Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CUMA akşamları İstanbul trafiği malum. Ancak buna geçen cuma bir de 15 Temmuz Köprüsü’nde intihar girişimi ve Beşiktaş maçı da eklenince işler iyice çığrından çıktı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın 10. kez düzenlediği ve bu kez Başbakan Binali Yıldırım’ı ağırlayacağı yemek için Pera Palas’a gidecektim ancak yollar birbirleriyle sözleşmişcesine her yönden tıkalıydı.

        Köprüyü kara yoluyla geçemeyeceğimi anlayınca motora binip Karaköy’e gittim. Bu kez de Şişhane’ye çıkan yol kilitti ve hiçbir taksi o yöne gitmiyordu. 15 dakika dolandıktan sonra yalvar yakar bir tanesini ikna ettim. 500 metrelik yolu yaklaşık 20 dakikada alıp nefes nefese otele vardım. Başbakan benden 5 dakika önce gelmiş, masaları selamlamaya başlamıştı.

        Üç iç içe salona yerleşmiş, siyaset, medya, sanat, hukuk, iş dünyasından tanıdık simalar... Ana salonda tam ortada Başbakan’ın ve yanındaki siyasilerin Ahmet Misbah Bey ile birlikte oturdukları masa, hemen yanında Orhan Gencebay ve Sevim Emre’nin göze çarptığı sanatçılar masası, arkasında bizlerin olduğu 2 gazeteci masası, AK Parti’nin önde gelen isimleri, emekli büyükelçiler, işadamları, işkadınları...

        Başbakan’ın konuşmasının detaylarını bizim gazeteden sevgili Serpil Yılmaz çok güzel özetlemiş. Her zamanki sakin, esprili üslubuyla hepimizi kırdı geçirdi Binali Yıldırım. Ama bunu yaparken Suriye başta olmak üzere ağır ve önemli konulara değindi, çarpıcı mesajlar verdi. Onun öncesinde ise tek tek herkesi selamladı, fotoğraf isteklerimizi kırmadı.

        Beyoğlu Belediyesi’nin her ay yaptığı bu toplantılar her görüşten farklı kesimleri bir araya getiriyor ve bence çok faydalı oluyor. Başbakan ile olanı bugüne kadar yapılanların en kalabalık ve en dikkat çekicisiydi. Bu proje için Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan’ı kutluyorum. Umarım bu sohbetler devam eder.

        Bu arada iki ay önce kendisiyle bir İstiklal Caddesi turu atmış ve yapılan çalışmaları yazmıştım. Çalışmaların 2 ay içinde tamamlanacağını söylemişti Demircan. Süre doldu, önümüzdeki günlerde birlikte tekrar aynı turu atacağız ve çalışmaların ne aşamada olduğunu sizlere göstereceğiz...

        ************

        SİGARA YASAĞI MAZİ OLDU

        SON dönemde İstanbul’da akşam nereye gitsem aynı manzarayla karşılaşıyorum: Aklınıza gelen meşhur restoran ve gece kulüplerinin neredeyse tamamında sigara içiliyor. Restoranlarda güya balkon diyorlar ama salonla iç içe ve üstü tamamen kapalı alanlar var, bar ve kulüplerde ise işin kılıfını bulmaya çalışan bile yok.

        Önceki hafta sonu Boğaz’da son dönemin çok popüler iki mekânına uğradık, biri yerin altı, camı, penceresi yok ama içeride dumandan göz gözü görmüyor. Diğeri de yine camsız bir mekân, üstelik küçücük. Öyle ki bir ara duman yoğunluğundan yangın çıktı zannedip insanlar kendilerini dışarıya zor attılar. Ne ara sigara yasağı bu kadar gevşedi?

        ************

        UZMANLIK SATANLARA DİKKAT! YENİ BİR LİSTE YOK

        SON günlerde yüzlerce elektronik posta alıyorum. Hepsinde aynı soru: Mor Beyin tuzağı nedeniyle telefonuna ByLock yönlendirilmiş olduğu tespit edilen yeni numaralardan oluşan bir liste daha gelecek mi? 11 bin 480 numaranın üzerine başka numaralar eklenecek mi?

        Bu sorunun kaynağını araştırınca ortaya bu konunun uzmanlarından oluşan yeni bir piyasa çıktığını gördüm: “Adli bilişim uzmanları piyasası.” Aman dikkat! Birtakım kişiler kendilerini uzman olarak takdim edip telefon incelemesi yapıyorlar ve “temiz” raporu verip insanlara umut satıyorlar. Halbuki bu raporların mahkemede bir geçerliliği yok!

        Mor Beyin tuzağına yakalananlarla ilgili yeni bir liste olup olmadığını soruşturdum. Hayır, bu kapsamdaki numaraların tümü tespit edilip ilgili makamlara gönderilmiş. Adım adım ilerleyen bir süreç değil bu süreç. O nedenle telefonların IP imajlarını alıp inceleyen ve etrafa “30 bin kişilik yeni bir liste geliyor” spekülasyonu yapanlara itibar edilmesin...

        Diğer Yazılar