Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        (0-6 yaş için)

        FARE İLE DAĞ

        Antonio Gramsci (Desen)

        20. yüzyılın en önemli düşünürlerinden Antonio Gramsci, cezaevinden ailesine bir mektup yollar. Mektupta, savaş nedeniyle doğası tahrip olmuş bir köyün dayanışmasına ve elbirliğiyle yeniden eski güzel günlerine dönme çabasına ilişkin bir hikâye anlatır ve eşinden bunu çocuklarına okumasını ister. Bu anlatı, Laia Domenech’in çarpıcı çizimleriyle hayat buldu. Farenin dağı yeşil bir geleceğe inandırması gibi, bir hayale inanmakla başlıyor her şey…

        BABAMIN BATTANİYESİ

        Sara Şahinkanat (YKY)

        Her çocuğun başına gelir, evde canı çok sıkılabilir, zaman bir türlü geçmek bilmez. Ama bu iki kardeş babalarının battaniyesiyle öyle eğleniyorlar ki, zaman su gibi akıp gidiyor. Zira bu battaniye başka battaniyelere benzemiyor, türlü maceraya götürüyor onları. Babanın müthiş hayal gücüyle canlanan battaniye, çocukların rengârenk hayalleriyle bir araya geliyor. Çocuklarla hep anneler ilgilenmez tabii, babayla yaşanan maceralar da bir o kadar harika…

        DİNOZOR SAVAŞÇILAR TOPRAK

        Ülker Yıldırımcan (İş Kültür)

        Biraz tarihe meraklı minikler için bu kitap. Kayaları parçalayıp Yeraltı Zindanı’nda fırtınalar estirmeleri için… Toprak Savaşçıları ile ilgili her şeyi öğrendikten sonra 250’den fazla çıkartma, bulmaca, oyun kartları ve oyunlarla eğlence dünyasına dalma imkânına sahip olacaklar. Ama önce, tarih öncesi dünyanın gerçek efsaneleri onları bekliyor…

        SEVGİ NEREDEN GELİR?

        Daniela Kulot (Ginko Bilim)

        En çok ihtiyaç duyduğumuz şeye dair böyle bir soru var akıllarda. En azından sincap, geyik ve ördek bunu öğrenmek istiyor ve cevap için yola koyuluyorlar. Peki nasıl bir cevap bulacaklar? Zira sevgi hiçlikten değil, ihtiyaçtan doğar. Huzur, güven, korunma, iletişim, sıcaklık, dayanışma, temas ister. Farklı ihtiyaçlar farklı sevgi biçimlerine karşılık gelir. Henüz küçükken bile, insan için çok önemli olan, duyguların en güzeli hakkında bir kitap işte.

        KARABAŞ

        Levi Pinfold (YKY)

        REKLAM

        Bazı kültürlerde kara köpek görmek, felâkete delalettir. Evlerinin yanına kara bir köpek gelen Umut Ailesi'nin telaşına sebep de budur işte. Korkmak ya da korkmamak. İşte bütün mesele bu. Levi Pinfold ilk resimli kitabı “The Django” ile Booktrust Early Years En İyi Çıkış Yapan İllustrator Ödülü’nü kazanmıştı. İkinci kitabı olan bu kitapla da 2013 Kate Greenaway Madalyası’na lâyık görüldü.

        ***

        (7-10 yaş için)

        KÜÇÜK LORD

        Francez Hodgson Burnett (İş Kültür)

        Babasını küçük yaşta kaybeden Cedric, annesiyle mütevazı bir yaşam sürmekteydi. En yakın arkadaşları, mahalle bakkalı ile iyi kalpli bir ayakkabı boyacısıydı. Bir gün inanılmaz bir şey oldu ve İngiltere’den gelen bir avukat, Cedric’in soylu bir İngiliz, hatta bir lord olduğunu söyledi. Ve küçük çocuk annesiyle birlikte İngiltere’ye doğru yola koyuldu…

        TURUNCA GÜZELLEME

        Ayla Çınaroğlu (Hep Kitap)

        Türk çocuk edebiyatının sevilen kalemlerinden Ayla Çınaroğlu’nun yazdığı, Mustafa Delioğlu’nun resimlediği kitapta muhtemelen tüm çocukların çok sevdiği turunçgilleri oluşturan meyvelerden bahsediliyor. Ayrıca bu şiirsel metinde Üç Turunçlar masalı da kendine bir yer buluyor.

        UZAY: O ÜNLÜ PATLAMA HİKÂYESİ

        Glenn Murphy (İş Kültür)

        Kara deliğin fotoğraflanmasıyla yine gündem olan konuyu çocuğunuz anlasın mı istiyorsunuz? Fırsat bu fırsat. Evren nedir? Kara deliğin yanına uzay gemisiyle gidersen ne olur? Yıldızlar ve galaksilerin milyarlar yaşında olduğunu nereden biliyoruz? Murphy, bu ve benzer soruları eğlenceli ve öğretici bir dille cevaplıyor. Dev kara delikler, galaksiler, teleskoplar, gezegenler, güneş patlamaları ve takımyıldızlar hakkında birçok bilgiyi barındıran kitapta bulmacalar da var.

        BABA SAVAŞ NE DEMEK?

        Aşkın Güngör (Bilgi)

        Bazen barışa koşmak için savaşın yıkıcılığını görmek gerekebilir diyen Aşkın Güngör, bunu göstermeye çalışıyor. Babasının gözlerinde hem sevgi denen kediyi hem savaş denen yaratığı gören küçük bir kızı anlamak için; sadece ağaçlarla gölgelerin değil, güvercinlerin ve doğanın da barışa duyduğu özlemi izlemek için; eski zamanlardan bugüne barışın mesajını getiren bir yapay zekânın yakarışlarını dinlemek için savaşı tanıyın…

        GİZEMLİ KÜTÜPHANECİ

        Dominique Demers (Can)

        REKLAM

        Gizemli kütüphaneci Bayan Charlotte’un maceraları sürüyor. Charlotte, kasabanın ardiyeden bozma küçük kütüphanesinin başına geçer. Kasaba halkı onun işleri herkesten farklı yaptığını görüp şaşırır. Uzun, tuhaf elbisesi ve devasa şapkasıyla Bayan Charlotte, kitaplarını bir market arabasına koyup dolaştırmaya çıkarır ve çocuklara okumanın eğlenceli olduğunu gösterir. Ama hikâyelerin büyüsüne kendini öyle kaptırır ki, gerçeklik algısını yitirir. Çocuklar onu geri getirmenin bir yolunu bulmak zorundadır.

        ***

        (11-14 yaş için)

        EYVAH ÖDEVİM VAR

        Nehir Yarar (Elma-Akademi Artı)

        Öğretmenin verdiği ödev, Naci ve arkadaşlarının gözlerinde büyür. Nereden başlayacak, hangi yollara sapacak, kılıktan kılığa giren doğru bilgiyi nasıl yakalayacaklardır? Derken iş öyle renklenir ki, zevk almaya başlarlar. Yarar, kopyala-yapıştır dünyası ve kütüphaneler arasında mekik dokurken gündelik hayatımızın tam ortasındaki bilgi alışverişlerimiz ve sıcak ilişkilerimizin güzelliğine de dikkat çekiyor.

        NEVERMOOR: MORRIGAN CROW’UN BÜYÜK SINAVI

        Jessica Townsend (Domingo)

        Morrigan Crow bir çocuğun doğabileceği en şanssız günde, zifiri gecede doğmuştur. Berbat giden havalardan kalp krizlerine, çevresindeki tüm talihsiz olayların sebebi olarak görülür. Daha da beteri, o gece doğmuş tüm çocuklar gibi on birinci doğum gününde ölecektir… Gece yarısına saniyeler kala, Jüpiter North adında tuhaf bir adam ortaya çıkıp onu saklı şehir Nevermoor’a götürmüş olmasaydı… 37 dile çevrilen, 20’den fazla ödül alan, Harry Potter’a benzetilen bir kitap.

        KEPLER62: ÖNCÜLER

        Bjorn Sortland (Can)

        Kepler62’de macera devam ediyor. Üç yıldız yelkeninin ikisi hedefe ulaşmayı başarmıştır. İniş yaptıkları bu yemyeşil gezegen yaşam için elverişlidir. Hele çorak Dünya’dan sonra bir cennettir adeta. Yıldız yelkenlerinin genç mürettebatı, vakit kaybetmeden yerleşmeye başlarlar. Fakat kısa süre sonra, Kepler62’de yalnız olmadıklarını fark ederler. Peki karşılaştıkları yaratıklar dost mudur, yoksa düşman mı?..

        ÇOCUK YAZARLAR

        David Stabler (Hep Kitap)

        Başarılarını bugün bildiğimiz ünlü yazarların çocuklukları ile ilgili ne kadar bilgi sahibiyiz? Bu kitapta, onların hikâyelerinin başladığı zamana dönüyoruz. J.R.R. Tolkien’den J.K. Rowling’e, Mark Twain’den Roald Dahl’a, Jules Verne’den Jeff Kinney’e kadar 15 ünlü yazarın hikâyelerinin nasıl başlangıcını öğreniyoruz. Doogie Horner’in resimlediği Ünlü Yazarların Gerçek Çocukluk Hikâyeleri, yetişkinlere de hitap ediyor.

        EINSTEIN’IN BEYNİNİ YEMEK

        Diane Swanson (Çınar)

        İyi bilim ile yanlış yönlendiren bilimi ayırt etmenin yolunu anlatıyor kitap. Esprili senaryolar ve gerçek hayattan alınma etkileyici örneklerle eleştirel düşünmeye teşvik ediyor. Kötü bilimi tanımanız için ipuçları, gerçekleri olduğundan farklı gösteren haberleri fark etmeniz için fikir veriyor ve beyni bilim haberlerinin kafa karıştırıcı etkisinden korumanın yollarını gösteriyor. İyi ve Kötü Sözdebilim esprili çizimleriyle de dikkat çekiyor.

        Diğer Yazılar