Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        0-6 YAŞ

        Nil Kütüphaneye Gidiyor

        Nil, o gün babasıyla kütüphaneye gideceği için çok mutludur. Neden mi? Çünkü orada birbirinden güzel kitaplar keşfedecektir. Kitap çantasını, kütüphane kartını ve geri vereceği kitapları yanına alır. Sonra ver elini kütüphane… Peki kütüphanede Nil’i neler bekliyor acaba? Tabii ki dinozorlu, mumyalı, sihirli, eğlenceli maceralar ve babasıyla geçireceği güzel mi güzel bir gün. Joseph Coelho (İş Bankası)

        Elmaları Nasıl Toplarsın?

        Ormanda üzeri kıpkırmızı, sulu elmalarla dolu bir ağaç var. Hayvanlar bu elmaları toplamak istiyor, ama dallara nasıl ulaşacaklarını bilmiyorlar. Akal ve Yener’in kurguladığı bir sessiz kitap bu. Yazısız, resimlerle anlatılan bir sessiz kitap. Bu kitapta öyküyü sayfalara bakarak siz hayal edeceksiniz. Paylaşmanın öneminin anlatıldığı macera, Ece Zeber’in resimleriyle hayat buldu. Her okuyuşta başka bir detay yakalayıp yepyeni bir öykü anlatacaksınız. Aytül Akal-Mavisel Yener (Redhouse Kids)

        Bir Müzik Efsanesi

        Ya hiç mevsim olmasaydı? İlkbaharda içimizi ısıtan güneş, yazın denize girerken uzaklardan gülümsemeydi? Sonbahar yağmuru, kışın yerini kara bırakmasaydı? Ne yapardık? Kitabın kahramanı meraklı Defne, bir sabah uyandığında bu endişeye kapılıyor. Mevsimlerin değişmediğini, hep aynı kasvetli günlerin yaşandığını fark eden Defne, bu garip durumu komşusu Vivi’ye danışıyor. Müzisyen Vivi, uzun süredir ellemediği kemanını kapıyor ve İtalyan besteci Vivaldi’nin Dört Mevsim Senfonisi’yle cevap veriyor Defne’ye. Eda Albayrak (ABM)

        Arkadaşlarla Birlikte Daha Güzel

        Stanley eğlenceli şeyler icat etmeye bayılan bir çocuk. Ama bir kusuru var. O kadar inatçı ki hiçbir arkadaşının fikrini dinlemiyor ve kimseden yardım da istemiyor. Şimdi ona bir ders verme zamanı. Bakalım Stanley her şeyin arkadaşlarla birlikte daha güzel olduğunu anlayabilecek mi yoksa bildiğini okumaya devam mı edecek? Nathaniel Eskstrom (1001 Çiçek)

        Niye Okula Gidiyoruz?

        Yaman her çocuk gibi meraklı, sorular soruyor. Onun soruları her çocuğun yanıt beklediği konular üstüne. Anne ve babaların çocuklarıyla birlikte okuyabilecekleri bu seride, Yaman’ın soruları bitmek tükenmek bilmiyor. Anne ve babalar için özel notlarla zenginleştirilmiş “Yaman ve Onun Bitmek Bilmeyen Soruları” kitapları, çocukların hayata, dünyaya, çevreye dair sorularına nasıl yanıt vermemiz gerektiğini gösteren bir rehber gibi… Gwenaelle Boulet (Timaş Çocuk)

        Yıldız Evi-Uğurböceği Sevecen İle Salyangoz Tomurcuk

        Bir sonbahar akşamı, gökyüzünden kayarak ormanın ortasına düşen kocaman ışık topunun peşine düşen Uğurböceği Sevecen ve Salyangoz Tomurcuk’u bir sürpriz bekliyor. Tepedeki parlak evin sırrını çözmeye çalışan orman sakinleri, saçları yıldızlar gibi pırıldayan güzel yabancının derdine çare ararken, yine bir arada olmanın ve dayanışmanın tadını çıkarıyorlar. Erika Bartos (YKY)

        *

        7-11 YAŞ

        Keçi

        Bir keçiyle aynı apartmanda yaşadınız mı? New York’taki dağkeçisinin yaşadığı apartman, şehri gören nefis bir manzaraya sahipti fakat etrafta keçinin yiyebileceği şeyler yetişmiyordu. Üstelik bu apartmanda yaşayanların da keçiden haberi yoktu. Ta ki Küçük adında bir çocuk apartmana taşınana kadar. Hayatın acı tatlı tesadüfleri üzerine etkileyici kurguya sahip bu roman, Uluslararası Gençlik Kütüphanesi tarafından hazırlanan White Ravens 2018 seçkisinde yer alıyor. Anne Fleming (Çınar)

        Tekerlemeler

        Daha önce tekerlemeleri Türk dünyasının verileriyle geniş biçimde değerlendiren Duymaz, bu kez bir tekerleme antolojisiyle karşımızda. Oyun tekerlemelerinden yanıltmacalara, masal tekerlemelerinden tören ve inanç tekerlemelerine, geleneksel tiyatro ve iş tekerlemelerinden şairlerce yazılmış tekerlemelere kadar yüzlerce örnek var kitapta. İşlenmemiş altın külçelerini andıran tekerlemelerimiz, Cem Kızıltuğ’un özgün desenleri eşliğinde bizi dikkat, düzgün konuşma, hayal, eğlence ve mizah dünyasına davet ediyor. Ali Duymaz (YKY)

        Milton’ın Sırrı

        Milton’ın hayatında her şey yolundaydı. Evini, ailesini, okul ve öğretmenini seviyordu. Fakat bir gün kendinden büyük bir öğrencinin zorbalığına uğrayınca duyguları değişti. Artık o eski mutlu çocuk değildi; sürekli kaygı içindeydi. Acaba o çocuk onu yeniden rahatsız edecek miydi? Ama Milton daha sonra, dedesinin ve sevgili kedisi Sokulgan’ın yardımıyla müthiş bir sır keşfetti. Bu sır, yaşadığı duygu ve deneyimlerin farkına varmasını, zor durumlarla baş edebilmesini ve kendini daima huzurlu, dengede ve güçlü hissetmesini sağlayacaktı... Eckhart Tolle (Doğan Egmont)

        Uçan Sandık

        Masal ustası dünyaca ünlü Danimarkalı Andersen’in, az bilinen bir masalı Buket Topakoğlu’nun resimleri, Tahsin Yücel’in çevirisiyle okurlarla buluşuyor. Varlıklı bir tüccarın tembel oğlu har vurup harman savurarak babasından kalan bütün serveti harcar. Sonra dostları da etrafından kaybolur. Ancak bir dostu ona bir sandık gönderir. İçine koyacak hiçbir şeyi kalmayan delikanlı, sandığa kendisi oturur. Sonra neler mi olur?.. Hans Christian Andersen (YKY)

        Haydi Herkes Okula

        İtalya’nın sevilen çocuk kitapları yazarı ve çizeri, bol ödüllü Nicoletta Costa, çocukların okuldaki günlük yaşamını anlatıyor. Sıralar arasındaki ilk gün, arkadaşlarla buluşma, öğretmenlerle tanışma ve teneffüs saati… Çocukların okuma becerisini geliştirmek ve bağımsız birer okur olmaları yolunda onlara kolaylık sağlamak amacıyla kaleme alınan dizide okul hayatında karşılaşılan sıkıntı veren konular da ele alınıyor. Dizi, tasarımı, metinleri ve kullanılan fontuyla, okuma yazma öğrenen çocuklara destek oluyor. Nicoletta Costa (Hep Kitap)

        Ben Neden Varım?

        Hep asıl filozofların çocuklar olduğu söylenir. Önüne geçilemez merakları ve sorularıyla çoğu zaman yetişkinleri hayrete düşürürler. Peki büyükler çocuklara dünyayı nasıl anlatmalı? Filozof yazar Precht, oğlu Oskar'la yaz tatili boyunca Berlin'i geziyor, hayvanat bahçesi, televizyon kulesi, doğa ve tarih müzelerine gidiyor. “Ben gerçekte kimim?”, “İnsanlar hayvanları yiyebilir mi?” ya da “İnsanlar neden endişeli?” gibi sorulardan “iyilik”, “adalet”, “mutluluk” gibi kavramlara kadar insana dair tanıdık ama ilgi çekici sorulara kafa yoruyorlar. Baba oğulun, büyük felsefi sorulara yeni cevaplar bulma yolculuğu ilham verecek. Richard David Precht (Pegasus)

        Zamanın Altın Oranı

        Kıvırcık’ın o kadar çok ödevi var ki hepsini bitirecek zamanı yok. Huysuz ama sevimli Balkuş ona yardıma hazır. Zaman Faresi de… Balkuş ve Zaman Faresi, Kıvırcık’a daralan zamanı nasıl uzatacağını, nasıl doğru kullanacağını ve iyi bir planlamayla istediği her şeyi yapabilmenin yollarını öğretiyor. Siz de zamanın yetmediğinden şikayetçiyseniz, ödevlerden ve ders çalışmaktan oyun oynayamadığınızı söylüyorsanız onlara katılın. Size zamanın sandığınızdan çok daha uzun olduğunu ve her şeyi yapmaya yeteceğini anlatıyorlar. Gülenbilge Ersan (Doğan Egmont)

        Gezgin Ada Yolda

        Ada, annesi ve babası gezgin bir aile. Yeni ülkeler keşfetmeyi çok seviyorlar. İlk kitapta yolları İspanya’ya düşmüştü. Ada’nın en yakın arkadaşı Betüş ile ailesi de onlara katılmıştı. Ada ve ailesi bu sefer Hollanda’da. Ada, deniz seviyesi altında kalan ve kanallarla ayakta duran Amsterdam’ı geziyor. Her yere bisikletle giden Amsterdamlılara, onların yüzen evlerine, dev Fare Evi’yle Mikrop Müzesi’ne bayılıyor. Van Gogh’un ülkesinde bu büyük ressamı daha yakından tanıma şansı buluyor. Hem de bunların hepsini bisiklet üzerinde yapıyor. Gelin Ada’yla beraber Amsterdam’ı keşfedelim. Esra Abalı (Beyaz Balina)

        *

        11-14 YAŞ

        Pan’ın Gizli Vasiyeti

        Yakışıklı Leander FitzMor, Londra’daki Westminster Horton Koleji’ne yazılır. Çünkü çok önemli bir görev verilmiştir. Okulda okuyan Felicty adlı kızı koruyacaktır. Bunun için de onu kendisine âşık edecektir. Sınıfındaki kızlar ona ilk görüşte hayran kaldıkları için işi kolaydır. Yalnızca biri, darmadağın saçlı, ağzında diş telleri olan tombul kız oralı olmaz. FitzMor hedefinin o kız olmadığına sevinir. Esmer güzeli Felicity ile tanışmasıyla dudak dudağa gelmeleri de bir olur. Ama sınıfında iki Felicity vardır ve korumakla görevlendirildiği esmer güzeli Felicity değil, kendisine yüz vermeyen Felicity’dir. Başarılı Pan üçlemesinin kitaplarından biri… Sandra Regnier (YKY)

        Martı’nın Deniz Feneri

        Bir deniz fenerinde yaşıyor Batu. Diğer adıyla Martı... Çevresinin ona taktığı ismin tam tersine, odasından sürekli eşyalarını aşıran yaramaz martıyla iyi geçinemiyor oysa. Deniz kabuğu toplamak için sahile indiği bir gün her şey değişiyor. Bulduğu gizemli bir şişe, içinden çıkan parıltılı harita ve gece yarısı odasının penceresini tıkırdatan davetsiz misafir. Batu’yu hiç unutmayacağı bir maceraya çağırıyor. Şimdi karar zamanı… Batu, ya deniz fenerinden dışarı çıkıp serüvene atılacak ya da penceresini sıkı sıkıya kapayıp bu daveti unutacak. Gamze Pat (Doğan Egmont)

        İnsanlığı Ancak Sen Kurtarabilirsin

        Bilgisayarın günlük yaşamımıza tam hükmetmediği, internetin hayatımızı esir almadığı 90'ların başına doğru gerçeküstü bir yolculuğa hazır olun. Johnny Maxwell'in hayatı çelişkilerle doludur. Bir yandan ailesi, diğer yandan her gece televizyonda izlediği Körfez Savaşı haberlerinin etkisiyle aklı karışmıştır. İzlediği savaş manzaraları, bilgisayar oyunlarında gördüğü sahnelerin aynısıdır. Vaktinin çoğunu Yo-yok, Bıngıl ve Bigmac adlı arkadaşlarıyla geçiren 12 yaşındaki Johnny'nin eline "İnsanlığı Ancak Sen Kurtarabilirsin” adlı yeni bir oyununun kopyası ulaşır… Fantezi türünün yaşayan efsanesi Terry Pratchett'ın beşinci gençlik kitabı, Maxwell'e ithaf edilen macera dolu bir üçlemenin de ilk kitabı. Terry Pratchett (Tudem)

        Sırların Bekçisi

        Arky Steele 12 yaşında ama yaşıtlarına göre çok sıra dışı bir yaşamı var. Babasıyla birlikte antik hazineler ve efsaneler peşinde dünyayı dolaşıyor. Onları her zaman bir adım geriden izleyen, kötü yürekli milyarder Goran Rulec de hazinelere daha önce ulaşmak için elinden geleni yapıyor. Arky ve babası, Moğolistan’a yaptıkları gezide, karanlık güçleriyle bilinen efsanevi Ölümün Eli’nin peşine düşüyorlar. Ama yalnız olmadıklarını çok geçmeden anlıyorlar. Sırlarla dolu bir coğrafyada, soluk soluğa bir macera… E.Coombe (İş Bankası)

        Sıcacık Bir Yuva

        1939 Ağustosu’nda İngiltere savaşın eşiğindedir. Londra’da çocukları kırsal bölgelere tahliye etme hazırlıkları başlamıştır. 12 yaşındaki Tilly çok sevdiği köpeğini, en iyi arkadaşı Rosy ise biricik kedisini yanında götüremeyeceğini öğrenir. Daha da kötüsü, hayvanlarını, şehrin diğer bütün evcil hayvanlarıyla birlikte veterinerde uyutacaklardır. Bunu kabul etmeyen iki arkadaş hayvanlarını ormandaki bir kulübede saklamaya karar verirler. Öteki çocuklar bunu keşfettiklerinde kendi hayvanlarını da buraya getirirler. Böylece kulübe, acil durum hayvan sığınağına dönüşür. II. Dünya Savaşı sırasında yaşanan gerçek olaylardan esinlenen kitap, tüm güçlüklere rağmen hayvanların yaşam hakları için mücadele eden cesur çocukların hikâyesi. Miriam Halahmy (Can)

        Kayıp Kitap Avcıları-2: Dört Buçuk Silahşörler

        Yıllardır severek okuduğumuz hikâyelerin başına garip şeyler gelmeye devam ediyor. Şimdi de Üç Silahşörler! Kitabın orta yerinde, aslında hikâyede olmaması gereken bir karakter belirdi: Esrarengiz Cüce Gumpo! Bu kötü karakterli cüce, bildiğimiz Üç Silahşörler hikâyesinin altını üstüne getirmekte kararlı. Alba ve Diego hikâyeyi onarmak zorundalar. Bunun için önce Paris’e gitmeleri, kitap karakteri kılığında hikâyeye sızmaları, sonra da bu davetsiz misafiri kapı dışarı etmeleri gerekiyor. Peki, sıcak çikolata aşkı Gumpo’yu çıkış kapısına götürmeye yetecek mi? Pierdomenico Baccalario (Domingo)

        Enteresan Bitkiler

        Karşınızda buluşlarıyla bilim dünyasını kendine hayran bırakan, zekâsı testle değil kantarla ölçülebilen, meraklı ve bir o kadar da çatlak olan Profesör Çetin Ceviz! İnsan eli değmemiş yabani bahçelerden klimalı seralara, ovalardan bayırlara, sıcak soğuk demeden yolculuk yaptı kendisi. Daha önce adını hiç duymadığın, duyup da ‘aman işte’ deyip geçtiğin bitkilerin enteresan özelliklerini senin için araştırdı. Sen de eğlenerek öğrenmek istiyorsan bu kitap sana göre. Ayşe Saliha Emon (Acayip)

        Diğer Yazılar