Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİYASET seçime odaklı olunca, siyasetçi de rakibine yönelik her fırsatı değerlendirmekten kaçınmıyor.

        Belki bundan iki Hatay odaklı sanatçılar tartışması bu hafta da devam etti.

        Önce AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, grup toplantısında Hatay’a gitme kararı alan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na göndermede bulundu:

        “Postalın eksikse sana postal da gönderelim. Olur ya, parka falan eksikse onu da gönderelim...”

        Bir grup gazeteci arkadaşımla CHP Grup toplantısı sonrası Kılıçdaroğlu’nun odasında sohbet ederken konuyu açınca yanıtı gecikmedi:

        “Parka ve postalı öğrenciliğimden beri giyiyorum, onun haberi bile yok. Gerçekten öğrenciliğimde giydim. Bizim vatanseverliğimiz parka ve postal vatanseverliği değildir. Önce ruh olarak vatansever olacaksınız. Reklam üzerinden vatanseverlik olmaz.”

        Tartışması devam eden Hatay’a giden sanatçılar konusunu da sorduk, yanıtı değişmedi:

        Sanatçıların gidişini eleştirmediğini belirtip ekledi:

        “Orada klarnet, davul ve zurna, yani eğlence olmasını eleştirdim. 52 şehit verdikten sonra ‘Yaylalar’’ türküsü, bilmem nelerle falan şov yapıyorsunuz. 52 şehidin olduğu yerde şov mu yapılır? Sanatçıların o ortama alet edilmesini de doğru bulmadım.”

        Erdoğan’ın iktidara gelmeden önce “askeri vesayet” söylemini tekrar ettiği anımsatıldı.

        CHP lideri, “Saygın hiçbir devlet yönetimi vesayeti kabul etmez, ama devleti devlet yapan da o devletin kurumlarıdır” diye söze girip ekledi:

        “Ordusu da, Merkez Bankası da, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu da, Milli İstihbarat Teşkilatı da güçlü oldukları ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde çalıştıkları ölçüde o devlet de, ekonomisi de güçlü olur. Dolayısıyla demokrasilerde vesayet olmaz. Ama bugün 20 Temmuz darbesinden sonra bir siyasal baskı, Erdoğan vesayeti var.”

        AKŞENER’İ ZİYARET

        İYİ Parti Lideri Meral Akşener’e bugün gerçekleştireceği ziyareti anımsatıp, “İttifak konusu da gündeme gelir mi?” dedik.

        Kongreden yeni çıkmış olması nedeniyle kutlama ziyareti yapacağını belirtip devam etti:

        “O konuları sonra ele alırız, çünkü daha (Cumhurbaşkanlığı seçimi) yasası gelmedi Meclis’e... Bir ittifak görüşmesi şeklinde düşünmek doğru değil, ama bu seferlik; yoksa biz ittifaka kapalı değiliz, daha önce de bunu açıkladık zaten.”

        ANKET VE ÇALIŞMA YOK

        Milletvekili Muharrem İnce’nin İstanbul için anket çalışması yapıldığı iddiasını da doğrulamadı:

        “Öyle bir anket de yok, çalışma da yok, açıklama da. Çeşitli anket kurumlarının çalışmaları var ama biz de sizlerin gördüğü anket sonuçlarına bakıyoruz. Özel bir anket çalışması yapılmış değil. Hiçbir yer için yapılmış değil.”

        Partide yönetim kadrosu dahil çok sayıda kişinin İstanbul Büyükşehir adaylığıyla ilgili olarak da “Bu da bizim İstanbul’u kazanacağımızın güçlü dışavurumudur” yorumunu yaptı.

        Bugüne kadar milletvekilleriyle görüşmeleri dahil yerel seçim konusunu ele almadıklarını, sadece CHP’li belediyeler dışında kalan yerleşimlerde adayı erken açıklama kararına vardıklarını bildirdi.

        Suriye Duma’daki kimyasal saldırı tartışmasının çözümü için de BM’nin meseleye el koyup sağlıklı bir sonuca ulaşması gerektiğinin altını çizdi.

        Diğer Yazılar