Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bugünkü yazım üzerine Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan aradı. Bana karşı sitemkardı.

        “Nagehan Hanım, beni Bolu Belediye Başkanı ile aynı kefeye nasıl koyarsınız? Bu çok büyük bir haksızlık ve yanlışlık. Siz de beni tanıyorsunuz, göçmen karşıtı olmam mümkün mü? Ben demokrat bir insanım. Dört çocuk babasıyım, en çok çocuklarım üzülür böyle bir ithamdan” dedi.

        AK Parti’nin kuruluş aşamasından beri partide yer almış, Güngören ve İstanbul belediyelerinde uzun yıllar çalışmış, İBB meclis üyeliği, İmar Komisyonu üyeliği ve TOKİ Başkanlığı da yapmış, şehircilik konusunda çok deneyimli bir isim olan Turan’ı Fatih’e adaylığı sırasında izlemiş ve kendisiyle detaylı bir röportaj da yapmıştım.

        Doğma büyüme İstanbulludur Ergün Bey. Şehrin çok kültürlü ve çok kimlikli mirasına inanır. Hatta seçim sırasında en çok vurguladığı husus İstanbul’un kalbi olan Fatih’i çok kültürlü yapısı ve farklılıklarıyla büyütmekti.

        O nedenle Esra Boğazlıyan’a söylediği “Bir karar aldık birinci ayın 17’sinde. Bu bizim bakanlıktan ricamız oldu. İstanbul’da yaşama izni olan bir yabancı, Suriyeli ya da başka memleketli Fatih’te herhangi bir ev kiralayamaz” cümlesini duyduğumda çok yadırgadım.

        Turan bu sabahki konuşmamızda “Beni göçmenleri istemiyoruz diyen, göçmen karşıtlığı yapanlarla aynı potaya koymak kadar üzen bir şey olamaz Nagehan Hanım. Orada söylemek istediğim şey Bakanlığın kararı doğrultusunda Fatih’in 17 Ocak’ta öğrenciler ve yatırımcılar hariç yabancılara ikamete kapandığıydı. Bu da çok doğru bir karar. Bu kararı sonuna kadar savunuyorum.

        Ben göçmenleri zenginlik olarak gören bir insanım. Bakın göçmenler gitsin diye bir karar çıksa başta Fatih esnafı ve ben buna şiddetle karşı çıkarız. Kapalıçarşı’da, Mısır Çarşısı'nda bir gezin. Göçmen kardeşlerimiz çok önemli bir işgücü. Onların bize katkısı büyük. Ancak göçün de koordine edilmesi ve yönetilmesi gerekiyor. Fatih’te haddini aşan, kapasiteyi zorlayan bir yoğunluk vardı. O nedenle ikametler durduruldu. İkameti olmayan bir yer kiralayamaz, ben onu söylemek istedim” diye konuştu.

        Bence Ergün Bey kendini daha iyi ifade etmeliydi. Algı ve iletişim açısından bir sorun olmuş. Kendisiyle konuşunca ben iyi niyetine ikna oldum.

        "DARBECİLERİN İSMİNİ KALDIRACAĞIMA SÖZ VERİYORUM"

        Bugünkü yazımda Fatih’te darbecilerin ismini taşıyan cadde ve sokak isimlerinin hala değişmediğini de hatırlatmış ve Turan’a serzenişte bulunmuştum.

        Bunun üzerine “Söz Nagehan hanım, başta Adnan Menderes’in idamına fetva veren Sıddık Sami Onar olmak üzere tüm darbeci isimlerin cadde ve sokaklardan kaldırılmasını sağlayacağım. Ama bunun bir bürokratik prosedürü var. Sonuçta muhakkak yapacağız” diye konuştu.

        Diğer Yazılar