Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKNOLOJİ ilerledikçe biz de yeni medeniyet seviyesine atlamaya çalışıyoruz, el mecbur. Farkındasınızdır, etraf uzun süredir “Aşk arıyorum ama bulamıyorum” diyenler ama aşkı bulduğunda da panikleyip elinden çıkaranlarla dolu. Kendimize ayıracak vakti bulamayınca başkasını hayatımıza almak da zorlaşıyor. Bir nevi robotlaşıyoruz. E biz robotlaşınca robot eş bulma durumu da ortaya çıkıyor tabii. Bu durumu çözmek adına kişilik bilgisi yükleyebileceğiniz akıllı yatak arkadaşı robotlar satılmaya başlandı bile. Japonya’daki robot barmenlerin çalıştığı bar iyi hoştu enteresandı ama bu sistem dünyaya yayılır da fabrikalarda işçiler yerine robotlar çalışırsa neler olacak diye kara kara düşünüyoruz. Doktor robotların bir bakışta röntgenimizi çekip hastalığımızı söylemesi falan fena olmazdı tabii ama yakın gelecekte hayatın her alanında onlarla karşılaşacak olma psikolojisi beni geriyor. İşlerin bu kadar hızlı gittiğini, mesela ülkemizde İTÜ’de robot olimpiyatlarının düzenlendiğini bilmiyordum doğrusu.

        Sentetik biyoloji ile beraber her şey daha hızlı gelişiyor. Kalp piliymiş, işitme cihazıymış artık çok basit buluşlar arasına girerken şimdi eklemlerimizi güçlendirecek, basit işlemler takılan daha güçlü kollar, hızlı koşan dayanıklı bacaklar peşindeyiz. Öyle bir dönem gelecek ki insanlar sağlam organlarını bu makinelerle değiştirmeye başlayacak. Her yıl değiştirilen telefon modellerinin ihtiyaçtan çok hava atmayla yakından ilgili olduğunu düşünürsek arkadaşınızda gördüğünüz implant kolun sizde de olması için çabalayacağınız günler uzak değil. Ya da hayran olduğunuz ünlülerin Barbie versiyonları gibi robot versiyonları çıkar mı? Yakın gelecekte isteyen Ryan Gosling’le isteyen Gigi Hadid’le aynı yatağı paylaşabilir mi? Bu şekilde aramızda son kalan duygular da biter mi acaba? Terminatör’de Arnold’un unutulmaz repliği çınlıyor git gide; İnsanlığı yok etmek doğanızda var!

        ***********

        2018 MERAKLARI

        - Justin Timberlake yeni albümü Man of The Woods ‘u 2 Şubat’ta çıkaracağını duyurdu, ama yaptığı en kişisel albümü olduğunu söyleyince bir durdum. Olgunluk çağı albümleri bir tuhaf olur ama umarım Justin eğlence ekseninden sapmaz.

        - Sezen Aksu ve Yıldız Tilbe’nin barışma hikâyesine ‘tamamen duygusal’ olarak bakanlardanım. Tilbe’nin saygı albümü zamanında böyle bir jeste girmesi zamanlama olarak şaşırtmadıysa da mutlu etti.

        - Tarkan 10 albümündeki şarkılara remixler yaptırıp albüm satışını biraz daha uzatmak niyetinde. Yakında piyasaya sürülecek olan remix albüm yine sıradan videolarla desteklenecekse hiç heyecanlandırmadı doğrusu.

        ***********

        CESUR EVLİLİKLER

        YILBAŞINDA evlilik teklifinde bulunmak ne kadar akıl kârı? Tamam o an için çok romantik ama duygular artık borsa kıvamında. Ömür boyu sürenlere diyecek sözüm yok da boşanma isteklerinin tavan yaptığı günümüzde ne kadar ileri gideceğini bilemediğiniz bir ilişkiyi böyle özel günde başlatmak oldukça riskli. Boşanma ile sonuçlanan evliliklerin roket hızıyla yükseldiği günümüzde olayı doğum günü, sevgililer günü ya da böyle yılın son gününde başlatmak cesaret işi. Can Gox ve tiyatrocu sevgilisi Güler Turhan bu şekilde yola çıkanlardan. Paris Hilton da dünyanın en büyük tektaşını parmağına aynı saatlerde geçirdi. Adriana Lima ve kendini yere göğe koyamayıp en sonunda bilim adamı ilan eden ve öyle de zanneden kişisel gelişimci Metin Hara’nın evlilik teklifi ise kostümlü müsamere kıvamındaydı ki herhalde gerçekliğe uygun olsun diye yaptılar. ‘Önemli olan yaşananlar değil ki basının aklını bulandırmak’ kuralından yola çıkarak bize bir şeyler sergilediler işte. Risk aldınız ama güzel aldınız, yılın en cesur insanları olarak bu ekibi seçiyorum.

        Diğer Yazılar