Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Thor’un solo maceraları, üçüncü film “Thor: Ragnarok”la devam ediyor. Thor bu kez Asgard gezegenine hâkim olmak isteyen Hela’ya engel olmaya çalışıyor. Taika Waititi’nin yönettiği bu gösterişli Hollywood aksiyonu mizah duygusuyla öne çıkıyor

        Thor, kibirli ama saf kişiliğiyle Yenilmezler (Avengers) ekibine renk getiren bir süper kahramandır... Solo maceralarının en eğlenceli yanı ise Thor’un bizim dünyamızdaki o yarı tanrı halleri ve Jane Foster ile olan romantik ilişkisidir. Ama üçüncü filmde Jane yok. Thor, bu kez Yeryüzü’ne de pek uğramıyor ve asıl macera uzayda geçiyor. Thor, 2011 yapımı ilk filminde büyüme ve olgunlaşma sorunlarıyla uğraşmış; ikinci filmde evreni kurtarmıştı. Üçüncü filmde, Asgard’ı Hela’dan (Cate Blanchett) korumaya çalışıyor. İlk karşılaşmalarında fiziksel olarak Thor’u ezip geçen “süper kötü Hela”nın amacı önce Asgard’a, sonra da evrene hâkim olmak.Ama ikinci filmde olduğu gibi “kötü karakter” yine çok düz ve renksiz... Bir süper kahraman filminin kalitesi biraz da kötü karakterin öyküye yaptığı katkıyla ilgilidir. Hela’nınsa açıkçası hiçbir derinliği yok. Amacı sadece hükmetmek ve kötü olmak. Öylesine monoton bir karakter ki Cate Blanchett bile toparlayamıyor durumu. Çok şükür, senaryo yazarları iplerini sadece Hela’ya bağlamıyor ve iyi yazılmış renkli, eğlenceli yan karakterlerle filmi ayakta tutmayı başarıyorlar. Sözgelimi, Jeff Goldblum’un oynadığı Grandmaster, gezegenindeki sınırsız iktidarına karşın eğlence düşkünlüğü ve çocuksu zaaflarıyla filme hoş bir hafiflik getiriyor. Az konuşan, sinik aksiyon kadını Valkyrie (Tessa Thompson) de etkileyici bir karakter.

        THOR’UN KENDİNE GÜVEN SORUNU

        Baştan aşağı bilgisayar efektleriyle dolu bu pahalı filmin en önemli artısı, mizah duygusu... Özellikle “süper kahraman her koşulda karizmatik olmalı” klişesinin yıkıldığı bölümler iyi. Sadece Thor değil, Valkyrie gibi havalı bir karakter dahi ilk göründüğü sahnede komik duruma düşebiliyor. Thor’un Yenilmezler (Avengers) takımına alternatif İntikamcılar’ı (Revengers) kurmak istemesi de güzel esprilerden... Thor ile Hulk ise neredeyse bir komedi ikilisi gibiler... Thor’un “çekiç sorunu” filmin ilgiye değer noktalarından biri. Thor bu kez çekiçsiz bir süper kahraman olmayı başarmak zorunda. Dolayısıyla, öykünün alttan alta Thor’un kendine güven sorunuyla ilgili olduğu kesin. Bu arada, Loki (Tom Hiddleston) çelişkileri, iyilikle kötülük arasında gidip gelen halleriyle bir kezdaha seriye renk getiren karakterlerden biri olduğunu kanıtlıyor. Zaten Hela’nın katılımıyla Asgard’daki taht ve kardeşlik kavgası yeni bir boyut kazanıyor. “Thor: Ragnarok” yer yer “vurdulu kırdılı uzay operaları”nı hatırlatsa da, bilimkurgudan ziyade aksiyon ağırlıklı fantastik masal tarzına daha yakın duruyor. Yeni Zelandalı yönetmen Taika Waititi’nin seriye kendine özgü bir hava getirdiğini söylemek zor. Filmde “taş adam Korg” karakterinde tanınmaz bir halde karşımıza çıkan Waititi, mizah duygusunu ayakta tutma konusunda iyi bir iş çıkarıyor. Fantastik aksiyon sevenler için “Thor: Ragnarok” ideal bir seçim olabilir.

        Filmin Notu: 6.5

        Diğer Yazılar