Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçtiğimiz cuma günü bu köşede hem Abdullah Öcalan ile ilgili son gelişmeleri hem de Tevfik Göksu’nun sözleriyle gündem olan Ekrem İmamoğlu ve Yunan medyasının attığı manşet meselesini yazmıştım.

        Öcalan konusu çok konuşulup, sosyal medyada da TT olunca yazının ikinci kısmı arada kaynadı. Halbuki ben orada hem her iki cephe ile konuşmuş hem de Yunanistan’da atılan manşetle ilgili havayı araştırmıştım.

        Şimdi Ekrem İmamoğlu’nun bu iddiaları dillendiren siyasetçilere çok sert çıkışıyla konu yeniden gündemde.

        Ekrem İmamoğlu’nun insanların etnik kökenini sorgulayan bu siyaset ve medya diline olan öfkeli isyanı kesinlikle haklı. Bu yapılan apaçık bir ırkçılık.

        Fakat bu öfke İmamoğlu’nu kamuoyuyla yanlış ve özensiz bilgileri paylaşmaya götürmemeli.

        Ekrem Bey’in son dönemde artan özgüveniyle o sakin üslubundan uzaklaştığını görüyorum ve bu gidişatını onun açısından da olumlu bulmuyorum.

        Yunanistan’da kendisi ile ilgili atılan manşetlere göz atmasını öneririm. Zira mesele bahsettiği gibi uydurma ve kıytırık bir yayın organı değil. Yunanistan’ın tanınmış gazetecilerinden dostum Manoli Kostidis’e göre ülkede Ekrem İmamoğlu’nun Rum olduğunu iddia eden yayın organı tek değil. Neredeyse Yunan medyasının yarısından fazlası aynı iddiayı işaret eden manşetlerle çıktı 31 Mart’tan sonra. CNN Greek bile “Yeni İstanbul Belediye Başkanı Pontuslu ve Yunanca konuşuyor” dedi.

        Anladığım kadarıyla Ekrem Bey o manşetin buradaki egemen güçler tarafından attırıldığına inanıyor fakat bu doğru değil, sanırım Yunanistan’da atılan manşetlerle ilgili yeterli bilgi sahibi değil kendisi.

        Yunanistan’ın büyük ve anaakım gazetesi olan Ethnos “İstanbul’u Erdoğan’dan alan Pontuslu ile bir gün” manşeti ile büyük bir haber yaptı. Yine merkez medya kabul edilen Proto Thema’da da aynı minvalde haber çıktı. Zougla adlı internet sitesi ilk olarak “Ayasofya’nın intikamı” başlığıyla bu imada bulundu vs. Buraya Yunanistan’da yayınlanan haberlerin tamamının linklerini koyuyorum… Sayın İmamoğlu’na bu linklere bakmasını öneririm.

        Ethnos gazetesi Zougla'daki haber CNN Greek'teki haber Proto Thema'nın haberi

        Elbette yapılan Yunan faşizmi. Sırf Trabzonlu diye akıllarınca “Bu da bizden” demeye getiriyorlar. Zaten Yunanlılara kalsa bütün Trabzonlular Rum. Uydurma laflar bunlar. Dolayısıyla söylenenleri bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor. Öte yandan bu olayı kimi AK Partili politikacıların da istismar etmeye kalkması elbette çok çirkin ve kabul edilemez...

        Buraya cuma günkü yazımın linkini de koyuyorum. “Tevfik Göksu ne diyor, İmamoğlu cephesi ne cevap veriyor, Yunanistan’daki hava nasıl” sorularının cevapları için okumanızı öneririm.

        TÜM BOYUTLARIYLA “İSTANBUL’U YUNAN ALDI” MANŞETİ POLEMİĞİ (OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

        Diğer Yazılar