Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş dün gece Kiev maçını hangi sonuçla kapatırsa kapatsın bu yazının girişi yine benzer olacaktı. Bir kere Şenol Hoca’ya da, bu takımın futbolcularına da teşekkür ederek söze girelim. Bu takım iki gündür -15’leri gören Kiev’e böylesine bir taraftar grubunu toplayabiliyorsa iyi iş yaptı demektir.

        Tabii futbol adına böylesine şok bir sonuçla karşılaşmak hiçbirimizin aklına getirebileceği bir sonuç da değil. Hem de grupta hiçbir iddiası kalmayan bir rakip karşısında. İnsan üzülüyor, insan kahroluyor, içinden yazası gelmiyor. Tarihe tanıklık etmeye gelmişken tarihi bir hezimete uğradık.

        Nasıl kahrolmayalım ki. Geçen sezon Avrupa Ligi’nde namağlup ve grup lideri olarak gittiğin Sporting Lizbon deplasmanında bireysel hatalar ile yenilen 3 gol. Dün Şampiyonlar Ligi’nde yine namağlup unvanla gittiğin Kiev’de yine bireysel hatalar ve takım bu kez darmadağın. Geçen sene Tolga, bu sene Tosic... Ve dün gece tabii bir de hakem. Öyle bir penaltı kararı verdi ki Beşiktaş’ın tüm akordunu bozdu, kolunu kanadını kırdı.

        Oysa ne ümitliydik. İlk golü yememize rağmen de ümidimizi koruyorduk. Quaresma takımı toparlamış, beraberlik ‘geldim, geliyorum’ diyordu. Sağdan geliyor, soldan iniyor, öldürücü toplar kesiyor, takım arkadaşları Q7’nin performansını golle taçlandıramıyordu. Ama oldu olacak derken hakem başrolü Q7’den aldı, maçı o dakikada bitirdi! Ardından gelen bir ‘Tosic vakası’ daha hezimet gecesinin tam anlamıyla habercisi oldu. 2 hatası 2 gole mal olmuştu. Tosic de kendini rakip alana attı, bir de karşı kaleye atıp kendince telafi arıyordu da hele hele 10 kişi de oynarken mucizeyi arıyordu. O mucize Benfica karşısında olmuştu, tekrarı yoktu.

        Böylesine kara bir gecede yazıyı uzatmanın da anlamı yok. Evet, Beşiktaş’ın futbolunda da bir düşüş var. Evet, geçen sezonun gözümüzün pasını alan futbolu yok ama bu Beşiktaş da bu kadar gol yiyecek takım değil. Böyle bir dünya arenasında 30 dakikada acemice iki hataya can alıcı bir hakem kararı da eklenince elin oğlu da acımıyor, attıkça atıyor. 10 tane atsalar durmayacaklar. Son cümlemi yazarken 6 oldu, benim de moralim iyice bozuldu, Ukrayna’da vaktimiz doldu.

        Diğer Yazılar