Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Levent Nazifoğlu geçenlerde yine döktürdü. “Federasyonda bütün kurullar Beşiktaşlı dolu. Gelecek seneyi düşünemiyorum bile” gibisinden laflarla, taraftarın gazını alabilecek tarzdan ifadelerle gündem değiştirmeye kalktı.

        Federasyondaki Beşiktaşlıları F.Bahçe gündeme getirmişti ya.. Nazifoğlu’da takip ve taklit ediyor. Kimse yemiyor tabii.

        nsana en azından “Demirören döneminde en fazla kupayı hangi takım aldı?” diye sorarlar.

        15 kupanın 10’unu (3 lig, 3 Türkiye Kupası, 4 Süper Kupa) G.Saray, sadece 1’ini Beşiktaş almışsa da “Bu federasyon acaba kimi kollamıştır?” diyerek soruyu devam ettirirler. “Karanlıkta kupayı Demirören’in elinden alırken iyiydi de şimdi mi kötü oldu bu federasyon” diye de eklerler.

        KARALAMAYIN İCRAAT YAPIN

        Dursun Özbek’e inanıyorum ben. Çoğu G.Saraylı’yı tatmin etmese de açıklamalarını samimi buluyorum. Biliyorum ki, iyi niyetli. Duyuyorum ki, iyi ve düzgün de bir insan. İş hayatında bulunduğu yere tırnaklarıyla kazıyarak gelmiş. Savaş vermiş.

        Şimdi bir başka savaşı G.Saray’da veriyor. Bunu da ‘kurtuluş savaşı’ olarak adlandırıyor. Kazanacağına inanıyor. Yoksa kim 80 milyon lira cebinden kasa kolaylığı sağlar? Kim 242 milyon liralık kefalet imzası atar?

        Ama taraftar da haksız değil. Kendisi de yönetici arkadaşları da o kadar çok konuştu ki, o kadar çok vaatlerde bulundu ki...

        “Çilek değil, yıldız alacağız. İbrahimoviç’i de, Ronaldo’yu da, Messi’yi de alacak gücümüz var” dediler.. “Borç problemimiz yok” dediler.. “İlk işimiz stadyum çatısını kapatmak olacak” dediler.. “Basketbolda tarihin en büyük sponsorluk anlaşması olacak” dediler.. “UEFA’yı ikna edeceğiz, ceza almayacağız” dediler..

        Ve bunlar sadece akıllarda kalan birkaç örnek. Dediler de dediler... Maalesef hiçbirini yerine getiremediler.

        Nazifoğlu ve onun gibiler Beşiktaş’ı karalayacağına, Fener’i taklit edeceğine keşke sadece vaatlerini yerine getirse...

        SEZONUN RÖNTGENİ (2)

        Ligin 20. haftası. F.Bahçe’nin Bursa’da 2, Beşiktaş’ın Karabük’te en az 1, belki de 3 puanı, G.Saray’ın Kayseri önünde 1 puanı bariz hakem hatalarıyla uçup gitti. O hafta; 3 büyük, 3 maç, sonuca direkt etki eden 3 hata diye yazmış ve haftanın değil sezonun röntgeni demişim. Çünkü böyle gelmiş böyle gidiyor.

        Üzerinden 3 hafta geçti. 23. hafta oynandı. Bu kez de tersi oldu işte.

        Atınç’ın pozisyonunda penaltı kararı çıkar mıydı? Çıkabilirdi, çıkmadı. Hakemin o kararı Beşiktaş’a belki de 2 puan yazdı.

        Mehmet Topal’ın pozisyonu? Alper Ulusoy eli görmedi, golü verdi. F.Bahçe’ye iki puan ekstradan geldi.

        Antalya-G.Saray maçı 6 dakika uzar mıydı? Bence uzamazdı da uzadı. Hakem takdiri. Ali Palabıyık 6 dakika değil de 5 dakika uzatma bile verse G.Saray 2 puanı Antalya’da bırakmıştı.O takdir hakkı da bu kez G.Saray’a 2 puan kazandırdı.

        Yani 20. haftada alınanlar 23. haftada geri verildi. 3 hakemin aldığını başka 3 hakem iade etti. Sonuçta ortada şu örnekte bile 6 maç var ve belki de 6 yanlış karar. Ama artıları eksileri toplayın bölün çıkarın 3 büyükler mağdur değil. Olan rakiplerine oluyor. Hakemler ne yapıyorlar ediyorlar sezon sonunda işi dengeliyorlar. Aslında kaybeden hep belli. 3 büyükler hariç hepsi..

        SİYASİLER YİNE SAHNEDE

        Bursa’nın Gaziantep’i 2-1 yendiği maçın ardından bir açıklama: “G.Antep’i resmen doğradılar. Bu kadar adilik, namussuzluk olmaz. G.Antep’i küme düşürmek için elbirliği yapan şerefsizlerden hesap soracağız!!!”

        Kim söylüyor bunları? AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar.

        Kayseri’nin kupada F.Bahçe’ye 3-0 yenildiği maçın bitiminde bir başka açıklama:

        “Bunu bir kenara yazıyoruz. Bu arkadaş da yaptığı kötülüklerin bir karşılığı olduğunu görecektir mutlaka. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır!!!”

        Peki bunları kim dile getiriyor?

        Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki.

        Evet, hakem hataları var, devamı da gelecek. Ancak ne yaşanırsa yaşansın, kimin canı yanarsa yansın her şey futbol dünyasının içinde kalacak, öyle kalmalı. Futbol siyasi mücadelenin içine çekilmemeli. Top hele hele bugünlerde hiç o alanda çevrilmemeli.

        Diğer Yazılar