Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Öğretmenlik kutsal bir meslektir,” sözünü ne çok duymuşuzdur.

        Önemli olan bu cümleyi ne kadar içselleştirdiğimizdir. Söylemle eylem arasındaki tutarlılıktır. Eyleme dönüşen somut adımların niteliğidir.

        Bunu yapmak içinde mesleğin saygınlığına, koşullarına sadece “öğretmen-öğrenci ve veli” ekseninde değil toplumsal boyutlarıyla bakmayı; doğru soru kalıplarıyla neden, niçin, nasılın peşine düşmeyi ilke edinmek gerekir.

        İşte bu değerli öğretmenler, okulların acil karşılanması gereken ihtiyaçlarla ilgili sosyal medya üzerinden kampanyalar düzenliyor.

        Para yardımı ise kabul edilmiyor. Köy okullarındaki ihtiyaçlarla ilgili sosyal medya sayfalarına bir göz atmanızı rica edeceğim.

        Ülkenin her köşesinde sıkıntılar mevcut. İletişim bilgilerinden de teyit edip görüşerek bu çocuklara el atabiliriz.

        Her türlü eğitim malzemesine ihtiyaçları var. İmkanı olanlar çok uygun fiyatlara ihtiyaçları karşılayıp, adreslere gönderebilir.

        Ortalama zekaya sahip her bireyin, eğitim-öğretim sisteminin getirildiği bu noktayı muhakeme edecek yapıda olduğu hepimizce malum.

        Eğitim sistemini elmasa benzeten Milli Eğitim Bakanı’nı da ülke gerçeklerinden sadece biri.

        Eğitimin en temel insan hakkı oldu- ğunu unutanlara ayakkabısız, kıyafetsiz, deftersiz oturdukları sıralar, okul demeye bin şahit damlarla o çocuklar en çarpıcı kanıttır aslında.

        ATIK İLAÇ ZEHİRLENMELERİ

        Çevreci Eczacılar Kooperatifi Üylesi Eczacı Ayşem Jale Kıhtır, evdeki atık ilaçların birçok telikeye davet çıkardı- ğını belirtmiş bir haberde. İlaçları fazla fazla alıp aşırı reçeteleme durumumuz da bunların nedenlerinden biri.

        Atık ilaçları çöpe atarak toprağa; kanalizasyona yollayarak da suya gönderiyoruz.Yaptığımız bu kötülük de zaten dönüp dolaşıp yine bizi vuruyor.

        Misal Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre,geçtiğimiz yıl hastaneye başvuran 4 bin kişinin yüzde 65’inin test sonucunda “ilaç zehirlenmesi” çıktığına dikkat çekmiş Sayın Kıhtır.

        Geri dönüşüm odaklı evsel atıkların ayrıştırılması konusunda da maalesef kötü bir karneye sahibiz. Dikkati elden bırakmayalım.

        Diğer Yazılar