den istifası sonrası ilk kez Habertürk TV’de önceki akşam gazeteci arkadaşlarımızın sorularını yanıtladı.

        Siyasette belagat çok önemlidir. Muharrem İnce’nin en büyük avantajı bu konudaki başarısı. Hem anlaşılır ve akılda kalan cümleler kuruyor hem de güçlü argümanlar üretiyor.

        Oy potansiyeli ne olur onu şimdiden kestirmek zor ama bu performansı ile gündemde kalmayı başaracağı kesin.

        Muhalefet için bugün en meşakkatli meselelerin başında HDP ile ilişkiler geliyor. CHP’den ayrılan 3 milletvekili de HDP ile ilişkileri eleştirmiş, Mehmet Ali Çelebi “Atatürk'ü alenen soykırımcı olarak niteleyen HDP yönetimine ses çıkaramayan yöneticiler var” diyerek CHP yönetimine yüklenmişti.

        Haliyle Muharrem İnce’ye de HDP ile nasıl bir ilişki kuracağı soruldu.

        İnce, terörün her türlüsünü kınamaları şartı ile her kesim ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi ve HDP konusunda şöyle bir benzetme yaptı: “HDP'nin içinde PKK'yı destekleyenler var mı? Var, biliyoruz bunu. Ama ben 'HDP terörist partidir' demem. Genellemeyi doğru bulmam. İçinde FETÖ'cü var diye AK Parti'ye 'FETÖ'cü' demem, içinde PKK'lı var diye HDP'ye 'Terörist' demem.”

        Aslında İnce burada kurnazca bir argüman geliştirerek muhalefeti HDP ile ilişkiler üzerinden sıkıştıran iktidara karşı bir hamle yaptı. Peki bugün için HDP-PKK ilişkisi ile AK Parti-FETÖ ilişkisi arasında böyle bir korelasyon kurulabilir mi?

        AK Parti FETÖ ile geçmişte işbirliği yapmış olabilir ama sonrasında bu örgüte karşı mücadele başlattı. FETÖ’ye bağlılığını sürdüren tüm isimleri partiden uzaklaştırdı. Özeleştiri yaparak FETÖ ile arasına şüpheye yer bırakmayacak net bir çizgi çekti.

        İşte HDP’den beklenen de terör örgütüne karşı böyle bir tavır alması. Bunu yapmadığı gibi bunu yapacağına dair herhangi bir niyet beyanı da yok.

        HDP, yöntem olarak silahlı eylemleri değil demokratik siyaset yolunu tercih ediyor ancak örgütün yöntemlerini kınamıyor. Aynı davaya hizmet eden fakat farklı kulvarlar seçen iki yoldaş mantığıyla hareket ediyor.

        Dolayısıyla Muharrem İnce, “İçinde FETÖ'cü var diye AK Parti'ye 'FETÖ'cü' demem, içinde PKK'lı var diye HDP'ye 'Terörist' demem” diyerek mantık hatası yapıyor.

        Aslında HDP tabanından gelecek oyları baştan kesmeme endişesi var bu sözlerin arkasında. Meral Akşener, parti içinden gelen baskıların neticesinde bu konuda daha sert bir tutum almak zorunda kalmıştı. Bakalım Muharrem İnce de benzer bir mahalle baskısıyla karşılaşacak mı?..

        Antikor üretmeyenlere 3'üncü doz aşı vurulacak mı?

        Antikor üretmeyenlere 3'üncü doz aşı vurulacak mı?
        0:00 / 0:00

        2'nci doz aşısını olan bir arkadaşımın antikor oranı sıfır çıkmış. Böyle vakalar nadir de olsa görülüyormuş.

        Kimi doktorlar böyle durumlarda 10 gün kadar beklenip antikora tekrar bakılması gerektiğini, yine çıkmazsa 3'üncü doz aşı yapılması gerektiğini söylüyor.

        Bu aşı kıtlığında 3'üncü doz kulağa fazla lüks geliyor olabilir ama amaç korumayı sağlamaksa antikor üretmeyenlere tekrar aşı vurulacak mı?

        Bakanlık bu konuda hazırlık yapıyor mu?

        Aşıya yanıt vermeyenlerin oranı nedir?

        Merak ediyorum doğrusu...

        Şu FETÖ'cüler kadar etkili propaganda yapabilseydik…

        Şu FETÖ'cüler kadar etkili propaganda yapabilseydik…
        0:00 / 0:00

        FETÖ lideri Fethullah Gülen'in "Manevi oğlum" dediği basketbolcu Enes Kanter, David Rockefeller'ın torunu Ariana'ya maklube yaptırıp Instagram’dan videosunu paylaşmış.

        Şu FETÖ’cülerin kendilerini cici göstermek için yurt dışında yaptıkları propagandanın yüzde 1'ini yapabilseydik bugün bu mücadelede bütün dünya yanımızda olurdu…

        Diğer Yazılar