Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Evet, geçen sezon dünya adeta tersine dönmüştü (!) ve Beşiktaş’ın canı rakiplerine oranla daha az yandı. Evet, bu sezon şu ana kadar hakem kararlarındaki standartsızlıktan en az şikayet edecek takım da Beşiktaş gibi görünüyor. Ama şimdilik. Evet, F.Bahçe’nin hakem mağduru takımlar sıralamasında başı çektiği de bir gerçek.

        Ama şurası da bir gerçek ki bu hatalar her sezon oluyor. Türkiye’de şampiyonu da düşeni de hakem kararları belirliyor. Bilinçli hareket ettiklerine de birileri tarafından yönlendirildiklerine de asla inanmam. Belki iyi çalışmıyorlardır, kendilerini geliştirmiyorlardır, yetenekleri kısıtlıdır da ‘Beşiktaş’ı şampiyon yapalım’ diye de ant içmemişlerdir.

        Yıldırım Demirören de ant içmemiştir. İyi bir Beşiktaşlı olarak Beşiktaş’ın şampiyon olmasını ister de hepsi o kadar. Müdahil olmaz, olamaz. 100 milyon liralık alacağını; (ki bugün o para 120-130’u bulmuştur) tahsil edebilmek için Beşiktaş’ı şampiyon yapmaya kalkışmaz, kalkışamaz.

        Fakat şurası da yanlış ve F.Bahçe bu detaya ısrarla parmak basmakta son derece haklı. Başkanlık yaptığı kulüpten en az 100 milyon lira alacağı olan ve bu parayı yıllardır tahsil etmeyen bir federasyon başkanı örneğine dünyanın hiçbir yerinde rastlanmaz. Böyle bir duruma zaten izin verilmez. En azından etik değil. Fenerbahçe diyor ki; “Paranı ya al, ya bağışla, ya da sil.” Haklılar...

        Bugün Aziz Yıldırım’a “Federasyon başkanı olur musunuz?” diye sorun, cevabı nettir:

        “Olmam. Çünkü ben tarafsız olamam. Ben Fenerbahçeliyim” der. 1-2 ay önce sormuştum, bu cevabı aldım. Kaldı ki geçmiş dönemlerde gündeme geldi, yine bu cevabı verdi. Demirören’in Beşiktaşlılığı ise malum. Ne kadar iyi niyetli olursa olsun kimseyi inandıramaz. Bu dakikadan sonra hiç inandıramaz.

        Konunun Beşiktaş açısından ise dert edinilecek bir yanı yok. Camianın zaten yıllar boyu gündeminde kaldı. Bütün Beşiktaşlılar da yıllardır Demirören’in ağzından çıkacak net ve son sözü bekliyor. En son yüzde 60’ın hibesi yüzde 40’ın tahsili yönünde bir noktada uzlaşılmıştı ki sonrasında görüşmeler kesildi. Demirören, Beşiktaş’ın zor günlerinde hassas davrandı. Konuşulan meblağ kendisi için çok da fazla bir değer ifade etmese de bulunduğu makam nedeniyle F.Bahçe’nin çağrısına da hassas yaklaşmalı.

        Konu kapanmıştı ki şimdi F.Bahçe eski defterleri açtı. Bu kez zor kapanır. Dedikoduya prim tanımamak, şaibeye izin vermemek istiyorsa da; Demirören’e yakışan yakın zamanda artık net bir açıklama yapmaktır.

        Hainlere, alçaklara inat

        Ülke gündemimizin ise hiç eksik olmayan bir maddesi var. Terör. Bu alçaklar bombalarla bu ülkeyi yıkacaklarını, böleceklerini, kardeş kavgası çıkaracaklarını sandılar da fena yanıldılar. Bu hain saldırılar aksine bizi bir bütün haline getiriyor. Yıllardır süren küskünlükler son buluyor, güzel şeyler de oluyor.

        Bu anlamda; Fikret Orman’ın çağrısı üzerine Beşiktaş-Kayseri maçında tüm renklerin Vodafone Arena’da buluşmasını, Bursaspor Başkanı Ali Ay’ın organize etmeyi düşündükleri Beşiktaş-Bursa dostluk maçında iki takım taraftarlarını karışık oturtmayı planlamalarını, Fenerium Genel Müdürü Mümtaz Karakaya’nın Beşiktaş Kartal Yuvası’na yaptığı taziye ziyaretini çok ama çok önemsiyorum.

        Devamını belki de gelecek hafta Trabzon’da oynanacak TrabzonsporFenerbahçe maçında göreceğiz. Hainlere, alçaklara inat..

        Sosyal medya kurnazları!

        Sosyal medya ise bir başka derdimiz. Anlatayım..

        Dinamo Kiev maçı için Ukrayna’daydım. Beşiktaş yöneticisi Erdal Torunoğulları’nın ailesine ait turizm firmasının çalıştığı seyahat acentası özel bir gece düzenledi. Acenta ülkemize turist getiriyor, en iyi müşterileri de Ukraynalılar. Salonda, güzellikleriyle nam salmış Ukraynalı bayan sayısı fazla. Fikret Orman da geceye onur konuğu olarak katıldı. Mekanda yarım saat kaldı. Bazı bayanlar kendisiyle fotoğraflar çektirdi. Bunun neresi garip?

        Garip olan; Beşiktaş’ın 6 gol yemesi üzerine iki gün sonrasında bu resimlerin art niyetli olarak sosyal medyada servis edilmesi. ‘Takım 6 yerken başkan eğleniyor’ havası verip başkanı karalamak amaç.

        Bunu Ukraynalılar’ın yapacak hali yok. Salonda az sayıda Türk vardı. Kimin ne hesabı varsa artık!

        Diğer Yazılar