Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOLGA Karaçelik’in Sundance Film Festivali’nde dünya sineması drama dalında en iyi film ödülünü aldığını öğrenince gözlerime inanamadım. Hatta ödül konuşmasını dinlerken bile heyecanımı korudum diyebilirim. Film için Kültür Bakanlığı’ndan bütçe alamayıp 18 günde çekimleri bitirmek zorunda olması ayrıntısı çok ilgi çekse de buradaki asıl meseleyi atlayamayız.

        Bağımsız sinemanın en önemli mercii Sundance öyle bir festival ki, orada filminizin gösterilmesi bile önemli bir mesele. Hatta orada ödül alan bağımsız film yönetmenlerinin Hollywood’a bol sıfırlı projelere transfer olduğu da bilinen bir gerçek. Festivalde açılış filmi olarak gösterilmeniz bile film piyasasında o kadar önemli ki, en iyi film ödülü almayı hayal bile edemedim. Mart ayında gösterime girecek olan ‘Kelebekler’i merakla bekliyoruz, tebrikler Tolga Karaçelik ve ekibi.

        ************

        Eşek cenneti SORUNSALI

        İREM Derici Ankara’daki bir ödül töreninde son dönemde yaşadığı tatsızlıklardan bahsederken “Eşek cennetine gittim geldim” diye bir tabir kullanınca, sahnede kendisine ödül vermek için bekleyen Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın tepkisiyle karşılaştı. O gün Sayın Başkan ‘eşek cennetini’ ilk kez mi duydu acaba? Biz halk olarak böyle bir sözün gerçekliğinin olmadığını biliyoruz ama öbür dünyayı anlatmak istediğimiz cümlelerde kullanıyoruz. TDK’da argo olarak açıklaması bile var. Kendisi de cuma akşamı gazetecilerle buluşup ne kadar esprili olduğunu onlara gösteren Başbakan Binali Yıldırım gibi olsaymış keşke.

        İrem Derici’yi laubali bulanlara da inanamıyorum. Önemli olan ortama uyum sağlamak değil mi, magazin ödüllerinde bu kadar resmiyete gerek var mı? Meclis Başkanı orada diye magazin ödüllerinin verildiği bir geceyi Meclis’e döndürmenin âlemi var mı?

        ************

        Komik kadınlar gecesi

        CUMA akşamı, İrem Derici, Beşiktaş Çarşı’daki BKM Mutfak’ta Yasemin Şefik’in gösterisini izledi. Sahnede cool kadın Yasemin şovunu yaparken arada bir sahneye laf atarak hepimizi eğlendirdi. Sonuçta enerjisi yüksek kadın, kabına sığmıyor. Bu yüzden onu seviyoruz zaten, oynamıyor, nasıl hissediyorsa öyle davranıyor. Talk show yapsa ne biçim izlenir.

        Gecenin sahibi Yasemin Şefik ise yeni oyunu ‘Ne Münasebet’te yanına orkestra elemanlarını almış, bizi seçtiği şarkılar eşliğinde esprilere boğdu. Türk popundan bir sürü ismi yâd edip ilişkilerin karmaşıklığı arasında kaybolmak çok iyi geldi. Orkestralı bir stand up izletmiş oldu bize. Hoş Best FM’deki programlarının her biri komedi şovu tadında geçiyor ama sahnedeki Yasemin bir başka tabii.

        Diğer Yazılar