Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YASEMİN Mori ‘Estrella’ albümünü piyasaya sürdü ve bu sayede 4 albümü de farklı tınılar barındıran bir şarkıcı olma unvanını aldı bence. Yasemin Mori albümünde pop ile alternatif müzik arasındaki çizginin aslında ne kadar ince olduğunu belli etmiş. Özellikle albümden alınan ilk şarkı ‘Estirelim mi’, Eypio ile birlikte söylenen ve kulüplere düşüp kendisini pop müzik dinleyenlere de kabul ettirecek bir şarkı. Ama öyle evde otururken “Bir şarkı yapalım da dillere düşsün” mantığıyla ortaya çıkmadığı belli olan, organik bir hit.

        Önceki albümlerinin ana teması depresyonun bu albümde çok fazla görünmemesi de sevindirici tabii. Caz sound’lu bir açılış sağlayan ilk şarkı ‘Karambol’ ve ‘Çıngıraklı Dilber’ altyapıları itibarıyla öne çıkarken, ‘Tuzlu Su’ güzel bir balad olarak not edilebilir.

        ‘Hayvanlar’ albümündeki gibi bir Yasemin Mori arayanlar bu albümde zorlanacaklar ama aslında kendilerini teslim etseler çok güzel yeniliklerle karşılaşacaklar. Albüm çıkışında sosyal medyadan “Budur arkadaşlar, ister sevin ister yerin Yasemin Mori budur” diye albümünü fazla pop bulan, yeniliklere ses çıkaran kesime mesajını da iletti. Böyle popçu olmaz zaten, içiniz ferah olsun. Popçu dediğin sürekli aynı tarzda gider ki dinleyici kaybetmesin, Yasemin Mori başka bir şey...

        *****************

        DENİZ SEKİ'DEN YILDIZ'LI VEFA

        Akılıma takılanlar ÖNCEKİ akşam sevgili Esin Övet’in doğum gününde rastladım Deniz Seki’ye. Neşesi bir hayli yerinde olan sanatçı bir ara yanımızda takılıp sonra Yıldız Tilbe’nin albümünde söyleyeceği şarkıyı kaydetmeye gidecekti.

        Merakla sordum “Hangisi?” diye, daha önce İbrahim Tatlıses’in söylediği ‘Seni Sana Bırakmam’ı söylüyormuş. Fazla heyecanlandığımı görünce kulağıma söyleyiverdi şarkıyı ve o anda teslim oldum. İlk albümünde ‘Kop Gel Günahlarından’ isimli şarkısını söylediği Yıldız’a vefa borcunu böyle ödemek istemiş. Bu devirde vefa borcu düşünen bir star görmek ne güzel oldu.

        *****************

        MELİA BİNAY UZAYDA

        MODERN sanatın en genç temsilcilerinden Melis Binay yeni sergisinde kahramanlarını astronotlardan seçmiş. ‘We Need Space’ isimli 10 Şubat’a kadar açık kalacak sergi, şu anda Uniq İstanbul’da sergileniyor. 2015 yılında Paris Louvre Müzesi tarafından gelecek vaat eden 5 genç sanatçı arasında gösterilen Binay’ın 3 ay evden çıkmadan yaptığı tabloları özellikle galaksilerin vücudumuz üzerindeki etkilerine ve uzaya bir bilgi kaynağı olarak bakıp kafa yoranları mest edecek.

        *******************

        AKILIMA TAKILANLAR

        *Bitcoin haberleri verilirken artık ‘rekor artış’ gibi cümleler kurulmuyor maalesef. Aralık ortasından beri değer kaybeden Bitcoin’in bu durumu, “Ödemeyi Bitcoin’le alıyoruz” diyerek havasını atan restoranlarda nasıl karşılandı acaba? Yoksa millet elindeki Bitcoin’i bitirmek için yediği tostun parasını bu şekilde ödüyor mu?

        *Sosyal medyada fotoğraf paylaşabilmek için yazları kite-surf’çü kesilenler kışın da kayağa merak sardı. Doğu Ekspresi ile Kars’a yolculuk edip fotoğraf yayınlayanların sayısı da hiç az değil. Kış aktivitelerine bu kadar düşkün müydük, sosyal medya yüzünden mi yapıyoruz acaba?

        *Serdar Ortaç ortalık yerde “Ebru Gündeş beni sevmiyor” dövünmelerine devam ediyor. İnsan bir arkadaşını özlüyorsa gidip konuşur ya da telefonla arar. Ortaç ise haber olmaktan öteye gitmiyor. Son olarak da “Ebru için çok iyi bestelerim var” diyerek samimiyetinin altını bir kez daha çizdi.

        Diğer Yazılar