Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan zihniyeti ile bu sütunda çok mücadele etmiş, apaçık ayrımcı ve ırkçı uygulamalarına en sert tepkileri koymuş yazarlardan biriyim.

        Ancak itiraf edeyim, başörtülü insanlarımıza karşı bu derece iğrençleşebileceğini ben de tahayyül edemezdim.

        Armağan Çağlayan’a verdiği ve tam 6 gün önce yayınlanan 41 dakikalık röportajın 33’üncü dakikasında öyle bir seviyesizliğe, öyle bir çirkinliğe imza atmış ki…

        Midem bulandı. Bir kadın olarak çok öfkelendim. İsyan ettim.

        Bu yazıyı böyle duygularla kaleme alıyorum.

        Suriyelileri, Iraklıları, Afganları çağdışı olmakla suçlayan bu insan esas kendi kullandığı kadın düşmanı faşizan dilin ne kadar ilkel, yanlış, çağdışı olduğunun farkında mı?

        Güya ‘komik’ olmak için anlattığı o çirkin hikayede kadının tesettürlü olmasına neden vurgu yapıyor, niçin kadının başörtülü olduğunu söyleme ihtiyacı duyuyor?

        Yanına gelen vatandaşın tüp bebek konusunda yardım istediğini neden imalı bir şekilde anlatıp, sonra da “seksist” bir dille gülüyor?

        Bu yaptığı hem kadın kimliğine hem de kadınların başörtüsüne hakaret.

        Kemal Kılıçdaroğlu ne kadar uğraşırsa uğraşsın Özcan gibi isimler yüzünden CHP’nin mütedeyyin Anadolu insanına ulaşma imkanı yok.

        Ya da şöyle diyelim… Eğer mevcut rejim CHP’nin mütedeyyin insanlarımıza ulaşmamasını istiyorsa tam da iktidarın ihtiyacı olan profil Tanju Özcan.

        İktidar bloku CHP ile dindarlar arasında gerilim istiyorsa işte karşınızda bulunmaz kaftan!

        Şayet Sayın Kılıçdaroğlu samimi bir şekilde CHP’yi dönüştürme arzusunda ise -ki ben öyle olduğu kanaatindeyim- Tanju Özcan derhal CHP’den ihraç edilmeli. Ama yapacağını sanmam.

        İktidarın görevlendirdiği ajan olsa bu kadar zarar veremez herhalde ana muhalefet partisine.

        Üstelik röportajın tamamını dinlediğinizde şunları da duyacaksınız:

        Diyor ki Tanju Özcan:

        “Gerçek CHP çizgisini ben temsil ediyorum. Genelde CHP‘liler benim gibi düşünüyor.”

        Son günlerde ayrımcı ve ırkçı çıkışlarının toplumda çok karşılık bulduğu, Özcan’ı destekleyen bir kitle olduğu gibi bir balon üretildi.

        Yok böyle bir şey sevgili okurlar… Bakın öyle olsa verdiği röportaj 6 gün boyunca bu kadar az izlenir miydi? Birileri fark etmese 6 gündür bakan yok!

        Halbuki Çağlayan’a çıkan bazı isimler birkaç günde milyonlarca kez izlendiler. Şimdi de sırf o çirkin belaltı vuruş merak edildiği için izlenecektir.

        Ben bu vesileyle söyleşinin tamamını izledim.

        O çirkin imalı anekdot meğer hayalini kurduğu kitabı yazabilirse içinde anlatacağı hikayelerden biri olacakmış. Böyle çok anekdot varmış. (Burada yüzünü kapatan emoji koymam gerekir-na) Ama kitabı yazması için cezaevine düşmesi gerekiyormuş Tanju Bey’in çünkü aksi takdirde çalan telefonlar yüzünden sakince oturup yazmasına imkan yokmuş.

        Özgüveni çok yüksek Özcan’ın. Hakikaten de CHP’yi kendi çizgisinde görüyor. “Kimse beni bu partiden atamaz. Ben partinin belkemiğiyim. Muharrem İnce’yi destekledim ama ondan önce mevcut çizgiye muhaliftim. İnce doğru yapmadı. Ben CHPli doğdum, CHPli öleceğim” diyor.

        Hani Kemal Kılıçdaroğlu CHP’yi bu zihniyetten arındıracaktı?

        Diğer Yazılar